14 Μαΐ 2015

20 ΜΑΗ: ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ


Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται η νέα κυβερνητική διαχείριση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πάνω στο έδαφος που έχουν στρώσει τα προηγούμενα κύματα επίθεσης και ιδιαίτερα τα μνημόνια και τα αντιλαικά-αντεργατικά μέτρα που τα συνόδεψαν, έρχεται να πατήσει η “διαπραγμάτευση” για λογαριασμό του ντόπιου κεφαλαίου και η υπόκλιση στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων και Αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Λαός και εργαζόμενοι θα κληθούν, όπως όλα δείχνουν, για ακόμη μια φορά να πληρώσουν το μάρμαρο.
Αφού απογείωσαν τις εκλογικές αυταπάτες και χαμήλωσαν τις προσδοκίες κηρύσσοντας παύση κινήματος, το πολύ-πολύ να καλέσουν (;) το λαό να επικυρώσει τις νέες αντιδραστικές συμφωνίες που μαγειρεύουν προς δόξαν του “ρεαλισμού” της υποταγής στα συμφέροντα ντόπιων και ξένων αφεντικών. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάνουν θόρυβο αλλά κατά βάθος γνωρίζουν ότι μπορεί και να μείνουν “χωρίς δουλειά” αν η κυβέρνηση κατορθώσει να ολοκληρώσει τη προσαρμογή της σε νέο φορέα της επίθεσης. Η ζωή όμως έχει τις αντιφάσεις της και τα προβλήματα δεν περιμένουν.
Η κατάσταση για τους υγειονομικούς είναι αφόρητη. Μισθοί και συντάξεις πείνας μετά τις περικοπές των μνημονίων και του μισθολόγιου που όχι μόνο διατηρούνται αλλά μέσα από ένα νέο μισθολόγιο ετοιμάζονται και καινούργιες μειώσεις. Η εντατικοποίηση της δουλειάς τσακίζει κόκαλα ενώ η εξαγγελία κάποιων λίγων προσλήψεων δε σημαίνει ότι θα υλοποιηθούν κιόλας. Η κακόφημη αξιολόγηση αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα πάντα στο πλαίσιο της απάτης της “αξιοκρατίας” ως εργαλείο απολύσεων, μετακινήσεων και ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Το ασφαλιστικό ξανανοίγει για ν' αυξηθούν τα όρια ηλικίας, με τη δήθεν αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατεί χέρι-χέρι με τη δεξιά αντιπολίτευση στην αντιδραστική προπαγάνδα κατάργησης της εργατικής κατάκτησης των λεγόμενων πρόωρων (μειωμένων φυσικά) συντάξεων.
Από κοντά ο ΕΝΦΙΑ που διατηρείται, τα χαράτσια πάσης φύσης, οι αυξημένοι συντελεστές ΦΠΑ και όλο το πλέγμα φοροληστείας που λεηλατεί το ήδη πετσοκομένο εισόδημα. Στην ίδια κατεύθυνση κατάργησης κοινωνικών παροχών και διάλυσης βρίσκονται οι υπηρεσίες δημόσιας περίθαλψης μετά και από τη δέσμευση όλων των αποθεματικών τους για λογαριασμό της τρόικας ενώ η εκχώρηση σε ιδιώτες ολόκληρων τομέων καλά κρατεί. Ούτε λόγος βέβαια για τα νοσοκομεία και τα πολυιατρεία που έκλεισαν να ξανανοίξουν, την ώρα που οι εργαζόμενοι είμαστε απλήρωτοι για τις δεδουλευμένες υπερωρίες-εφημερίες μας.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Δεν μας πείθει καθόλου η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και οι “ανένδοτοι” που κηρύσσει, γιατί με τη στάση της συνέβαλε στο πέρασμα της αντεργατικής επίθεσης το προηγούμενο διάστημα. Δε δίνουμε κανένα συγχωροχάρτι στην συνειδητή υπονόμευση απ' αυτή την ηγεσία των αγώνων μας της προηγούμενης περιόδου. Έχει την κύρια ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί και αυτό πρέπει να συνεχίσουμε να της το χρεώνουμε σήμερα που φοράει δήθεν την αγωνιστική λεοντή, απαραίτητη για την αναπαραγωγή της στις νέες συνθήκες.
Μόνο εμείς οι ίδιοι με την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και τη ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, με τον οργανωμένο αδιαμεσολάβητο ΑΓΩΝΑ μας μπορούμε να αναχαιτίσουμε την επίθεση του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού και να κατακτήσουμε νίκες παίρνοντας την υπόθεση της ζωής και του μέλλοντός μας στα χέρια μας. Τελικά, ο πιο δύσκολος δρόμος, ο δρόμος της μαζικής πάλης για τα δικαιώματά μας είναι και ο πιο γρήγορος!

• ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!
• ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ-ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!
• ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΩΝ!
• ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΣΗ!
• ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
http://taxpohealth.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: