6 Μαΐ 2014

Νοσοκομείο Αγία Όλγα Να γίνει το σωματείο των εργαζόμενων και όχι των κυβερνητικών εργατοπατέρων!

Χαρακτηριστικό δείγμα του πως εννοούν τη λειτουργία των σωματείων οι διάφοροι εργατοπατέρες, και δεν αναφερόμαστε μόνο στη ΠΑΣΚΕ, είναι αυτό που συνέβει στο σωματείο μας.
Υποτίθεται ότι σήμερα (Δευτέρα, 5/5) θα γινόταν γενική συνέλευση με θέμα την εκλογή εφορευτικής ενόψει των εκλογών για αντιπροσώπους μπροστά στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ. Αυτό και τίποτ’ άλλο! Λες και δεν υπάρχουν προβλήματα, δεν υπάρχει η αξιολόγηση, δεν υπάρχει η σε εξέλιξη επίθεση στο χώρο της υγείας, στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και στο δικαίωμα του λαού για δωρεάν περίθαλψη.
Πέρα από αυτό όμως ακόμη και αυτό το ζήτημα η πλειοψηφία του Δ.Σ. του σωματείου το υποβάθμισε τόσο που δεν έκανε καμιά ενέργεια, καμιά προσπάθεια, ώστε να συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στη συνέλευση. Θέλησε τη σημερινή μάζωξη 4 ανθρώπων να την περάσει ως συνέλευση(!!!) και να προχωρήσει στη συγκρότηση εφορευτικής επιτροπής με ονόματα – εκπροσώπους των παρατάξεων μη παρόντες.
Στην αντίδραση μελών της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και Πάλης η απάντηση ήταν η κλασσική. Ότι ο κόσμος δηλαδή δεν συμμετέχει! Στη προσπάθειά τους δε να «πείσουν», εμμέσως πλην σαφώς, απείλησαν την πρώην πρόεδρο του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ ότι δεν θα γίνει αποδεκτή η αίτησή της για ένταξη στο σωματείο. Να σημειώσουμε επίσης εδώ ότι ενώ η κατάθεση υποψηφιοτήτων για τους αντιπροσώπους έληγε την Τετάρτη 7/5 ενώ οι αιτήσεις ένταξης στο σωματείο θα συζητιόταν την Πέμπτη 8/5. Με λίγα λόγια όσοι τυχών θα ήθελαν να είναι υποψήφιοι, κυρίως οι προερχόμενοι από τα νέα μέλη, να μην μπορούσαν να θέσουν υποψηφιότητα! Θεωρούν το σωματείο τσιφλίκι τους και νομίζουν ότι μπορούν να αποδέχονται ή να απορρίπτουν κόσμο κατά πως αυτούς τους βολεύει!
Δυστυχώς, και παρά τα μεγάλα λόγια του ΠΑΜΕ για συνελεύσεις κυρίαρχες στο χώρο της δουλειάς, ο εκπρόσωπός του στη σημερινή μάζωξη ήταν θετικός απέναντι στη «πρόταση» της ΠΑΣΚΕ!
Τελικά μετά από την επιμονή όσων αντέδρασαν σε αυτή τη κατάσταση η «συνέλευση» - καρικατούρα αναβλήθηκε, όπως και οι εκλογές της Δευτέρας 12/5.
Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βιώνουν την εντατικοποίηση της δουλειάς, λόγω των κλεισιμάτων νοσοκομείων, την υποβάθμιση του ΕΟΠΥΥ σε …ΠΕΔΥ και της μείωσης του προσωπικού, που το λαϊκό δικαίωμα στη περίθαλψη γίνεται όλο και πιο δύσκολη υπόθεση, σε μια εποχή που μέσω των διαθεσιμοτήτων και της αξιολόγησης αμφισβητείται όλο και περισσότερο το δικαίωμα στη δουλειά και έρχονται κι άλλες απολύσεις, αυτοί που υποτίθεται ότι είναι ταγμένοι στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας κάνουν ότι μπορούν όχι για να μην αντιδράσουν οι εργαζόμενοι αλλά ούτε καν να κουβεντιάσουν. Θεωρούν τη συνέλευσή μας τυπική διαδικασία που δεν έχει λόγο να πραγματοποιηθεί και αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν την ….τυπική διαδικασία και να αποφασίζουν «αντί για μας» τους, κατά πως μας βλέπουν, αδαείς!
Να μην επιτρέψουμε να τους περάσει. Το σωματείο να γίνει όργανο πάλης, υπεράσπισης και διεκδίκησης των δικών μας δικαιωμάτων και όχι ιμάντας περάσματος της κυβερνητικής πολιτικής. Αυτό μόνο εμείς, οι εργαζόμενοι, μπορούμε να το πετύχουμε με τη μαζική μας συμμετοχή στις συνελεύσεις και στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν τη ζωή μας. Να αποφασίζουμε εμείς για εμάς και όχι οι φωστήρες του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

5/5/2014
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: