18 Ιαν 2016

Νίκη στον αγώνα των εργατών της "Σόφτεξ"

Να ανατρέψουμε την πολιτική της φτώχειας και της ανεργίας!

Στο δρόμο θέλει να πετάξει η εργοδοσία τις 130 οικογένειες των εργαζόμενων στο εργοστάσιο της "Σόφτεξ"-Αθηναϊκή Χαρτοποιία, καθώς την Πέμπτη 14 Γενάρη ανακοίνωσε τα σχέδιά της για οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου στο Βοτανικό. Με δικαιολογία τα οικονομικά αποτελέσματα και την πυρκαγιά που είχε εκδηλωθεί τον περασμένο Ιούλη, ο ιταλικών συμφερόντων όμιλος Μπόλτον Γκρουπ (Bolton Group) οδηγεί τους εναπομείναντες εργαζόμενους στην ανεργία και την εξαθλίωση. Οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να εμφανίσουν αυτή την εξέλιξη ως αναπόφευκτη, με σκοπό να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζόμενων και να τους οδηγήσουν στην παραίτηση από το δικαίωμα στη δουλειά.

Η περίπτωση της "Σόφτεξ" είναι τυπικό παράδειγμα των χαρακτηριστικών της ντόπιας άρχουσας τάξης, της εξαρτημένης φύσης της και των δεινών που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός της χώρας μας εξαιτίας τους. Ξεκίνησε ως ιδιωτική επιχείρηση, μέσω της οποίας για δεκαετίες πλούτιζε η τότε ιδιοκτησία τους αλλά και οι τράπεζες που της δάνειζαν απεριόριστα. Όταν τα χρέη έφτασαν στο απροχώρητο, ανέλαβε το κράτος να ξεχρεώσει και να "αξιοποιήσει" την επιχείρηση, οδηγώντας τη στην απαξίωση και τη διαρκή μείωση του προσωπικού. Τελικά, ξεπούλησε τα απομεινάρια της στο ξένο κεφάλαιο, με την εμπλοκή και της διαβόητης Γκόλντμαν Σακς. Ο όμιλος Μπόλτον Γκρουπ που την ανέλαβε συνέχισε την απαξίωση, ενώ τη χρησιμοποίησε και για να μεταβιβαστούν με υπόγειες διαδρομές εκατομμύρια ευρώ στη μητρική εταιρία. Όλα αυτά τα κέρδη για το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο ήταν αποτέλεσμα του ιδρώτα των εργαζόμενων, οι οποίοι τώρα πετιούνται στο δρόμο ως περιττό βάρος και καλούνται να αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα τις απολύσεις.

Ο αγώνας ενάντια στα βρόμικα παιχνίδια της εργοδοσίας
 και τις απολύσεις είναι ο μόνος δρόμος!
ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΣΟΦΤΕΞ. Ο δίκαιος αγώνας τους πρέπει να βρει την υποστήριξη και την αλληλεγγύη όλου του εργατικού κινήματος ενάντια στην πολιτική της φτώχειας και την ανεργίας, την πολιτική της εξάρτησης και της ερημοποίησης, που γκρεμίζει κατακτήσεις δεκαετιών, που επιβάλλει τη μαζική εξαθλίωση των εργαζόμενων, των άνεργων, του λαού και καταστρέφει το παρόν και το μέλλον τους.

Οι καταγγελίες της κυβέρνησης, που υλοποιεί και προχωράει ακόμα παραπέρα την αντεργατική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, είναι πέρα για πέρα ψεύτικες. Γιατί την ίδια ώρα, για λογαριασμό του κεφάλαιου και του ιμπεριαλισμού, στηρίζει και προωθεί το νέο γύρο βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης. Το μόνο στήριγμα για τους εργαζόμενους είναι η αποφασιστικότητά τους να αντισταθούν και να παλέψουν συλλογικά για το δικαίωμα στη δουλειά, για το δικαίωμα στη ζωή.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ! ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ!

ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: