27 Μαΐ 2015

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


“Πλήθος εργαζομένων και Συνταξιούχων συμμετείχαν στη Συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Στη ΠΟΡΕΙΑ που κατευθύνθηκε ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ και το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης συμμετείχαν πάνω από 3.000 εργαζόμενοι”
      Δελτίο τύπου ΠΟΕΔΗΝ -Για τη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση - πορεία της ΠΟΕΔΗΝ προς τη Βουλή στις 20/05/2015.
Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα  η ηγεσία της ομοσπονδίας των υγειονομικών στο ερώτημα  «ή είναι στραβός ο γιαλός  ή στραβά αρμενίζουμε» εχει ταχθεί ανεπιφύλακτα με την άποψη ότι στραβός είναι ο γιαλός. Αφού τα πραγματικά νούμερα των κινητοποιούμενων δεν είναι τα αναμενόμενα τότε τόσο το χειρότερο για τα νούμερα και την πραγματικότητα.. Έτσι το κόλπο βρέθηκε.
Η κινητοποίηση στις 20/5 μαζικοποιήθηκε από τη παρουσία των συνταξιούχων του ΠΑΜΕ ,φοιτητών αλλά και κάποιων δημοσίων υπαλλήλων που παραβρεθήκαν εξ αιτίας της στάσης της ΑΔΕΔΥ και όχι από την παρουσία των υγειονομικών παρόλο που είχε προηγηθεί πανελλαδικού χαρακτήρα πρόσκληση από τη ηγεσία της ομοσπονδίας που αυτή τη φορά δεν απέδωσε όπως προηγούμενες φορές
 Έτσι οι υγειονομικοί δεν ξεπέρασαν τα 200 άτομα σε μια συγκέντρωση που δεν ξεπέρασε τα 1500 άτομα συνολικά.
Οι λόγοι βέβαια της απαξίωσης των κινητοποιήσεων δεν είναι άλλος  παρά η απαξίωση της ομοσπονδίας και της δυνατότητας της να κινητοποιεί κόσμο από μεγάλα κομμάτια των εργαζομένων στην υγεία σαν συνέπεια  της απραξίας του προηγουμένου διαστήματος και της υποχώρησης των αγώνων μετά το 2012 ,της προεκλογικής ανάθεσης της λύσης των προβλημάτων στην κάλπη, της μετεκλογικής αναμονής των εξελίξεων και των ελπίδων που σταδιακά δίνουν την θέση τους στην απογοήτευση.
 Παρόλο που η ομοσπονδία εμφανίζει μια ορισμένη κινητικότητα μιας και  τα στελέχη της πρώην συγκυβέρνησης είναι ιδιαιτέρα πιεσμένα από τη μια γιατί το μέλλον δεν διαγράφεται λαμπρό ,ιδιαιτέρα για την ΠΑΣΚΕ  που ο πολιτικός της φορέας  αντιμετωπίζει σοβαρό υπαρξιακό πρόβλημα αλλά και για τη ΔΑΚΕ που ο πολιτικός της φορέας παραμένει στάσιμος και από την άλλη γιατί η κυβέρνηση και η προοπτική συμφωνίας μπορεί κάλλιστα να σταθεροποιήσει με την στήριξη των κέντρων εξουσίας τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ στην κυβέρνηση ματαιώνοντας σχέδια ανέλιξης της συνδικαλιστικής ελίτ.
Αν προσθέσει κανείς σε αυτά και την φιλοκυβερνητική κόντρα του Μ.Ε.Τ.Α. στη συγκεκριμένη απεργία που διατυπώθηκε ανοικτά ακόμα και σε προκήρυξη που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν την απεργία, η κινητοποίηση κινδύνευε να περάσει στα αζήτητα αν δεν υπήρχαν οι συνταξιούχοι του ΠΑΜΕ που επιδιώκει να καταγράψει εύσημα (κομματική προβολή εν μέσω ηρεμίας)αξιοποιώντας τον γενικότερο κομματικό συσχετισμό του συνεπικουρούμενο από την ΠΟΕΔΗΝ που φροντίζει να αναζητά συμμαχίες στα «αριστερά»της.( μέχρι και την ημερομηνία της κινητοποίησης την όρισε με βάση τις προτάσεις του ΠΑΜΕ)
Από εκεί και έπειτα αξιοσημείωτη είναι η κυβερνητική απαγόρευση στην πορεία να καταλήξει στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης απόφαση που προσπάθησε να σώσει το show της προέδρου της Βουλής στα κανάλια
Προϊόν και καταγραφή ανταγωνισμών κορυφής λοιπόν η τελευταία απεργιακή κινητοποίηση λοιπόν όπου εξακολουθεί να απέχει ο μεγάλος πρωταγωνιστής , οι εργαζόμενοι παρόλο που η όποια αναμονή τους έχει τις δικές της «κόκκινες γραμμές» πού οι εξελίξεις τείνουν να τις προσπεράσουνε. Τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά….

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα.
Αλλο ενα.
Αν θελετε μεταβιβαστε.

Η εφημεριδα κοντρα πριν το 2011 δεν ειχε κανει καμια αναφορα σχεδον στη χρυση αυγη. Της ητανε παντελως αγνωστη η οργανωση παρολες τις επιθεσεις που ειχε κανει.

Οσο και να ψαξει κανεις δεν θα βρει τιποτα.

Μονο απο το 2011 και μετα θα δει καποιες αναφορες μονοψηφιου αριθμου οπου με δεδομενη την αυξηση της δυναμικης της χρυσης αυγης,ειδικα την τριετια 2011-2014, ειναι απειροελαχιστες.


Τωρα συμμετεχει στην δικη για καλυμμα της φασιστικοποιησης που προσπαθει με νυχια και δοντια να επιχειρησει.Της φασιστικοποιησης σωματειου και κοσμου , μεσω των θειων της Αγιας Σοφιας, γηπεδο ταυτοσημο με το συμβολο της Ορθοδοξιας(!), σχεδιασμενο σαν την Αγια Σοφια (!),με αντιστοιχο ονομα, με συμβολισμους των τειχων της Πολης που δεν προκειται να ξαναπεσουν(!) ,μουσειο Ελληνοχριστιανισμου εντος του γηπεδου,θυρες με ονοματα πολεων της Κων/λης κτλ. Με την Αγια σοφια να ειναι η εδρα της Ορθοδοξιας .
Με Θεοδοσιανα τειχη και αρωμα αυτοκρατοριας/μοναρχιας.
Προστιθεμενα στα αλλα που ειχα αναφερει(Αεκ, δικεφαλος κτλ)


Την ιδια στιγμη στην δικη της χρυσης αυγης βρισκονται ανθρωποι μαχαιρωμενοι απο τους χρυσαυγιτες οντες απο την Ανατολη και την Ασια. Ανθρωποι χτυπημενοι λογω εναντιωσης στα θεια και τους εθνικισμους !!! Δολοφονημενοι επισης ''υπανθρωποι'' αλλης κουλτουρας και πιστευω.

Oι κύριοι της κοντρας τι θελουν;

Μηπως μας περνανε για χαζους;..



Ο δολοφονος Ρουπακιας θα ειναι υπερμαχος του γηπεδου αυτου ως φιλαθλος της ιδιας ομαδας και πιθανον(με πολυ λιγες πιθανοτητες) να ειχε επηρεαστει και αυτος απο το γηπεδο με αποτελεσμα να φανατιστει περισσοτερο και να βαλει το μαχαιρι πιο βαθια στον ''αθεο αντίφα''.

Λιγη ντροπη.

Το αιμα του Φυσσα δεν ειναι για τα μουτρα της κοντρας ουτε μπορει να χρησιμοποιηθει για αντιβαρο στον αντιφασισμο με στοχο την ιδια την φασιστικοποιηση μεσω πυροτεχνηματων απο ανθρωπους που γραφουν στο εντυπο τους οτι η Ελλαδα δεν εκανε ποτε επεμβασεις και παντα ητανε υποχειριο(!) .
(Εγω παντως στο τωρα πιστευω οτι υπαρχει οικονομικη επεκτατικοτητα, εναντιον του λαου μεγαλων χωρων και δομων)