7 Ιουλ 2014

ΚΑΤΩ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ – ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Συνάδελφοι-ισσες
Είμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη φάση. Η κυβέρνηση δια του υπουργού της Μητσοτάκη επιχειρεί να ελιχθεί για να κατοχυρώσει τον ψηφισμένο νόμο της για την αξιολόγηση. Διαδίδει ότι δεν θα έχει καμία επίπτωση η βαθμολόγησή μας, την ίδια ώρα που προετοιμάζει μειώσεις μισθών, συγχωνεύσεις και νέες διαθεσιμότητες–απολύσεις. ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!!
Επιμένουμε ότι αξιολόγηση σημαίνει νέα δεξαμενή υπαλλήλων, υποψήφιων μελλοντικών απολυμένων-διαθεσίμων-μειωμένων εργασιακών δικαιωμάτων. Δεξαμενή που θα ενεργοποιηθεί όταν αυτοί κρίνουν κατάλληλη τη στιγμή, σύμφωνα πάντα με τις απαιτήσεις της ΕΕ και του ΔΝΤ. Αξιολόγηση σημαίνει πειθαρχημένοι υπάλληλοι, ανίκανοι να αντιδράσουν σε ότι θα αποφασίζει η κάθε κυβέρνηση. Εξακολουθούμε να μην δεχόμαστε καμιά αξιoλόγηση από αυτούς που μας οδήγησαν στην κρίση και που τη φορτώνουν επάνω μας.


ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!!

Με στόχο την κατάργηση του νόμου και όχι την παραμονή του στα...χαρτιά, έτσι ώστε και η πίτα να είναι σωστή και ο...σκύλος της τρόικας χορτάτος.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ της συνδικαλιστικής ηγεσίας που θεωρεί ότι μπορούν δήθεν να εξαιρεθούν οι υγειονομικοί , χαντακώνοντας τους υπολοίπους δημόσιους υπάλληλους και διασπώντας το ενιαίο μέτωπο που απαιτείται για την κατάργηση του νόμου.
Επιμένουμε ότι διοικητές, διευθυντές και προϊστάμενοι τελικά, παρά τη φασαρία που γίνεται περί του αντιθέτου, δεν θα ρισκάρουν τις θέσεις τους και θα μας αφήσουν ξεκρέμαστους, παρά τις ενδεχόμενες μειοψηφικές διαφοροποιήσεις που μπορεί να προκύψουν. Ήδη οι διοικητές, μετά τις πρώτες πιέσεις από την κυβέρνηση, εφαρμόζουν το νόμο κανονικά..
ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΘΑΝΕΙ Η ΑΠΕΙΘΑΡΧΙΑ-ΑΝΥΠΑΚΟΗ για να καταργηθεί ένας τόσο σημαντικός νόμος, όπως αυτός για την αξιολόγηση.
Δεν μας πείθει η συνδικαλιστική ηγεσία που σύσσωμη (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΜΕΤΑ-ΠΑΜΕ) τοποθετεί σε δεύτερο-τρίτο πλάνο τον απεργιακό αγώνα και κεντράρει στην αποχή, θεωρώντας ότι ακόμα και η μάχη του «επιμερισμού των ποσοστών» χάθηκε ή δεν έχει νόημα, η διανομή των φύλλων δεν μπορεί να παρεμποδιστεί και το μόνο που μας σώζει είναι το ...φιλότιμο και η ατομική στάση του κάθε συναδέλφου. Το μόνο που κάνει αυτή η ηγεσία είναι να περιγράφει την σταδιακή υποχώρησή μας, να υπονομεύει το ηθικό των συναδέλφων και να μας οδηγεί έτσι στην πραγματική ήττα.
Πρέπει σήμερα, πριν να είναι αργά, να προετοιμάσουμε τους όρους μιας πραγματικής απεργιακής μάχης με την κυβέρνηση και την πολιτική της, να αποκρούσουμε τη φαιά προπαγάνδα ότι οι εργαζόμενοι δεν μπορούν, που -ας σημειωθεί- δεν αφορά μόνο το σήμερα αλλά το μέλλον, τη γενικότερη δυνατότητα των εργαζόμενων να αντιστέκονται και να νικούν.
Ας μας πουν: Γιατί αύριο και όχι σήμερα; Γιατί αύριο θα είναι καλύτερη η θέση μας και μεγαλύτερες οι δυνατότητες για απεργιακό αγώνα απ' ότι σήμερα; Τί είναι αυτό που «δεν αντέχεται» περισσότερο; Το κόστος ενός μεγάλου ξεσηκωμού για την ανατροπή της επίθεσης ή η υποταγή σ' αυτήν; Τι είναι ρεαλιστικό; Η επιλογή «θα στριμώχνομαι κάθε μέρα στα μέτρα τους και αν τα βγάλω πέρα» ή η διεκδίκηση της ζωής μας με μαζικό αγώνα; Τι είναι αληθινό; Η αναμονή σωτήρων και σωτηρίας έξω από εμάς ή η πεποίθηση ότι μόνο εμείς με τη συλλογική μας δύναμη και οργάνωση, με την ενωτική πάλη με το λαό μπορούμε να νικήσουμε τον αντίπαλο, να κατακτήσουμε όσα δικαιούμαστε και μας αξίζουν;


ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ!!
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ!!
ΣΥΝΤΟΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΖΙΚΟΥ, ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΟΥ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ!!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ!!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: