22 Σεπ 2014

ΜΕ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει την αξιολόγηση, ένα πολυεργαλείο για απολύσεις, περι-κοπή μισθών, εντατικοποίηση και τρομοκράτηση των εργαζομένων στο Δημόσιο. Σ' αυτό αποσκοπούν οι ελιγμοί των τελευταίων μηνών. Από αυτήν την κεντρική επιλογή της τρόικας και του κεφαλαίου δεν σκοπεύει να κάνει πίσω. Αυτό αποδεικνύει και η -καθαρά πολιτική- απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης ως παράνομη και καταχρηστική.
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ! Η μαζική μας απροθυμία να ενταχθούμε στις διαδικασίες του νόμου 4250/14 και της αξιολόγησης εκφράζει τη θέλησή μας ν' αντισταθούμε σ' αυτή την πολιτική, να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, ν' αγωνιστούμε για τις συλλογι-κές μας κατακτήσεις.
Ήδη δώσαμε την κόντρα και η λεγόμενη αυτοαξιολόγηση δεν πραγματοποιήθηκε σε μαζική κλίμακα. Περνάμε στη φάση των εισηγήσεων των προϊσταμένων και των αξιολογήσεων των διευθυντών. Το τί θα κάνουν αυτοί εξαρτάται από εμάς. Είναι λάθος να εναποθέσουμε την εξέλιξη του αγώνα μας στην καλή τους θέληση. Απεναντίας πρέπει όχι μόνο να συνεχίσουμε πιο μαζικά και πιο αποφασιστικά, αλλά να κλιμακώσουμε την πάλη μας για την κατάργηση του αντεργατικού νόμου και της αξιολόγησης.
Από την αρχή λέγαμε ότι η απειθαρχία-ανυπακοή που αποτελεί την κεντρική γραμμή πλεύσης της συνδικαλιστικής ηγεσίας μπορεί να καθυστερήσει την εφαρμογή του νόμου αλλά δεν αρκεί. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι είναι εύκολο να παραδώσεις το αξιολογόχαρτο στο σωματείο σου, αφού δεν έχεις επί του παρόντος κάποια επίπτωση. Τι θα γίνει όμως όταν σκληρύνει τη στάση της η κυβέρνηση; Μπορεί μια απλή, σχεδόν διαδικαστική κίνηση να υποκαταστήσει τον ΜΑΖΙΚΟ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ αγώνα που είναι ολοφάνερα αναγκαίος και μπορετός;
Να το πούμε ευθέως: Οι κεντρικού χαρακτήρα επιθέσεις του συστήματος θέλουν κεντρικού χαρακτήρα αντιπαράθεση από τους εργαζόμενους. Το σύστημα την απεύχεται. Η συνδικαλιστική ηγεσία την αποφεύγει. Οι εργαζόμενοι ξέρουμε ότι οι νόμοι ανατρέπονται με ΣΟΒΑΡΟΥΣ, ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥΣ αγώνες. Πρέπει να περάσουμε απ' τη διαμαρτυρία στη δράση. Ό,τι κατακτήσαμε υπήρξε αποτέλεσμα σκληρών αγώνων. Ό,τι χάσαμε ήταν αποτέλεσμα αρνητικού συσχετισμού δύναμης. Σήμερα πρέπει να κάνουμε το παν για τη νίκη.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Ας συνεχίσουμε τον αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις. Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις ας οργανώσουμε την αντίστασή μας στη πολιτική που διαλύει τη ζωή μας. Η γραμμή συμβιβασμού και υποταγής της συνδικαλιστικής ηγεσίας είναι μια γραμμή ήττας που δεν μας ταιριάζει. Απεναντίας έχουμε κάθε λόγο να πάμε ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ. Αυτό φοβούνται κυβέρνηση και τρόικα. Γι' αυτό θέλουν ν' απαγορεύσουν τις απεργίες ή τις βγάζουν μέσω της δικαιοσύνης τους παράνομες. Είναι αυτό ακριβώς που έχουμε να κάνουμε.
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4250 ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ!
  • ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Σ' ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ!
  • ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ, ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ!

ΤΡΙΤΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: Όλοι στην απεργία και τη συγκέντρωση έξω από τον Άρειο Πάγο στις 9.30 π.μ.

Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: