20 Ιουν 2013

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ “ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ”

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

Το διήμερο 12 κ΄ 13 Ιούνη πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του σωματείου. Μέσα σ' ένα κλίμα που χαρακτηρίστηκε από το ζήτημα των απολύσεων και του κλεισίματος της ΕΡΤ αλλά και από τη διάχυτη ανησυχία των εργαζομένων του χώρου για τα κλεισίματα νοσοκομείων που προωθούνται.
Σημαντική τοπική εξέλιξη αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί η ανακίνηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος από την Διοίκηση του νοσοκομείου, την ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας. Κάτι που διευκολύνει την κυβέρνηση στη στόχευσή της να κλείσει μεταξύ των άλλων και το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

Έχοντας αυτά κυρίως κατά νου (αλλά και τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν), οι εργαζόμενοι προσήλθαν στην κάλπη προβληματισμένοι από την γενικότερη αλλά και την ειδικότερη κατάσταση που βιώνουν. Και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στις κυβερνητικές παρατάξεις που, ενώ δεν μπορούν να κρύψουν την πραγματικότητα, προσπαθούν να την διοχετεύσουν σε ανώδυνους δρόμους για την κυβέρνηση. Στις προεκλογικές μάλιστα προκηρύξεις τους ΠΑΣΚΕ κ΄ ΔΑΚΕ απέφυγαν επιμελώς να αναφερθούν στα έργα και τις ημέρες της τρικομματικής κυβέρνησης που συμμετέχουν οι κομματικοί φορείς που υποστηρίζουν.
Σημαντικά ενισχυμένες οι δυνάμεις της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ και σε εκλογικό επίπεδο, αφού αύξησαν τις έδρες τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου και αναδείχθηκαν σε πρώτη δύναμη στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας ακόμα και σε όσους τελικά δεν τις ψήφισαν. Το αποτέλεσμα κρίνεται μάλλον φυσιολογικό με βάση τις απόψεις, τη δράση και τη στάση συνολικά των μελών του σχήματος όλο το προηγούμενο δίχρονο. Αλλά και σαν επισφράγιση της παρουσίας και της συμβολής τους στις μαζικές διαδικασίες για πολλά χρόνια.
Άνοδο κατέγραψαν και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.
Το μεγάλο βήμα που πρέπει να κάνουν οι εργαζόμενοι είναι να ξεφύγουν από την εκλογική λογική της ανάθεσης – εξουσιοδότησης και να πρωτοστατήσουν οι ίδιοι στους αγώνες της επόμενης περιόδου που αναμένονται σφοδροί.

Ήδη η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ απηύθυνε πρόταση συνεργασίας σε επίπεδο προεδρείου του σωματείου στην ΑΣΥ με βάση ένα μίνιμουμ πλαίσιο αγωνιστικής διεξόδου για τους εργαζόμενους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

Εγγεγραμμένοι: 494 (568),  ΑΚΥΡΑ: 6 (7)

Ψήφισαν: 274 (342),  ΛΕΥΚΑ: 7 (13)

Ψήφοι/ Έδρες

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: 89 (81) / 4 (3)

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑΣΚΕ):  70 (107) / 3 (4)

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ (ΠΑΜΕ):  60 (56) / 2 (2)

ΔΑΚΕ 42 (61) / 2 (2)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ - (17) - (0)

(Σε παρένθεση τα αντίστοιχα στοιχεία των προηγούμενων εκλογών)

Σ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: