14 Φεβ 2015

Ανακοίνωση Ταξικής Πορείας για το κέντρο παρέμβασης αγωνιζόμενων στη Θεσσαλονίκη

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΩ!
ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΤΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ!

Την Τρίτη 10-2, ο δήμος Θεσσαλονίκης σε ώρα που έλειπαν οι αγωνιζόμενοι απολυμένοι και εργαζόμενοι από το κέντρο παρέμβασης στη γωνία Τσιμισκή και Αριστοτέλους, μάζεψε με τις υπηρεσίες του δήμου και πέταξε το κιόσκι με όλα τα σχετικά αντικείμενα. Η δικαιολογία δια στόματος αντιδημάρχου Παππά: είναι λαϊκισμός τα τσαντήρια του κάθε απολυμένου και χαλούν την αστική αισθητική.
Βέβαια ξέρουμε ότι αυτό που ενοχλεί τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Μπουτάρη είναι οι ίδιοι οι αγώνες, όπως έχει δείξει και οι συγκεντρώσεις ενάντια στην αξιολόγηση στο δημαρχείο γεμίζει το δημαρχείο με ΜΑΤ και όταν ξεκινούν κινητοποιήσεις των εργαζόμενων ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις τις πνίγει με τα ΜΑΤ στα χημικά.
Το κέντρο παρέμβασης έγινε το σημείο αναφοράς για τους απολυμένους σχολικούς φύλακες, τις απολυμένες καθαρίστριες, τους απολυμένους εργαζόμενους στη coca cola, τους διαθέσιμους καθηγητές, τους απολυμένους της ΕΡΤ3, τα συντονιστικά ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική εδώ και 11 μήνες. Κανένας περαστικός δεν δυσανασχέτησε αντίθετα σταματούσε και ρωτούσε. Έλεγε μπράβο σ’ αυτούς που είναι στο δρόμο, που αντιστέκονται και διεκδικούν τη δουλειά και τη ζωή τους. Μόνο οι εκπρόσωποι της πολιτικής εξουσίας ενοχλούνται.
Δεν θα τους γίνει το χατήρι γιατί:
Οι λαϊκές ανάγκες παραμένουν και απαιτούν ικανοποίηση.
Οι εργαζόμενοι βουτηγμένοι στη φτώχεια και την αβεβαιότητα.
Οι άνεργοι παρέα με την εξαθλίωση και την απελπισία.
Οι νεολαίοι χαμένοι στην απόγνωση ψάχνουν τρόπο να αλλάξουν το μέλλον τους.
Οι συνταξιούχοι με τη μισή σύνταξη, απαιτούν την ζωή με αξιοπρέπεια.
Όλα αυτά είναι καταχτήσεις και δικαιώματα που τα γκρεμίζουν και τα λεηλατούν οι κυβερνήσεις και τα αρπακτικά της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ. Είμαστε αναγκασμένοι να αντισταθούμε, να οργανώσουμε τους δικούς μας μαζικούς αγώνες και να διεκδικήσουμε τα συμφέροντά μας. Αυτοί στηρίζουν τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων, εμείς επιβάλλεται να στηρίξουμε τα δικά μας που είναι ακριβώς τα αντίθετα από τα δικά τους, κοινό καλό δεν υπάρχει.
Το κέντρο παρέμβασης των αγωνιζόμενων θα ξαναστηθεί, κόντρα στην πρακτική του δημάρχου που στα πλαίσια της ίδιας αντεργατικής πολιτικής προσπαθεί να καταστείλει κάθε αγωνιστική έκφραση.
Ο αγώνας των απολυμένων και των εργαζόμενων δεν είναι λαϊκισμός, είναι αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά, όρος για τη ζωή τους.
Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους, τους απολυμένους, τους άνεργους, τη νεολαία και το λαό είναι ο δρόμος του ανυποχώρητου μαζικού αγώνα, για την ανατροπή της πολιτικής της εξάρτησης, της φτώχειας, των απολύσεων και της ανεργίας.
Η οργάνωση των αγώνων τους, η συγκρότηση του δικού τους μετώπου αντίστασης και διεκδίκησης, για να αναμετρηθούν με το φόβο και τη γραμμή του συμβιβασμού.

Ταξική Πορεία
Θεσσαλονίκη 14-2-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: