29 Οκτ 2013

Ανακοίνωση-κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Ικαρίας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Με νέο κύμα διαθεσιμοτήτων και κλεισιμάτων νοσοκομείων, αυτή τη φορά για τα νοσοκομεία της επαρχίας, συνεχίζει η κυβέρνηση το καταστροφικό της έργο στο χώρο της υγείας. Εκατοντάδες ακόμα συνάδελφοι αναμένεται να προστεθούν στις λίστες διαθεσιμοτήτων, με τα νοσοκομεία των περιοχών τους να κινδυνεύουν με υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση ή ακόμη και λουκέτο.
Ίδια η συνταγή και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, όπου το σκηνικό διάλυσης της δημόσιας υγείας συμπληρώνεται με κλεισίματα Κέντρων Υγείας, διαθεσιμότητες, ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, ανατροπή εργασιακών σχέσεων και συνεχής μετακύληση κόστους στους ήδη αφαιμαγμένους ασθενείς.

Απέναντι στις ανάλγητες αυτές πολιτικές κυβέρνησης-τρόικας εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως μόνο οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων στην υγεία, ο συντονισμός των σωματείων τους και η ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών μπορούν να δώσουν απάντηση και προοπτική.
 
Σε αυτή την κατεύθυνση και υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης του συλλόγου μας και της πρόσφατης συνεδρίασης της Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία σε Ικαρία και Φούρνους, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης έξω από το Υπουργείο Υγείας μέσα στο Νοέμβριο. Η ημερομηνία που προτείνουμε για την κινητοποίηση αυτή είναι η Παρασκευή 22 Νοεμβρίου.
 
Απευθύνουμε το κάλεσμά μας αυτό σε κάθε νοσοκομειακό σύλλογο, ένωση γιατρών και επιτροπή αγώνα από όλη τη χώρα και ιδίως από τα νησιά και την υπόλοιπη επαρχία.
 
·   ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
·           ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ
·         ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ – ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ

28 Οκτ 2013

Καταργουν το δικαίωμα στη περιθαλψη!

Έχει φουντώσει, το τελευταίο διάστημα,η συζήτηση για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας, με βάση τις στρατηγικές επιλογές του συστήματος και την απαρέγκλιτη εφαρμογή των εντολών της τρόικας, ανοίγει ένα νέο, μεγάλο μέτωπο στην επίθεση, που αφορά το σύνολο του εργαζόμενου λαού και τη νεολαία.
Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση
Με βάση αυτά που έχουν γίνει γνωστά και έχουν δημοσιοποιηθεί, σχεδιάζεται η «αναδιάρθρωση όλων των δομών στη βάση ενός δικτύου ΠΦΥ», με την «ενοποίησή» τους «υπό ένα οργανωτικό σχήμα και υπό ένα προϋπολογισμό». Θα κλείσει όλα τα ιατρεία του ΙΚΑ και θα τα συγχωνεύσει με τα Κέντρα Υγείας- δημιουργώντας «μία (1) πλήρη μονάδα υγείας ανά Καλλικρατικό Δήμο»- που θα «χρηματοδοτούνται από κλειστό σφαιρικό προϋπολογισμό που διαμορφώνεται ανά Περιφέρεια». «Όλοι οι ασφαλισμένοι εφοδιάζονται με κάρτα υγείας,εγγράφονται σε ένα δίκτυο αναφοράς και σε ένα γιατρό αναφοράς (τον ακούμε και με τον όρο «οικογενειακός γιατρός») και
«ταξιδεύουν» στο σύστημα Υγείας, με παραπομπή από τους γιατρούς αναφοράς προς άλλες ειδικότητες, ή νοσοκομεία, ή συμβεβλημένους ιδιώτες και το αντίστροφο». Αυτά αναφέρονται στις προτάσεις που παρουσίασε ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ στην συνάντηση της Καλαμάτας, που έγινε στις 27-29 Σεπτέμβρη, με θέμα: «ΕΟΠΥΥ: Η κρίση και η διέξοδος». Στη συνάντηση αυτή, που συμμετείχαν κι άλλοι «επιστήμονες-ειδικοί», όπως ο Κυρ. Σουλιώτης (επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που παρουσίασε πρόταση στο Υπουργείο Υγείας), χορηγοί ήταν 11 μεγάλες εταιρείες του χώρου της υγείας, φαρμακευτικές και διαγνωστικά κέντρα (ROCHE,NOVARTIS, ELPEN, PFIZER, AMGEN, Abbvie, GENESIS, MSD,novo nordisk, Βιοιατρική). Γίνεται κατανοητό ποιοι και σεποια κατεύθυνση σχεδιάζουν, για να μας προσφέρουν διεξόδους.
Να σημειώσουμε ότι, στα χέρια του «αδιάφθορου βιβλιοπώλη» υπουργού Υγείας, υπάρχει και μελέτη τηςTask Force του Ράιχενμπαχ, για την οποία το υπουργείο θα πληρώσει 4,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως αποκαλύφτηκε στον τύπο. Σ’ αυτή τη φάση, η κυβέρνηση ανοίγει στα γεμάτα αυτό το θέμα, επιλέγοντας την τακτική να αφήσει ανοιχτά για τον προσχηματικό διάλογο (διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, το λένε) ζητήματα, όπως «αγοραστής ή πάροχος ο νέος ΕΟΠΥΥ;» και «με ή χωρίς ιδιωτικό ιατρείο οι γιατροί;». Προσπαθεί έτσι να θολώνει τα νερά.

«Στου κασίδη του κεφάλι…»

Όλα αυτά τα σχέδια γίνονται την περίοδο που 6.171.000 πολίτες είναι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ ενώ οι ανασφάλιστοι ανέρχονται σε 3.068.000 (με προφανή την τάση νααυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς), χωρίς να προβλέπεται ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο σύστημα για τους δεύτερους (τα
στοιχεία είναι από τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ, το Σεπτέμβρη του 2013).
Η προσέλευση των ασθενών στα Νοσοκομεία παρουσία σε αύξηση 30% (συγκριτικά με την προ μνημονίου περίοδο)και 17% στα Κέντρα Υγείας, σύμφωνα με στοιχεία του

25 Οκτ 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΓΩΝΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ : 6 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο Γεωργιάδης η κυβέρνηση , η ΕΕ και το ΔΝΤ ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην δεύτερη φάση, των διαθεσιμοτήτων απολύσεων, των κλεισιμάτων και των περικοπών. Η ανακοίνωση της λίστας που τοποθετεί στα νοσοκομεία πλέον τους διαθέσιμους υγειονομικούς στις 11/10/13, ήταν αποτέλεσμα της ανάγκης τους να διαχειριστούν το πολιτικό κόστος των επιλογών τους αλλά και της πίεσης των αγώνων μας, που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα, βασικός στόχος των οποίων ήταν να μη χάσει κανένας υγειονομικός τη δουλειά του. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να υπάρχει κανένας εφησυχασμός, καθώς νοσοκομεία οδηγήθηκαν στο κλείσιμο ή υπολειτουργούνε, με αποτέλεσμα την χειροτέρευση των συνθηκών για όλους, ασθενείς και εργαζόμενους σε όλα τα νοσοκομεία (ατελείωτες ουρές και αναμονή, ράντζα, τρομερή εντατικοποίηση της εργασίας μας, ) ιδιαίτερα στο λεκανοπέδιο της Αττικής.Άμεσα μπαίνει στο στόχο και η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ο ΕΟΠΥΥ, τα κέντρα υγείας και τα ψυχιατρικά νοσοκομεία, τα επαρχιακά νοσοκομεία.
Την ίδια ώρα ο νέος προϋπολογισμός για το 2014 έρχεται να κόψει δεκάδες εκατομμύρια στα ήδη πετσοκομμένα κονδύλια για τη δημόσια υγεία και περίθαλψη. Ενώ η υποχρηματοδότηση ακόμα και μέσα στο 2013 οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια μια σειρά νοσοκομεία σε οικονομική ασφυξία.
Τα χαράτσια των 25 ευρώ, έρχονται να προστεθούν στα 5ευρω για την είσοδο στα εξωτερικά ιατρεία, στα ακριβοπληρωμένα νοσήλια, φάρμακα και εξετάσεις, την ώρα που 2,5 εκατομμύρια εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους είναι ανασφάλιστοι χωρίς καμία δυνατότητα πρόσβασης στην δημόσια περίθαλψη και υγεία.
Η δραματική έλλειψη προσωπικού κάνει αφόρητες τις συνθήκες εργασίας, οδηγεί στην εντατικοποίηση αυτών που απομένουν και στην επικίνδυνη χειροτέρευση των συνθηκών συνολικά για εργαζόμενους και ασθενείς.
Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για να υπερασπίσουμε τα νοσοκομεία, τις δουλειές και τη ζωή μας πρέπει να είναι ανυποχώρητος απέναντι σε μία κυβέρνηση που δεν έχει πλέον καμιά ανοχή από τους εργαζόμενους και που κατά βάθος φοβάται τον ξεσηκωμό. Γι’αυτό και ο Γεωργιάδης με την επικοινωνιακή, γκεμπελικού τύπου, κάλυψη των ΜΜΕ εξαπολύει ύβρεις, απειλές, εκβιασμούς στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Κέρκυρα και συνολικά στα σωματεία και το συνδικαλιστικό κίνημα.

23 Οκτ 2013

Διαθεσιμότητες εργαζομένων – Κλείσιμο νοσοκομείων
Η αρχή έγινε

Μπορεί ο υπουργός Υγείας να επαίρεται ότι ''κέρδισε το στοίχημα'' που προφανώς μόνος του έβαλε, η κυβέρνηση και η τρόικα πάντως έθεσαν το ζήτημα στην πραγματική του διάσταση: ουδείς εργαζόμενος πλέον από το χώρο της δημόσιας περίθαλψης μπορεί να αισθάνεται ασφαλής και με το δικαίωμά του στη δουλειά κατοχυρωμένο. Ταυτόχρονα, κανένα νοσοκομείο και κανένας φορέας πρωτοβάθμιας περίθαλψης δεν βρίσκεται στο απυρόβλητο.
Η πολιτική των διαθεσιμοτήτων-απολύσεων και του κλεισίματος νοισοκομείων που ξεκίνησε στα μέσα του καλοκαιριού ''ολοκλήρωσε'' τον πρώτο κύκλο. Πέντε νοσοκομεία κλειστά (τρία στη Θεσσαλονίκη και δύο στην Αττική), το Ινστιτούτο νοσημάτων θώρακος με κατεβασμένα τα ρολά και δυο ακόμη νοσοκομεία στην Αθήνα σε τροχιά λουκέτου. Δεν είναι και μικρό πράγμα, θα έλεγε κανείς, μέσα σε διάστημα δυόμισυ μηνών. 1665 εργαζόμενοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ''αξιολογήθηκαν'' και περιμένουν να ξαναπιάσουν δουλειά σε μεγαλύτερα νοσοκομεία.

20 Οκτ 2013

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ, Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ,
ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Η νέα προβοκατόρικη επίθεση του υπουργού Υγείας που απείλησε με απόλυση συνδικαλιστές του νοσοκομείου Κέρκυρας γιατί με εργαζομένους και ασθενείς εκφράσανε την οργή και την αγανάκτησή τους για την κατάσταση του νοσοκομείου στο πρόσωπο των λεγομένων επιθεωρητών υγείας ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά κινήσεων του υπουργείου ενάντια σε όσους αγωνίζονται για το δικαίωμα του λαού στη δωρεάν περίθαλψη και το δικαίωμα του στη δουλειά.
Όπως και στο Σωτηρία πρόσφατα, που από ζήτημα ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος ενός κομματιού του «μετατράπηκε» σε συκοφάντηση συλλήβδην του συνδικαλιστικού κινήματος, έτσι και στη Κέρκυρα οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή έγινε προσπάθεια να μετατραπούν σε «βία» εναντία στα μαντρόσκυλα του υπουργείου που κάνουν τα στραβά μάτια στην άθλια κατάσταση που έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία η πολιτική της τρόικας, της κυβέρνησης και του πολιτικού τους προϊστάμενου και ψάχνουν να βρουν «επιόρκους»
Βία όμως είναι το κλείσιμο νοσοκομείων, η διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, οι διαθεσιμότητες-απολύσεις εργαζομένων. Βία είναι οι τραγικές ελλείψεις προσωπικού και υποδομών.
Βία είναι οι δολοφονικές πολιτικές ΕΕ, ΔΝΤ και κυβέρνησης και έχουν κάθε δίκιο να ξεσηκωθούν υγειονομικοί και λαός. Είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής και θανάτου!
Η τρομοκρατία του υπουργού υγείας και της κυβέρνησης του δεν θα περάσει!

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

19 Οκτ 2013

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ!
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Συνεχίζουν την απεργία διαρκείας οι εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια ενάντια στις απολύσεις-"δια­θε­σι­μό­τητες" και την επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Παρά την τρομοκρατία, την καταστολή και την ποι­νικοποίηση, παρά την προπαγάνδα των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, οι εργαζόμενοι, με την ενεργή στήριξη των φοιτητών, δίνουν έναν ανυποχώρητο αγώνα κόντρα στις εντολές της τρόικας των ιμπεριαλιστών, που πρόθυμα εφαρμόζει η ντόπια αντιδραστική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Ο αγώνας αυτός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος των κινητοποιήσεων ενάντια στις απολύσεις και τα κλεισίματα οργανισμών: των καθηγητών στη δευτεροβάθμια, των εργαζόμενων στους δήμους, των υγειονομικών στα νοσοκομεία, των εργαζόμενων στην ΕΡΤ. Η επίθεση που έχει εξαπολύσει το σύστημα στο δι­καί­ωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπεια, αφού εξαθλίωσε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και γκρέ­μισε κατακτήσεις δεκαετιών, προσθέτει στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο.
Ο δίκαιος αυτός αγώνας αφορά όλο το λαό και τους εργαζόμενους της χώρας. Η επίθεση στο δημόσιο είναι κομμάτι της αντιλαϊκής-αντεργατικής πολιτικής που έχει βυθίσει τη χώρα στη φτώχεια και την ανεργία. Που διώχνει τα παιδιά των εργαζόμενων από τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, που κλείνει τα νοσοκομεία, που υποθηκεύει το λαό και τη χώρα στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Που αμφισβητεί το ίδιο το δικαίωμα στη ζωή.

18 Οκτ 2013

Η φασιστικοποιηση της κυβερνητικής πολιτικής καλά κρατάει



Αναδημοσίευση αποσπασμάτων από ρεπορτάζ της ιστοσελίδας Corfu.PRESS.com

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντί να προχωρήσει σε βελτίωση των συνθηκών του νοσοκομείου Κέρκύρας που υπολειτουργεί, διέταξε την απόλυση των ιατρών και του προσωπικού που –όπως ισχυρίζεται- παρεμπόδισαν έλεγχο από στελέχη του υπουργείου του.

Προανήγγειλε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Start ότι «ήδη έχουν φύγει από το ΕΣΥ όσοι ιατροί ενεπλάκησαν στην παρεμπόδιση του ελέγχου από τους ελεγκτές του Υπουργείου Υγείας». Είναι ο ίδιος ο Υπουργός ο οποίος έστειλε τους ελεγκτές να κάνουν έλεγχο σε ένα ακέφαλο νοσοκομείο, αφού ο ίδιος ο Γεωργιάδης δεν έχει διορίσει διοίκηση εδώ και δύο μήνες επειδή... διαπραγματεύεται με το ΠΑΣΟΚ αν θα πάρει τη θέση αυτό ή η Νέα Δημοκρατία...

Ο έλεγχος τον μάρανε...

Ο Α. Γεωργιάδης έστειλε δύο ελεγκτές την ώρα της αλλαγής βάρδιας, στις 3 παρά τέταρτο το μεσημέρι, για να ελέγξουν αν οι ιατροί που δούλευαν ήταν στο χώρο εργασίας τους. Οι δύο αυτοί ελεγκτές, πήγαν πρώτα στο γραφείο της διοίκησης του νοσοκομείου (με ανύπαρκτο διοικητή) και στη συνέχεια, μερικά λεπτά μετά, άρχισαν να μπαίνουν στους θαλάμους των ασθενών και στα γραφεία των ιατρών που, οι περισσότεροι, εκείνη την ώρα ήταν σε θαλάμους ή σε ιατρεία.
Όταν άρχισαν να κάνουν λόγο για γιατρούς που έλειπαν τότε το προσωπικό άρχισε να αντιδρά, δημιουργήθηκε ένταση και αμέσως στο χώρο των υπογείων έσπευσαν δεκάδες εργαζόμενοι (ιατροί νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, διοικητικό προσωπικό).
Οι δύο ελεγκτές, μπροστά στην έκρυθμη κατάσταση που δημιουργήθηκε, πήραν τηλέφωνο τον Υπουργό στην Αθήνα και ισχυρίστηκαν ότι... κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα προκειμένου να επέμβει η αστυνομία και να τους «απεγκλωβίσει». Αυτό τουλάχιστον, δήλωσε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Start αλλά και στον τηλεοπτικό σταθμό Corfu (ο Υπουργός πήρε σήμερα «σβάρνα» τα τοπικά τηλεοπτικά κανάλια για το περιστατικό, αλλά μέχρι τώρα καμία δήλωση δεν είχε κάνει για τις τραγικές ελλείψεις του νοσοκομείου και του ΕΣΥ στην Κέρκυρα)...
Ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε ότι δεν κλείδωσαν τους ελεγκτές σε κάποιο δωμάτιο, αλλά τους «εγκλώβισαν» στην αίθουσα που έκαναν έλεγχο...
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών της Κέρκυρας Α. Γεωργόπουλος, μάλιστα, κατήγγειλε ουσιαστικά προσπάθεια τεχνητής έντασης αφού εκλήθησαν εισαγγελέας και αστυνομία από τον Υπουργό Υγείας, υποτίθεται γιατί οι ιατροί προπηλάκισαν τους ελεγκτές, την ώρα που οι ελεγκτές μιλούσαν με τους ιατρούς και τους υπόσχονταν ότι θα κάτσουν εκεί «μέχρι τις 5 το πρωί» για να ενημερωθούν όχι μόνο για τις «απουσίες» προσωπικού αλλά για τις δραματικές ελλείψεις του ιδρύματος.

Αστυνομική επιχείρηση

Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να σπεύσει πολύ μεγάλη αστυνομική δύναμη στο Νοσοκομείο για να... απελευθερώσει τους ελεγκτές, παρουσία του ίδιου του Αστυνομικού Διευθυντή Σπ. Μαρτίνη, μπαίνοντας σε θαλάμους ασθενών και αποκλείοντας την... έξοδο εκατοντάδων πολιτών (προσωπικού του νοσοκομείου και κερκυραίων που έσπευσαν να συμπαρασταθούν στους ιατρούς).
Μάλιστα, η στάση της Αστυνομίας ήταν πρωτοφανής αφού, μετά την έξοδο των ελεγκτών από το τμήμα τεχνητού νεφρού που βρίσκεται στο υπόγειο του Νοσοκομείου, επιχείρησε να βγει και ο κόσμος, όμως, η Αστυνομία αποφάσισε να... απαγορεύσει την έξοδο στον κόσμο αυτό εγκλωβίζοντάς τον στην σκάλα (!) με προφανή κίνδυνο να έχουμε δραματική εξέλιξη από αυτούς που όντας στο υπόγειο και μη γνωρίζοντας τη γίνεται, έσπρωχναν τους υπόλοιπους που κινδύνευαν να ποδοπατηθούν!

Αξιωματικός αστυνομικός χτύπησε δημοσιογράφο!

Όλη η απόφαση της Αστυνομίας να εγκλωβίσει εκατοντάδες κόσμο στη σκάλα και στο υπόγειο έγινε, μεταξύ άλλων, για να αποτρέψουν τους δημοσιογράφους και τα τηλεοπτικά συνεργεία να μεταβούν στο χώρο που είχαν μεταφερθεί οι ελεγκτές, οι οποίοι ουδέποτε δέχθηκαν να μιλήσουν στους εκπροσώπους του Τύπου και να δεχθούν ερωτήσεις για το τι συνέβη σήμερα στο Νοσοκομείο.
Μάλιστα, αξιωματικός της Αστυνομίας χτύπησε με το γόνατό του στα γεννητικά όργανα δημοσιογράφο του CorfuPress.com ο οποίος, αφού προηγουμένως του είχε δείξει τη δημοσιογραφική του ταυτότητα του μέλους ΕΣΗΕΠΗΝ, της επίσημης Ένωσης Συντακτών, δεν δίστασε την ώρα που ο κόσμος στη σκάλα έσπρωχνε μαζικά για να σπάσει το μπλόκο των αστυνομικών, να τον χτυπήσει και να τον ρίξει κάτω σφαδάζοντας μόνο και μόνο για να μην τραβάει με την κάμερα τα συμβάντα...

Απαράδεκτη η αυταρχικότητα της Αστυνομίας

Η αυταρχικότητα της Αστυνομίας να εμποδίσει ιατρούς, προσωπικό, πολίτες και δημοσιογράφους να ανεβούν από τα υπόγεια στην έξοδο του κτιρίου αλλά και η βίαιη επίθεση αστυνομικού κατά δημοσιογράφου που είχε μάλιστα δηλώσει την ιδιότητά του, προκάλεσαν ακόμα μεγαλύτερη οργή του συγκεντρωμένου πλήθους το οποίο έκανε λόγο για μεθόδους χούντας.
Ο Α. Γεωργιάδης προανήγγειλε την απόλυση (!) των συνδικαλιστών που πρωτοστάτησαν στις διαμαρτυρίες επειδή, όπως υποστήριξε, επιχείρησαν να εμποδίσουν τον έλεγχο, παραβιάζοντας με ποινικά κολάσιμες πράξεις το νόμο. Το να προαναγγέλλει χωρίς ΕΔΕ, αστυνομική έρευνα, μηνύσεις ή κάθε άλλη νόμιμη διαδικασία ο Υπουργός Υγείας την απόλυση των ιατρών του νοσοκομείου Κέρκυρας, μάλλον, αυτό δεν εμπίπτει στο νόμο...
Ούτε φαίνεται πως εμπίπτουν στο νόμο οι ευθύνες Γεωργιάδη και των προκατόχων του που άφησαν το νοσοκομείο Κέρκυρας χωρίς προσωπικό, χωρίς υλικά και αναλώσιμα, χωρίς διοίκηση...
Αιδώς αργείοι!

απο το blog της Αγωνιστικης Παρεμβασης Νοσοκομειου Πρεβεζας

8 Οκτ 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΟΛΑΩΝ

Στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου στα Παπαδιάνικα
την Τετάρτη 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 5.30 μ.μ.

Στην αίθουσα αναμονής των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση για τη δημιουργία Επιτροπής Αγώνα Πολιτών για την Υγεία στην περιοχή μας. Η συσταθείσα Επιτροπή θα διευρυνθεί με τη συμμετοχή και άλλων πολιτών, συλλόγων, φορέων κ.λ.π. Εγινε συζήτηση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες, ουσιαστικά, υπολειτουργούν το Νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας και τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής μας. Από την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των παρευρισκομένων διατυπώθηκαν τα παρακάτω:
Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να προσφέρεται από το κράτος ανάλογα με τις ανάγκες των κατοίκων. Είμαστε άνθρωποι δεν είμαστε αριθμοί. Βρισκόμαστε σε μια απομακρυσμένη περιοχή, με κακό οδικό δίκτυο και η λειτουργία του Νοσοκομείου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για μας.
Η υποβάθμιση του Νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Νεάπολης εντείνεται με σκοπό την πλήρη λειτουργική κατάρρευσή τους.
Με το κλείσιμο νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν να κάνουν πράξη τις προτάσεις τους για τη διάλυση της δημόσιας υγείας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας σύντομα έρχεται η σειρά μας. Επειδή ο χρονικός ορίζοντας είναι πιεστικός, πρέπει άμεσα να υπάρξουν δράσεις για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου Μολάων και των άλλων δομών δημόσιας υγείας στην περιοχή μας (Κέντρο Υγείας, Ιατρεία.
Κεντρικός στόχος της Επιτροπής Αγώνα είναι η σωτηρία και η διεκδίκηση της λειτουργικής αναβάθμισης του Νοσοκομείου Μολάων και όλων των δομών με την πλήρη στελέχωσή τους και την αναγκαία χρηματοδότησή τους ώστε να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής μας καθώς και των χιλιάδων επισκεπτών της. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να υλοποιηθούν οι σχεδιασμοί τους.
Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ.  ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΣΗ ΜΑΣ, ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ.
Στα πλαίσια αυτά προσκαλούμε όλους τους πολίτες, τους συλλόγους, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας σε
Ανοιχτή Συζήτηση Πληροφόρησης – Ενημέρωσης και Συμπαράστασης για το Νοσοκομείο Μολάων και τις δομές δημόσιας Υγείας της περιοχής μας,
ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΣΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΝΙΚΑ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 5.30 μ.μ.

7 Οκτ 2013

ΞΑΝΑ ΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (4/10) στον Ευαγγελισμό με πρωτοβουλία του εκεί σωματείου καθώς και αυτού της κλειστής πια Πολυκλινικής (οι εργαζόμενοί της υπάγονται στον Ευαγγελισμό) παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα σωματεία του Α. Φλέμινγκ, του Γ.Ν. Πατησίων, του «Αγία Βαρβάρα», του «Άγιος Σάββα», το πρώην 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ (η πλειοψηφία των εργαζόμενων υπάγονται στο Αγ. Όλγα), καθώς και του Σισμανόγλειου (στο οποίο υπάγονται οι εργαζόμενοι του 1ου ΙΚΑ). Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι της ΕΙΝΑΠ. Στα περισσότερα από αυτά τα νοσοκομεία οι εργαζόμενοι είτε είναι κατά πλειοψηφία σε "διαθεσιμότητα" είτε όλοι!
Στη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε συζήτηση για τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας αλλά και για την κατάσταση του κινήματος των εργαζόμενων στα νοσοκομεία. Παρά τις διαφορετικές απόψεις στόχος όλων ήταν να ενταθούν οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.
Η πρόταση των εκπροσώπων των σωματείων που κάλεσαν τη σύσκεψη ήταν να γίνει στάση εργασίας την Παρασκευή 11/10, συζητήθηκε επίσης και η πρόταση του "Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα, Νοσοκομείων Αττικής", το οποίο ήδη από την Τετάρτη 2/10 είχε αποφασίσει παρόμοια κινητοποίηση για την Τετάρτη 16/10.
Επειδή προφανώς οι προτάσεις δεν είναι αντιθετικές αποφασίστηκαν τα εξής:
 - Την Παρασκευή 11 Οκτώβρη, στάση εργασίας (7 - 11 π.μ.) και συγκέντρωση στις 9 π.μ. στην πλατεία Μαβίλη. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.
- Στις 16 Οκτώβρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας.
Τα σωματεία καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία όλων των νοσοκομείων να πάρουν αποφάσεις μέσα από Γενικές Συνελεύσεις ή από τα Διοικητικά Συμβούλια για να συμμετάσχουν στις παραπάνω κινητοποιήσεις.
Σε προηγούμενη σύσκεψη νοσοκομείων των βορείων προαστίων (ΚΑΤ, Σισμανόγλειο, Α. Φλέμιγκ, Παίδων Πεντέλης και Αγ. Αναργύρων) αποφασίστηκε κινητοποίηση στο σταθμό του Αμαρουσίου στις 17 του Οκτώβρη.
Τέλος το Συντονιστικό των νοσοκομείων της Αττικής καλεί μετά από αυτές τις κινητοποιήσεις σε σύσκεψη (και όχι σε διαδήλωση όπως γράφτηκε αλλού) στις 18 Οκτώβρη στο χώρο του Αγίου Σάββα στις 6 το απόγευμα.
Η ΠΟΕΔΗΝ σταθερά απούσα απ' όλα αυτά, και φανατικά υπέρ της κυβέρνησης, προχωρά σε ...δικαστικές διεκδικήσεις και αφήνει το χρόνο να περνάει έτσι μιας κατά πως είπε ο πρόεδρός της «Κάνουμε συντήρηση δυνάμεων και ταχτική φθοράς των κυβερνήσεων»!!! Το γεγονός όμως είναι ότι, ενόσω αυτός κάνει ...συντηρητική φθορά στη κυβέρνηση, 8 νοσοκομεία έχουν κλείσει (προστιθέμενα στα 4 πρώην νοσοκομεία ΙΚΑ), η "διαθεσιμότητα", παρά τα στοιχήματα του Γεωργιάδη, όχι μόνο δε λέει να τελειώσει αλλά ετοιμάζεται να εξαπλωθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα (μαζί και τα κλεισίματα νοσοκομείων) όπως και στον ΕΟΠΥΥ, και παράλληλα καθιερώνεται και το 25ευρω! Προφανώς μικρή σημασία έχουν αυτά για τον πρόεδρο και για την παρέα του που το παίζει ηγεσία συνδικαλιστικού οργάνου.
Να πούμε εδώ ότι οι εκπρόσωποι του σωματείου του Σισμανόγλειου στη σύσκεψη της Παρασκευής (4/10) επιφυλάχτηκαν σ΄ ότι αφορά τη συμμετοχή τους στις συγκεκριμένες αποφάσεις καθώς δεν είναι πρακτικό να υπάρχουν "τρία συντονιστικά" τοπικά αλλά και ευρύτερα, με διαφορετικές δράσεις και να συμμετέχουν με επιτυχία σε όλα.
Εμείς απ' όσο γνωρίζουμε το Συντονιστικό είναι ένα. Σε αυτό δε συμμετέχουν όλα τα νοσοκομεία που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις τους δύο τελευταίους μήνες. Η ύπαρξή του δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνονται συσκέψεις και με νοσοκομεία που δεν ανήκουν σε αυτό και να καθορίζονται δράσεις με ευρύτερη συμμετοχή, ούτε το βρίσκουμε αρνητικό το να υπάρχουν κινητοποιήσεις τοπικές και κεντρικές, είτε από μεμονωμένα νοσοκομεία είτε από περισσότερα, όσο πιο συχνά γίνεται. Σε καμιά περίπτωση αυτές οι συσκέψεις δεν μπορούν να χαρακτηριστούν "3 συντονιστικά". Την επιτυχία ή όχι των κινητοποιήσεων την καθορίζουν άλλα πράγματα.
Έχουμε ξαναγράψει για τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο χώρο της υγείας και την ανάγκη συντονισμού τους, όπως και για τις δυσκολίες και τις συγκεκριμένες ευθύνες δυνάμεων που αυτό δεν έγινε ως τώρα κατορθωτό τόσο όσο επιβάλει η επίθεση, το γεγονός ότι σε αυτή τη φάση υπάρχει μια κινητικότητα που δείχνει να ξεπερνάει αυτές τις δυσκολίες, ελπίζουμε μόνιμα, δεν μπορεί παρά να χαρακτηριστεί θετικό.