22 Ιουλ 2014

ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ ΟΙ ΜΕΛΙΣΣΙΩΤΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ


Μπροστά στην απειλή των τελευταίων ημερών να ολοκληρωθεί το "πλιάτσικο" στα μηχανήματα του νοσοκομείου, οι κάτοικοι, όχι μόνο των Μελισσίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής μας στήριξαν ΚΑΙ ΜΑΣ ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ έμπρακτα και δυναμικά!. (Γι' αυτό άλλωστε δεν κατάφεραν επί τρεις φορές να ολοκληρώσουν το έγκλημα!)
Όπως έχουμε εκτιμήσει, κάθε μέρα και κάθε ώρα είναι πιθανό να επιχειρήσουν να "σηκώσουν" τον εξοπλισμό του ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ. Άλλωστε οι βρώμικες δουλειές γίνονται με βρώμικο τρόπο!
Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε οι Μελισσιώτες περιφρρούρησαν το Νοσοκομείο τους. Μέρα και νύχτα περνούσαν και έλεγχαν, πρόσεχαν τις κινήσεις στην περιοχή και μας ενημέρωναν (Ακόμα και για τη βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης!)
Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι για τη στάση αυτή!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ!
ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΕΡΑ Η ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,
ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΡΠΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ.
ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΕΙΤΟΝΕΣ!

Ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ.

ΠΟΕΔΗΝ ΑΘΗΝΑ 18/7/2014
ΑΡ.ΠΡΩΤ.: 3358

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο Μ.ΒΟΡΙΔΗ

ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γ.Ν.ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ

Κύριε Υπουργέ,
Είναι σε εξέλιξη κυβερνητικό Σχέδιο Διάλυσης, Συρρίκνωσης και Απαξίωσης του Γ.Ν. «Αμαλία Φλέμιγκ» που ξεκίνησε από πέρυσι εξαιτίας των ασκούμενων ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.
Πέρυσι βρισκόταν στη λίστα με τα οκτώ πρώτα Νοσοκομεία υπό κατάργηση και πάνω από τους μισούς υπαλλήλους τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και μεταφέρθηκαν σε άλλα Νοσοκομεία της Αττικής. Συρρικνώθηκαν δραματικά οι παρεχόμενες υπηρεσίες. Στη συνέχεια και μέχρι σήμερα η κυβέρνηση συντονίζει το «πλιάτσικο» σε μηχανήματα και εξοπλισμό προς άλλα Νοσοκομεία.
Δεν θα επιτρέψουμε αυτή την εξέλιξη. Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των Σωματείων Εργαζομένων του Νοσοκομείου και των Σωματείων των γειτονικών Νοσοκομείων, των φορέων και των κατοίκων της περιοχής.
Επιτέλους σταματήστε την συρρίκνωση των υφιστάμενων δραστηριοτήτων των Νοσοκομείων.
Επιδιώκετε να μετατρέψετε μεγάλο αριθμό Νοσοκομείων σε παροπλισμένα κτιριακά κουφάρια.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο ΑΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                   ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Και ένα σημείωμα δικό μας:
Οι δύο πρώτες ανακοινώσεις είναι παρμένες από το ιστολόγιο των εργαζόμενων του νοσοκομείου. Είναι ολοφάνερη η διαφορά για το πως εννοεί κανείς τους αγώνες! Από τη μια το σωματείο των, όσων απέμειναν, εργαζόμενων του νοσοκομείου που κάνει τα πάντα σε μια λογική μαζικής υπεράσπισης της ύπαρξης και λειτουργίας του νοσοκομείου μαζί με τα σωματεία όμορων νοσοκομείων και τους κατοίκους, από την άλλη η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ που μοιάζει σα να βγήκε με το ζόρι η οποία ενημερώνει τον υπουργό για τη πολιτική της κυβέρνησης του και του ανακοινώνει ότι δεν θα την ...επιτρέψει! Κατά τα άλλα τίποτα, ή μάλλον για να το πούμε πιο σωστά, η στάση της ΠΟΕΔΗΝ εδώ και τέσσερα χρόνια δεν είναι απλά ανεπαρκείς, βάζει πλάτη στη κυβερνητική πολιτική ωθώντας τους εργαζόμενους στην ηττοπάθεια και την υποταγή. Στην πραγματικότητα δεν έχει στηρίξει καμιά κινητοποίηση, όσες έχει ανακοινώσει τις ανακοίνωσε κάτω από την πίεση αγωνιζόμενων κομματιών του χώρου και σε κάποιες περιπτώσεις στο παρελθόν στράφηκε και ενάντια.
Οι κάτοικοι των Μελισσίων και οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, εδώ και πάνω από ένα χρόνο, κάνουν αυτό που πρέπει. Παλεύουν και περιφρουρούν αυτό που είναι δικαίωμά τους να το έχουν. Το νοσοκομείο και τη δωρεάν πρόσβαση στην υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Χρειάζονται την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξή μας, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, που όπως συνηθίζεται, πολλά μπορούν να γίνουν από τη πλευρά της κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: