30 Οκτ 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ: ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΦΛΕΜΙΝΓΚ ΑΠΌ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

Με πρωτόγνωρη μαζικότητα και σε κλίμα έντονης αγανάκτησης πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του νοσοκομείου Σισμανόγλειο σήμερα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου με τη παρουσία μελών του ΔΣ της κεντρικής ΕΙΝΑΠ, των τοπικών 5μελών επιτροπών της ΕΙΝΑΠ του Σισμανογλείου και του Φλέμινγκ, εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ καθώς και πολιτών που ήρθαν για να συμπαρασταθούν στα αιτήματα μας και τον αγώνα μας.
Όλοι οι ομιλητές εκδήλωσαν τη κατηγορηματική αντίθεση τους απέναντι στο κλείσιμο του Φλέμινγκ με όποιο περιτύλιγμα και εάν πλασάρετε καθώς και απέναντι στη μεταφορά των τακτικών εξωτερικών ιατρείων του Σισμανογλείου στη πτέρυγα Τσαγκάρη.
Κοινή ομολογία όλων των παρεβρισκομένων ήταν ότι η μεταφορά του χειρουργικού τομέα του Φλέμινγκ στο Σισμανόγλειο σηματοδοτεί και τον αποχαρακτηρισμό του από γενικό νοσοκομείο που είναι τώρα (με τις όποιες σοβαρές ελλείψεις βέβαια σε διάφορες ειδικότητες) και τη μετατροπή του σ΄ ένα ιδιότυπο "νοσοκομείο" που θα προσπαθήσει να συγκεράσει από τη μία τακτικά εξωτερικά ιατρεία ενός δημόσιου νοσοκομείου, πιθανά με τη συνύπαρξη δύο ψυχιατρικών κλινικών ή με μια μονάδα χρονίως πασχόντων...
Μια τέτοια εξέλιξη είναι βέβαιο πως θα το θέσει εκτός εφημέρευσης με αποτέλεσμα να στερηθεί η περιοχή ακόμα δύο ημέρες λιγότερες εφημερία την εβδομάδα (εκτός τις άλλες δύο ημέρες που έχασε με το κλείσιμο του Παπαδημητρίου). Και βέβαια δε πρέπει να ξεχνάμε τα 600 κρεβάτια που έχουν μειωθεί στη περιοχή!!
Τονίστηκε επίσης ότι είναι παραπάνω από βέβαιο πως το Σισμανόγλειο θα βυθιστεί από τα ράντζα που θα γεμίσουν το νοσοκομείο, εάν δε καταρρεύσει άμεσα, από τη στιγμή που θα αποχαρακτηριστεί το Φλέμινγκ ή θα κλείσει, με το τεράστιο όγκο ασθενών που θα δεχτεί.
Αυτό είναι όμως και το σχέδιο της συγκυβέρνησης και του υπ. υγείας που δε κάνει πίσω από το στόχο να κλείσει νοσοκομεία και να απολύσει εργαζόμενους.
Τέλος το σύνολο των παρευρισκομένων συμφώνησε στην έναρξη κινητοποιήσεων, με στάσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, εκδηλώσεις και απεργίες σε συντονισμό με τα άλλα νοσοκομεία αλλά και τη ΠΟΕΔΗΝ, ΕΙΝΑΠ και τους τοπικούς φορείς.
Στην αυριανή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Φλέμινγκ με φορείς κλπ θα καταλήξουμε σε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης με έναρξη κινητοποιήσεων από βδομάδα και μέχρι να πάρουν τα σχέδια τους πίσω.
Ο δρόμος του αγώνα μπορεί μόνο να υπερασπίσει την ύπαρξη των νοσοκομείων μας και των θέσεων εργασίας μας.
Να είμαστε όλοι παρόντες στις κινητοποιήσεις που θα αποφασίσουμε τις επόμενες ημέρες συντονισμένα με στόχο να μη περάσουν τα σχέδια της διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας!

http://sismanoglio.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: