29 Σεπ 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ SPRIDER
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ!

Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους των καταστημάτων SPRIDER (Σπρίντερ) και στον αγώνα που δίνουν ενάντια στις απανωτές μειώσεις των μισθών τους.
Η εργοδοσία -εκμεταλλευόμενη τους αντεργατικούς εφαρμοστικούς νόμους του μνημονίου που καταστρατηγούν τις κλαδικές συμβάσεις- έστησε επιχειρησιακό σωματείο με δικούς της ανθρώπους και το οποίο υπέγραψε πριν από μερικούς μήνες επιχειρησιακή σύμβαση με μειώσεις μισθών 17-20%! Όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για την εργοδοσία της SPRIDER. Πριν από μερικές μέρες συνυπέγραψε με το εργοδοτικό σωματείο νέες μειώσεις μισθών που αυτή τη φορά ξεπερνούν το 20%!!!
Το αποτέλεσμα είναι τραγικό για τους εργαζόμενους αφού, με βάση αυτές τις κατάπτυστες συμβάσεις, είναι αναγκασμένοι να ζήσουν με 500 ευρώ το μήνα οι 8ωροι και με 250 ευρώ το μήνα οι 4ωρης απασχόλησης.

25 Σεπ 2012

Που είναι η μεγάλη απάτη; Το παράδειγμα του 7ου.

Έχει γεμίσει ο τόπος απατεώνες! Απατεώνες οι οφθαλμίατροι, απατεώνες οι δημόσιοι υπάλληλοι, απατεώνες οι ανάπηροι, απατεώνες και οι πολιτικοί. Τα πάντα θα κάνει αυτό το σύστημα για να μας πείσει ότι για το κακό μας το χάλι φταίνε όλοι οι άλλοι, ανάμεσά τους και εμείς, εκτός από το ίδιο το σύστημα. Είναι ικανοί ακόμη και σάρκες από τις σάρκες τους να κόψουν γι΄αυτό, όπως κάποιους από τους πολιτικούς τους, κατά κανόνα χωρίς ιδιαίτερο ρόλο πια. Από την άλλη η πραγματική εξουσία, τα εκλεκτά μέλη της αστικής τάξης, επιχειρηματίες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες δεν έχουν κάνει τίποτα, πολύ περισσότερο δε το ξένο κεφάλαιο, οι ιμπεριαλιστές.
Είναι ικανοί λοιπόν να δώσουν τους πάντες προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα στα οποία έχουν ταχθεί. Νυν υπέρ πάντων το κεφάλαιο, ντόπιο και ξένο.
Με μεγαλύτερη όμως ευκολία δίνουν το λαό, τον οποίο μας λένε ότι υπηρετούν, στο όνομα του οποίου μιλάνε και κάνουν τα χειρότερα εγκλήματα.
Κόβουν μισθούς, άσχετα αν τους πληρώνουν, στέλνουν χιλιάδες κόσμο στην ανεργία, κόβουν συντάξεις και φάρμακα, καταργούν την δωρεάν παιδεία, στέλνουν χιλιάδες παιδιά στην επίσημη ανεργία των 15 και άνω, καταργούν τη δωρεάν υγεία και μαζί τα νοσοκομεία στέλνοντας τους "μη έχοντες" στο έλεος του ..Θεού!
Και όλα αυτά τα διανθίζουν με ένα σωρό ψέμματα. Σαν και αυτά που λέει ο κ. Λυκουρέντζος στο όνομα του λαού πάντα. Μας είπε λοιπόν:

«Έρχομαι σε ένα άλλο θέμα, το θέμα των συγχωνεύσεων. Εγώ δεν θα χρησιμοποιήσω αυτόν τον όρο. Δεν συγχωνεύονται οι κλινικές. Ενισχύονται οι υπάρχουσες νοσοκομειακές μονάδες με τέτοιο τρόπο που πραγματικά θα βελτιώσουν τη δυνατότητά τους να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας και να αξιοποιούνται οι υποδομές, κτηριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμός τελευταίας τεχνολογίας.»
"ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ (Υπουργός Υγείας): Ορισμένα ενδιαφέροντα στοιχεία: Το 1ο Θεραπευτήριο είχε πληρότητα 47%. Υπηρετούν εκατόν σαράντα επτά νοσηλευτές, εκατόν σαράντα οκτώ γιατροί, αριθμός κλινών εκατόν πενήντα τέσσερις. Δηλαδή, όπως βλέπετε, για τις μισές κλίνες που ήταν η πληρότητα αναλογούσαν τέσσερις ιατροί και νοσηλευτές. Είναι στοιχεία τα οποία έχουν ενδιαφέρον, γιατί το κόστος αυτό το πληρώνει η Ελληνίδα και ο Έλληνας φορολογούμενος, δεν το πληρώνουν κάποιοι άλλοι. 7ο Θεραπευτήριο: Ενενήντα ένας ιατροί, ενενήντα δύο νοσηλευτές, πληρότητα 20,7%. Αριθμός κλινών εκατό. Για τις είκοσι μία κλίνες, λοιπόν, αναλογούσαν πόσοι; Δέκα νοσηλευτές και ιατροί. Και αφήνω απ’ έξω το διοικητικό προσωπικό.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ: ...(Δεν ακούστηκε)
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ (Υπουργός Υγείας): Ναι, το άκουσα αυτό που είπατε. Ήταν απαξιωμένο, ακριβώς. Για να μην παρέχουμε υπηρεσίες σε απαξιωμένες δομές πηγαίνουμε στο Ογκολογικό Νοσοκομείο των ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ, το οποίο είναι κόσμημα για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και από εκεί θα απολαύουν καλύτερες υπηρεσίες οι ασθενείς, γιατί η έγνοια μας δεν είναι πού υπηρετεί ο κάθε κρατικός λειτουργός, η έγνοια η δική μας είναι πού προσφέρουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους πολίτες και αυτό κάνουμε".
(Αποσπάσματα από τη συζήτηση που προκάλεσε το ΚΚΕ στη Βουλή).

Δεν θα ασχοληθούμε με τις λεκτικές ακροβασίες στις οποίες έχει αποκτήσει ειδικότητα ο αστικός πολιτικός κόσμος τα τελευταία χρόνια αλλά με την ουσία.
Εδώ ο κύριος υπουργός κάνει μια λαθροχειρία, μια απάτη. Δίνει κάποια στοιχεία για το 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ. Ας πούμε ότι είναι έτσι.
Ξεχνάει όμως να μας πει από πότε κατάντησε έτσι ένα νοσοκομείο που από εξοπλισμό είναι μάλλον καλύτερο από το Αγία Όλγα. Ξεχνάει να μας πει ότι το 7ο διαθέτει, και ήταν ιδιαίτερα γνωστό γι' αυτό στην Αθήνα και όχι μόνο, μια από τις καλύτερες και μεγαλύτερες μονάδες αιμοκάθαρσης, ότι διαθέτει αξονικό και μαγνητικό τομογράφο. Το Αγία Όλγα διαθέτει μόνο αξονικό. Μήπως με τη λογική του θα έπρεπε να ενισχυθεί το 7ο και όχι το Αγία Όλγα; Για μας είναι ξεκάθαρο και τα δύο θα έπρεπε να ενισχυθούν αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα, δεν τα καταλαβαίνει ο κ. υπουργός.Το μόνο που καταλαβαίνει είναι πως θα εξυπηρετηθεί το χρέος πρόσδεσης της χώρας στα ιμπεριαλιστικά κέντρα.
Και είναι να "απορεί" κανείς γιατί πρέπει να κλείσει ένα νοσοκομείο που ακόμη εκσυγχρονίζεται σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό και που το μικροβιολογικό του τμήμα είναι σε διαδικασία ένταξης σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ!
Δεν μας είπε και κάτι άλλο το πως ένα νοσοκομείο που ήταν γεμάτο (δυστυχώς) μέχρι πριν από ενάμιση χρόνο τώρα είναι τις περισσότερες ώρες ερημιά. Δεν μας είπε ότι αρκετοί εργαζόμενοι σε αυτό (όσο ήταν του ΙΚΑ) μεταπήδησαν στον ΕΟΠΠΥ και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Δεν είπε ότι η παθολογική ουσιαστικά καταργήθηκε μιας και οι περισσότεροι γιατροί της πήραν σύνταξη ενώ οι ειδικευόμενοί της εκβιάστηκαν να ...επιλέξουν την μετακίνησή τους στο Αγία Όλγα, αλλιώς δεν θα "μάθαιναν". Όπως δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ όσοι πήραν σύνταξη και από τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Δεν είπε γιατί σχεδόν όλοι οι ειδικευόμενοι και των άλλων κλινικών "επέλεξαν" τον ίδιο δρόμο, όπως και κάποιοι ειδικευμένοι. Ξέχασε τις εκβιαστικές, ανοιχτά πλέον τον τελευταίο μήνα, μετακινήσεις και άλλου προσωπικού και πάλι προς την ίδια κατεύθυνση. Και δεν είπε ότι με το πρόσχημα αυτών των προβλημάτων που δημιούργησαν οι προκάτοχοί του, των οποίων τη πολιτική συνεχίζει με πάθος μαζί με τους πρόθυμους και διαχρονικούς υφισταμένους του, το έβγαλαν από τις τακτικές εφημερίες οπότε το ΕΚΑΒ δεν μετέφερε πλέον ασθενείς εκεί. Και μια λεπτομέρεια που μαθεύτηκε τυχαία από ...κουβέντες, οι εργαζόμενοι στα εξωτερικά ιατρεία (ΕΟΠΠΥ) των γύρω περιοχών "ήξεραν" ότι δεν έπρεπε να στέλνουν ασθενείς στο 7ο γιατί είχαν "αντιρρήσεις" οι εργαζόμενοι του 7ου!!! Από τη μια λοιπόν μεθοδευμένη απαξίωση του νοσοκομείου και από την άλλη συκοφάντηση των εργαζόμενων, ανεπίσημα και στο όνομα του ελληνικού λαού πάντα.
Όσο για το θέμα ότι έτσι εξασφαλίζονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες αυτό μάλλον ως ειρωνία μπορεί να εκληφθεί. Δεν μπορεί να μας λέει ότι έχει καλύτερες υπηρεσίες με λιγότερα κρεβάτια και χειρότερες υποδομές. Γιατί περί αυτού πρόκειται μιας και η συγχώνευση κλινικών δεν σημαίνει και αύξηση κλινών στα νοσοκομεία "υποδοχής", σε τι χώρο άλλωστε, εδώ λέγεται ότι οι νεφροπαθείς του 7ου θα στεγαστούν σε κοντέινερ στο Αγία Όλγα!
Όσο για το θέμα της εξασφάλισης της εργασίας των μεταφερόμενων εργαζόμενων εδώ φρόντισαν να τον ...δώσουν οι υφιστάμενοί του στο Αγία Όλγα, μιας και το χρησιμοποιούσαν και αυτοί ως επιχείρημα για να τους κάνουν να συνεναίσουν στις μετακινήσεις, ρωτούσαν λοιπόν οι εργαζόμενοι πως γίνεται να είναι εξασφαλισμένη η θέση τους τη στιγμή που η οργανική τους θέση παραμένει στο 7ο ΙΚΑ; Θα ...μεταφερθεί και αυτή και με ποιες διαδικασίες; Και αυτοί απαντούσαν με το γνωστό μας "δεν ξέρουμε, θα δούμε"! Τέτοια σιγουριά λοιπόν!
Τόση όση είχαν όταν τους διαβεβαίωναν ότι το νοσοκομείο δεν θα κλείσει, όπως διαβεβαιώνουν τώρα και τους εργαζόμενους του Γ.Ν. Πατησίων, της Παμμακάριστου κ.λπ., κ.λπ......
Αν λοιπόν αυτά δεν είναι μια μεγάλη υπόθεση απάτης και ψέματος απέναντι στον λαό, αν αυτό δεν είναι κλοπή μιας περιουσίας που χτίστηκε από τους εργαζόμενους αυτού του τόπου, με τους κόπους και τη δουλειά τους, τότε τι είναι;
Αυτή η υπόθεση όμως δεν θα λυθεί σε κανένα θεσμικό δικαστήριο. Η μεγάλη ρεμούλα σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού, των εργατών και όλων των εργαζόμενων αυτού του τόπου, θα σταματήσει μόνο όταν αυτοί βγουν στο δρόμο και τους φρενάρουν, μόνο όταν τους αναγκάσουν να "παρέχουν" και πάλι αυτά τα δικαιώματα και θα γίνει οριστικό όταν τους πετάξουν από το σβέρκο τους μια και καλή.
Τελικά δεν είναι ούτε υπόθεση απάτης. Είναι υπόθεση αγώνα, ταξικής πάλης, από αυτή που ο κος υπουργός και το συνάφι του κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν αλλά προσπαθούν με τα ψέμματα, τις απειλές και τη βία να την ...αποτρέψουν. Θα υπάρξει και η απάντηση όμως!
 
πηγη ANTIGEITONIES

22 Σεπ 2012

Διαδήλωση κατά του κλεισίματος του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ
(βίντεο και φωτογραφίες)

Μερικές εκατοντάδες κατοίκων διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους αντιδρώντας άμεσα στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας κατά του κλεισίματος του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ. Το συλλαλητήριο, που ναι μεν είχε αποφασιστεί στη κατάληψη της διοίκησης του Αγία Όλγα την περασμένη Παρασκευή (εδώ) μετά τις ανακοινώσεις απέκτησε πλέον το χαρακτήρα μιας πρώτης αντίδρασης σε ανοιχτά δηλωμένες αποφάσεις, το στήριξαν η τοπική ΕΛΜΕ, ο σύλλογος δασκάλων Αριστοτέλης, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου διαμερίσματος, η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, η Λαϊκή Συνέλευση Ακ. Πλάτωνα - Κολωνού - Σεπολίων, η ΑΝΑΣΑ και άλλες τοπικές συλλογικότητες. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα σωματεία των νοσοκομείων Θριάσιου, Αγ. Βαρβάρας, Νίκαιας, του Γ.Ν. Πατησίων, του Ευαγγελισμού καθώς και εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ. Επίσης εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ(μ-λ), της Ταξικής Πορείας και του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Από τους περισσότερους έγιναν παρεμβάσεις με κοινή συνισταμένη, πέρα από την καταγγελία της πολιτικής της κυβέρνησης, την ανάγκη οι εργαζόμενοι του χώρου της υγείας μαζί με τους κατοίκους να αγωνιστούν για να μην κλείσουν νοσοκομεία ούτε στα Πατήσια ούτε πουθενά. Επίσης όλοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις της 26ης Σεπτέμβρη.

Κινητοποίηση στο Αμαλία Φλέμινγκ

Από την κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο Α. Φλέμιγκ,στα Μελίσσια, που έγινε στο χώρο του Νοσοκομείου και έκανε αίσθηση σε συνοδούς και ασθενείς. Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τα σχέδια κυβέρνησης και Τρόϊκα για το κλείσιμο Νοσοκομείων, απαίτησαν το Α.Φλέμιγκ να παραμείνει ανοιχτό για το λαό που το έχει ανάγκη, απαίτησαν να πληρωθούν τα χρωστούμενα μηνών από υπερωρίες, εφημερίες και αργίες, διατράνωσαν την απόφασή τους να αντισταθούν στη λεηλασία της ζωής τους!
ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ! ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΑ!
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

20 Σεπ 2012

Σωματείο Θριάσιου Νοσοκομείου: Να φράξουμε το δρόμο στη Χρυσή ΑΥΓΗ !


Την Παρασκευή 14/9 μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν αιμοδοσία στο Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο». Πρόκειται για άλλο ένα επεισόδιο της γκεμπελικού τύπου προπαγάνδας της νεοναζιστικής συμμορίας που προσπαθεί να κρύψει τις δολοφονικές επιθέσεις στις γειτονίες σε βάρος μεταναστών πίσω απο αιμοδοσίες και μοίρασμα τροφίμων «μόνο για Έλληνες». Χρησιμοποιούν υποτιθέμενες πράξεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης δίνοντας τους ρατσιστικό και ξενοφοβικό περιεχόμενο. Χρησιμοποιούν αγαθά όπως το άιμα που έχουν πανανθρώπινη αξία για να διαδώσουν το φασιστικό και ρατσιστικό τους δηλητήριο. Η προσπάθειά τους αυτή θα πέσει στο κενό. Κατ αρχάς η «αιμοδοσία μόνο για Έλληνες» έχει καταλήξει ήδη σε φιάσκο καθώς έχει γίνει ξεκάθαρο από όλους τους υπεύθυνους φορείς πως το αίμα και τα προίοντα του, που προκύπτουν από αυτή είναι διαθέσιμα για όποιον τα έχει ανάγκη, είτε έιναι Έλληνας έιτε είναι μετανάστης και αυτό είναι στην κρίση των υγειονομικών υπαλλήλων και των γιατρών και μόνο.
Τον τελευταίο καιρό μετά και την εκλογική επιτυχία της Χ.Α. εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου βλέπουμε όλο και πιο συχνά το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής καθώς γινόμαστε μάρτυρες όλο και περισσότερων μεταναστών που προσέρχονται χτυπημένοι στο τμήμα των επειγόντων μετά απο επιθέσεις Χρυσαυγιτών. Οι επιθέσεις τους όμως δεν σταματάνε εκεί. Το έδειξαν και κατα την τελευταία τους επίσκεψη στο νοσοκομείο μας (για αιμοδοσία) ώπου έσκισαν πολιτικές αφίσες (του ΚΚΕ), και επιτέθηκαν φραστικά (με απειλές και βρισιές) στα μέλη του Δ.Σ. που τους ζήτησαν το λόγο. Η απάντηση από την πλευρά του σωματείου ήταν άμεση και μαζική. Δεκάδες εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου, αποκατέστησαν το πολιτικό υλικό και η ομάδα των φασιστών αποχώρησε έξω από το χώρο του νοσοκομείου δείχνοντας πια πρέπει να είναι η αντιμετώπιση των νεοναζί στους χώρους δουλειάς.
Πρέπει να είμαστε καθαροί, βασικός στόχος των φασιστών είναι το εργατικό κίνημα και ο κόσμος που παλεύει. Προκειται για το μακρύ χέρι των καπιταλιστών που έρχονται να προσθέσουν στην τρομοκρατία των απολύσεων, των περικοπών και της φτώχειας, των κυβερνήσεων- τρόικας- ΕΕ- ΔΝΤ- καπιταλιστών, την τρομοκρατία των δρόμων. Έρχονται να προσθέσουν στην καταστολή των δακρυγόνων και των ματ την καταστολή των ταγμάτων εφόδου. Τον τελευταίο καιρό είτε με τις αιμοδοσίες, έιτε με τον υποτιθέμενο έλεγχο στις αποκλειστικές, έιτε με τις επισκέψεις της σε διάφορα υποκαταστήματα ΙΚΑ η Χρυσή Αυγή προσπαθεί ξεκάθαρα να βάλει το πόδι της στο χώρο της υγείας. Πρέπει να τους φράξουμε το δρόμο. Τα νοσοκομεία μας που όλο το προηγούμενο διάστημα έχουν δώσει μάχες με την πολιτική των μνημονίων πρέπει να δείξουν ότι είναι ανοιχτά για όποιον τα έχει ανάγκη, είναι ανοιχτά για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους ανασφάλιστους και είναι κλειστά για τα κέρδη και τους φασίστες.
Σωματείο εργαζομένων Γ.Ν.Ε. «Θριάσιο»

19 Σεπ 2012

ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

H Τρόικα απαιτεί κλείσιμο Νοσοκομείων, οι μνημονιακές κυβερνήσεις διαλύουν το ΕΣΥ.
Κάτοικοι και εργαζόμενοι να τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο στην περιοχή.
Να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι του 7ου ΙΚΑ που έχουν μετακινηθεί παράνομα στο ΓΝΝΙ ("Αγία Όλγα") και να εφημερεύσει ξανά το Νοσοκομείο.
Να αποσυνδεθεί
το ΓΝ Πατησίων από το ΓΟΝΚ "Άγιοι Ανάργυροι" της Κάτω Κηφισιάς, να μπει ξανά σε ολοήμερη εφημερία, να μην ισχύσει ο οργανισμός που μειώνει τα κρεβάτια του ΓΝ Πατησίων.
Να υπάρχει κάθε μέρα εφημερεύων Νοσοκομείο στην περιοχή.

Όλοι στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο 7ο ΙΚΑ 
(Καυταντζόγλου 11, Πατήσια). 

Σωματείο Εργαζομένων 7ου ΙΚΑ
Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Πατησίων
Κάτοικοι και Φορείς της περιοχής

Η Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία για την απεργία στην Αθήνα

 



Ενόψει της απεργίας η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» καλεί σε
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7:00 μ.μ.
σε αίθουσα της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 & Ερμού, 6ος όροφος)

26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 11:00 π.μ. - ΜΟΥΣΕΙΟ (Πατησίων)
ΚΑΤΩ ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ!
ΚΑΤΩ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!
Εργάτες, εργαζόμενοι
Σ’ ένα μόνιμο εφιάλτη ζουν λαός και εργαζόμενοι στη χώρα μας. Η επίθεση που άρχισε ενάντια στο λαό και την εργατική τάξη της χώρας πριν από δυόμισι χρόνια, όχι μόνο δεν έχει τελειωμό, αλλά εντείνεται και βαθαίνει σε όλα τα επίπεδα με ξέφρενους ρυθμούς. Το νέο, πρωτόγνωρο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. που απαιτεί να ληφθούν η τρόικα του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου ισοδυναμεί με την ισοπέδωση κάθε έννοιας κοινωνικού και εργασιακού δικαιώματος, με την οικονομική εξόντωση δεκάδων χιλιάδων λαϊκών οικογενειών, με την ακόμη μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας, με την επέκταση της φτώχειας και της εξαθλίωσης στα λαϊκά στρώματα.
Η «ανάπτυξη» των ιμπεριαλιστών σημαίνει την καταλήστευση του λαού και της χώρας, η «ανταγωνιστικότητα» της καπιταλιστικής αγοράς σημαίνει τη μετατροπή των εργαζομένων σε σύγχρονους δούλους, το «ασφαλές λιμάνι της ΕΕ» σημαίνει νέα ασφυκτικά δεσμά για το λαό και τη χώρα, μεγαλύτερο βάθεμα της εξάρτησης, υποταγή άνευ όρων στα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των «δανειστών»-ληστών μας.
Η στάση του ντόπιου αστικού πολιτικού προσωπικού είναι εξοργιστική και -κυρίως- επικίνδυνη. Οι «αντιρρήσεις» της συγκυβέρ-νησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για το νέο πακέτο δεν είναι παρά δημαγωγία και απάτη, ακριβώς όπως ήταν και οι προεκλογικές δια-κηρύξεις περί «επαναδιαπραγμάτευσης», «απαγκίστρωσης» και «κόκκινων γραμμών».
Αυτοί που στήριξαν όλο το αντιδραστικό πλέγμα νόμων που οδήγησε τα πράγματα μέχρι εδώ, τα μνημόνια και τους εφαρμοσ-τικούς νόμους, αυτοί που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική που διόγκωσε την ανεργία, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αυτοί που στηρίχτηκαν προεκλογικά από τις δυνάμεις του συστήματος για να περάσουν αυτά ακριβώς τα μέτρα, έρχονται σήμερα να καταθέσουν τις «αντιρρήσεις» τους, για να τις κάνουν «γαργάρα», αμέσως μετά, και να προωθήσουν με κάθε τρόπο αυτά που τους επιβάλλουν τα ξένα και ντόπια αφεντικά τους: με τη βία των ΜΑΤ, με την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών, με το χτύπημα και την ποινικοποίηση των αγώνων, με τη στοχοποίηση-ποινικοποίηση κάθε φωνής που αγωνίζεται και αντιστέκεται. Και, μαζί με αυτά, αξιοποιώντας το άλλοθι που τους παρέχει η ναζιστική φασιστοσυμμορία της Χρυσής Αυγής η οποία εκμεταλλεύεται την οργή και την απελπισία των λαϊκών στρωμάτων για να τα στρέψει ενάντια σ’ ένα βολικό στόχο, τους μετανάστες, και να αφήσει στο απυρόβλητο τους πραγματικούς υπαίτιους, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!
Μπροστά σε αυτή τη βαρβαρότητα δεν χωρά η παραμικρή καθυστέρηση. Το πέρασμα αυτών των μέτρων θα σημάνει μια κόλαση για το λαό και τους εργαζόμενους. Και οι μόνοι που μπορούν να βάλουν φρένο είναι οι λαϊκοί, μαζικοί, αποφασιστικοί παρατεταμένοι αγώνες. Για την πραγματική αντιπολίτευση των αγώνων, κόντρα στην «υπεύθυνη αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ και την προσαρμογή στις απαιτήσεις των ιμπεριαλιστών. Για την κοινή δράση και ένα πλατύ λαϊκό-εργατικό μέτωπο αντίστασης, κόντρα στην επαναστατική δημαγωγία και τη διασπαστική πρακτική του ΚΚΕ. Για την υπεράσπιση των δικών μας συμφερόντων, για τη διεκδίκηση όλων αυτών που μας ληστεύουν, κόντρα στην ταξική υποταγή των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Για να πάρουμε την υπόθεση των αγώνων στα δικά μας χέρια, κόντρα στη λογική της ανάθεσης και των αυταπατών περί ταχύρ-ρυθμων και εύκολων λύσεων. Στον αγώνα για την ανατροπή της σφοδρής αυτής επίθεσης και της επέλασης της βαρβαρότητας δεν περισσεύει κανείς.
Στην πανεργατική απεργία της 26ης Σεπτέμβρη, που αναγκάστηκαν να προκηρύξουν οι υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, λαός, εργαζόμενοι και νεολαία πρέπει να δώσουν μαζικό παρών. Και όχι με τη λογική της «μιας ριξιάς», αλλά με την προοπτική της αγωνιστικής κλιμάκωσης και του παρατεταμένου αγώνα. Για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και της πολιτικής των μνη-μονίων. Για να μην περάσει ο κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας.
• ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΙΣΘΩΝ, ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ!
• ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!
• ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ!
• ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΕΕ ΚΑΙ ΝΑΤΟ! ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ!
Ενόψει της απεργίας η «Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία» καλεί σε
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 7:00 μ.μ.
σε αίθουσα της ΟΛΜΕ (Κορνάρου 2 & Ερμού, 6ος όροφος)

Πρωτοβουλία για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

Οι αγώνες μας και η οργάνωσή μας θα τελειώσουν τον εφιάλτη!


 


OΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 12ΜΜ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΣΤΙΣ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ


 ΣΤΙΣ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ


Να κλιμακώσουμε και να γενικεύσουμε τις απεργιακές κινητοποιήσεις


Το ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα επιστρέφει τη ζωή των εργαζομένων αιώνες πίσω. Νέα αντεργατικά (τα... τελευταία πριν τα επόμενα) μέτρα ετοιμάζονται. Για να διαμορφώσουν εργαζόμενους και άνεργους που θα πεινάνε, που δε θα έχουν κανένα δικαίωμα στη δουλειά, στο εισόδημα, στην υγεία και στην παιδεία. Για να διαμορφώσουν μια χώρα αιχμάλωτη των μεγάλων αρπακτικών που θα την ξεζουμίζουν.

Καταργήσεις δώρων, νέο φτωχολόγιο-μισθολόγιο, νέο φορομπηχτικό νομοσχέδιο, χαράτσια κάθε είδους, «αξιολόγηση» , καταργήσεις-συγχωνεύσεις νοσοκομείων, περικοπές οργανικών θέσεων , εκατοντάδες χιλιάδες απολύσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποιήσεις, περικοπές στη δωρεάν υγεία και παιδεία, κατάργηση εφάπαξ, σύνταξη στα 67, ανατροπή του εργασιακού ωραρίου κτλ. Αυτό είναι το νέο τοπίο στο οποίο θα κληθούμε να επιβιώσουμε αν υποκλιθούμε στις απαιτήσεις του νέας λαίλαπας που μας επιφυλάσσει η τρικολόρ κυβέρνηση , ΕΕ και ΔΝΤ.


ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ: εκβιαστικά διλήμματα του τύπου «ή ευρώ και μέτρα  ή το χάος», καταστολή «νέου» τύπου (αύρες, πλαστικές σφαίρες)  αλλά και παραδοσιακές συνταγές με συστημικές παρακρατικές φασιστικές συμμορίες (με πρώτη τη Χρυσή Αυγή).


ΤΩΡΑ, χωρίς καθυστέρηση, χωρίς αναμονή, πρέπει να οργανώσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους αγώνες μας.

Καμία αναμονή της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης  δε μπορεί να δώσει λύση , καμία ηττοπάθεια για τους αγώνες που δεν φέρνουν αποτέλεσμα δεν πρέπει να μας λυγίσει . Δεν έχουμε την πολυτέλεια να παραιτηθούμε!!  

Δε μας μένει τίποτα άλλο από το να ανεβάσουμε με κάθε τρόπο τον πήχη της αντιπαράθεσης στα επίπεδα που θέτει το ίδιο το σύστημα. Να οργανώσουμε μαζικούς παρατεταμένους αγώνες. Δεν αρκεί μια 24 ωρη  για να τους λυγίσει . Χρειάζεται απεργιακή καταιγίδα. Μόνο έτσι θα νικήσουμε !! Nα προχωρήσουμε σε συνεννόηση με άλλα πρωτοβάθμια σωματεία με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων αν η συνδικαλιστική πλειοψηφία αρνηθεί.


Πρέπει να δυναμώσει η ενότητα και με όλους τους άλλους εργαζόμενους. Και πρώτα από όλα με τους εργαζόμενους στην παιδεία και στους δήμους, όπου οι μέθοδοι που χρησιμοποιεί το σύστημα είναι κοινοί με τις μεθόδους που χρησιμοποιεί στην υγεία. Οι κοινοί αγώνες εργαζόμενων σε σχολεία, υγεία και δήμους ενάντια στις απολύσεις, τις συγχωνεύσεις, τη φτώχεια και τις περικοπές μπορούν να δημιουργήσουν την απαιτούμενη δύναμη αντίστασης που θα οδηγήσει το σύστημα σε μεγάλη και κεντρική πολιτική ήττα.


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

 

  • Όχι στην «αξιολόγηση» και τις  απολύσεις. Όχι στις συγχωνεύσεις καταργήσεις νοσοκομείων
  • Αυξήσεις στους μισθούς, ανατροπή του μισθολογίου – Ασφάλιση, περίθαλψη για όλους χωρίς προϋποθέσεις – Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί
  • Να μην περάσει το νέο πακέτο μέτρων – ανατροπή όλων των μνημονίων και των συνοδευτικών

·         Κάτω τα χέρια από τις ζωές του εργαζόμενου λαού και της εργατικής τάξης

  • Να προχωρήσουμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας με την ανακοίνωση των μέτρων και σε νέα γενική συνέλευση την Παρασκευή 28/9

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ


Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συνάντηση που υποσχέθηκε η διοικήτρια του Αγία Όλγα με το σωματείο πραγματοποιήθηκε ποτέ. Η ίδια ανακοίνωσε στο σωματείο ότι δεν προτίθεται να έρθει για συνάντηση στο άμεσο διάστημα δηλώνοντας επίσης ότι θα συνεχίσει την ίδια τακτική των μετακινήσεων προσωπικού από το 7ο προς το Αγία Όλγα.
Φάνηκε καθαρά ότι η πρόταση γι’ αυτή την συνάντηση ήταν παρελκυστική και προήλθε κάτω από την πίεση της πεντάωρης κατάληψης που είχε προηγηθεί στο γραφείο της από το σωματείο εργαζομένων του 7ου, φορείς και κατοίκους της περιοχής.

Μετά από όλα αυτά η απάντηση πρέπει να δοθεί μαζικά και αποφασιστικά στην συγκέντρωση – πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη και ώρα 7 μ.μ. έξω από το 7ο(Καυταντζόλγου 11 Α. Πατήσια).

Καλούμε συλλογικότητες,φορείς, και κατοίκους όλοι μαζί να δώσουμε αποφασιστικά μια άμεση απάντηση στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης και στη δρομολόγηση κλεισίματος νοσοκομείων στη περιοχή μας.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΝΤΕΣ
ΝΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑ
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

17 Σεπ 2012

Απέκλεισαν το Διοικητή και τα μέλη του ΔΣ του Νοσοκομείου Άρτας οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου

Σύλλογος Εργαζομένων
στο Νοσοκομείο και
 Κέντρα Υγείας Άρτας
Άρτα 17/9/2012
Δελτίο Τύπου
Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και των Κέντρων Υγείας του, βρίσκονται από τις 6/9/2012 σε επίσχεση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων τους που αφορά το σύνολο των οφειλών από το Γενάρη του 2012.

Το νοσοκομείο λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας αντιμετωπίζοντας μόνο τα έκτακτα περιστατικά και οι εργαζόμενοι καθημερινά συγκεντρώνονται στην είσοδο του νοσοκομείου από τις 8:00 το πρωί, διεκδικώντας την ασφαλή λειτουργία του Νοσοκομείου με επάρκεια σε υλικά και ανθρώπινο δυναμικό.

Σήμερα κατά την διάρκεια της Συνεδρίασης το Συμβουλίου Διοίκησης του Νοσοκομείου, με απόφαση των εργαζόμενων έγινε παρέμβαση και ζητήθηκε η άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων και η άμεση επιχορήγηση του νοσοκομείου για την προμήθεια υλικών.

Σε επαφές του Διοικητή, μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου και του σωματείου εργαζομένων με την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο δεν βρέθηκε καμία λύση αλλά υπήρχε και προκλητική προφορική οδηγία για κλείσιμο του Νοσοκομείου.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη οι εργαζόμενοι παραμένουν στον χώρο της Διοίκησης, αποκλείοντας τον Διοικητή και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, απαιτώντας άμεση λύση.

Καλούμε όλους τους υγειονομικούς,  συνδικαλιστικούς, πολιτικούς, επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς της πόλης και του Νομού, να δηλώσουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους.

Καλούμε τους πολίτες σε κοινό αγώνα με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου έτσι ώστε να αποτραπούν οι πολιτικές που οδηγούν στο κλείσιμο του Νοσοκομείου της Άρτας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων

Ανακοίνωση για τον αγώνα των εργαζομένων του ΓΝ Σάμου


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Άγ. Κήρυκος 13/09/2012

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων του ΓΝ Σάμου που διεκδικούν την άμεση καταβολή δεδουλευμένων τους από τον Σεπτέμβριο του 2011, την διασφάλιση των εργασιακών και μισθολογικών τους δικαιωμάτων, προσλήψεις για και την επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου.

Οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων στην υγεία με τη συμμετοχή των κατοίκων και φορέων κάθε περιοχής αποτελούν τη μόνη απάντηση στην λαίλαπα των μέτρων τρικομματικής κυβέρνησης-τρόικας που για την υγεία σημαίνουν εργασιακή και μισθολογική εξαθλίωση των εργαζομένων, συγχωνεύσεις-καταργήσεις νοσοκομείων, μεταφορά του κόστους στις πλάτες των ασθενών και την πλήρη κατεδάφιση της δημόσιας περίθαλψης.

Θεωρούμε πως και σε τοπικό επίπεδο οι Σύλλογοί μας πρέπει να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να γίνει όσο το δυνατόν πιο πλατειά και οργανωμένη η πάλη ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, συμβάλλοντας από τη μεριά μας σε ένα μέτωπο εργαζομένων και λαού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

-ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

-ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

14 Σεπ 2012

Από τη σημερινή κινητοποίηση και κατάληψη στο Αγία Όλγα

Από παλιότερη κατάληψη (Οκτώβρης του '11) στο 7ο
Με μια δυναμική συγκέντρωση στο Αγ. Όλγα απάντησαν, σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ μαζί με κατοίκους των γύρω περιοχών στη πολιτική απαξίωσης και κλεισίματος του νοσοκομείου. Από συλλογικότητες εκτός από το σωματείο το παρών το έδωσαν οι συνελεύσεις των Πατησίων, της Ακ. Πλάτωνα-Κολωνού- Σεπολίων, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου διαμερίσματος, η ΑΝΑΣΑ, το Κίνημα Δεν Πληρώνω, το ΔΙΚΤΥΟ Επισφαλώς Εργαζομένων - Ανέργων, συμμετείχαν εργαζόμενοι συνδικαλιστές από το χώρο της υγείας αλλά και μεμονωμένοι κάτοικοι και εργαζόμενοι.
Αρχικά η διοικήτρια του νοσοκομείου έλειπε, ενώ ήταν γνωστό ότι θα γίνει η συγκέντρωση με το αίτημα της ανάκλησης των μετακινήσεων εργαζόμενων από το 7ο προς το Αγ. Όλγα, απόφαση που είχε πάρει η ίδια παράτυπα.
Τότε όλοι οι συγκεντρωμένοι αποφάσισαν να μη φύγουν μέχρι να έρθει, όπως και έγινε. Ήρθε μετά τις δύο και η αρχική της στάση ήταν επιθετική και αδιάλλακτη.
Τότε αποφασίστηκε ομόφωνα η κατάληψη του γραφείου της με την ίδια μέσα μέχρι να γίνει η ανάκληση. Η στάση της εξακολουθούσε να είναι υπεροπτική και αδιάλλακτη ενώ το όλο θέμα θα μπορούσε να λυθεί με μια υπογραφή της. Κάλεσε την αστυνομία και από εκείνη την ώρα άρχισε ένα παιχνίδι απειλών απέναντι στους εργαζόμενους και τους κατοίκους για συλλήψεις, ακόμη και προσωπικά σε ορισμένους, αλλά και με την επέμβαση εισαγγελέα και ΜΑΤ. Αρχική κατηγορία ήταν η δήθεν ομηρία της διοικήτριας.

13 Σεπ 2012

ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Ζούμε την εποχή της επίθεσης. Την εποχή που οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, κατ’ εντολή της τρόικα, έχουν αποφασίσει να διαλύσουν υγεία, παιδεία, εργασιακές σχέσεις  ….τη ζωή μας όλη! 
«Αυτοί που αρπάξανε το φαϊ απ’ το τραπέζι, κηρύσσουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητάν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν.»
Οι σοφοί της υγείας διατείνονται ότι έχουμε πολλά νοσοκομεία. Τα κενά όλων των κλάδων δεν αναπληρώνονται γιατί όπως λένε οι «σοφοί» είναι πολλά και δεν υπάρχουν χρήματα. Και τι κάνουν λοιπόν; Διασυνδέσεις – συγχωνεύσεις – καταργήσεις.
Στην αρχή δεν κλείνουν νοσοκομεία, απλώς τα αποδυναμώνουν βγάζοντάς τα από εφημερίες, κάνοντας δύσκολη τη πρόσβαση ασθενών σε αυτά. Έπειτα επικαλούνται τις στατιστικές και  ….ω τι θαύμα!!!
Το ένα κι ένα δεν κάνουν δύο αλλά ένα!
Από τα νοσοκομεία που φρόντισαν να μείνουν ανάπηρα καλύπτουν κενά άλλων νοσοκομείων. Αλήθεια; Καλύπτουν κενά ή δημιουργούν αυταπάτες στους εργαζόμενους; Όταν μιλούν για απολύσεις, μειώσεις οργανικών θέσεων, οι οποίες δε μεταφέρονται, τα κενά δεν θα εξακολουθούν να υπάρχουν;
 Τα νοσοκομεία που απομένουν στενάζουν. Δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες και οι εργαζόμενοι σ’ αυτά δίνουν καθημερινά μάχη για να ανταποκριθούν. Τι ειρωνεία όμως! Αύριο κάποια από αυτά θα κριθούν πάλι από τους «σοφούς». Θα γίνουν και αυτά ανάπηρα, παράγκες. Και ξανά από την αρχή….
Στο όνομα λοιπόν του λαού που δεν μπορεί να βρει γιατρό όταν αρρωσταίνει, που δεν μπορεί να βρει φάρμακα, που δεν μπορεί να πληρώσει για περίθαλψη θα …κλείσουν νοσοκομεία! Αν αρρωστήσουμε τόσο το χειρότερο για μας.
Άλλωστε για την κηδεία μας δεν χρειάζονται κρατικές δαπάνες.!
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Να μην περάσει η διάσπαση που επιχειρούν. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, όλο το λαό να παλέψουμε για:
ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΠΛΗΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΝΤΕΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
7ΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

12 Σεπ 2012

Υγεία: Ακριβό εμπόρευμα


Η είσοδος της χώρας μας στις μνημονιακές πολιτικές αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για την επιτάχυνση μιας σειράς πολιτικών στον τομέα της υγείας που είχαν ήδη ξεκινήσει από χρόνια. Η σταδιακή μεταβολή του κοινωνικού αγαθού της υγείας σε εμπόρευτμα έδωσε τη θέση της στην απότομη, βίαιη σχεδόν, μετατροπή του σε πανάκριβο είδος που πωλείται και αγοράζεται.
Είναι χαρακτηριστική η εμμονή των τροϊκανών στη δραστική περικοπή δαπανών στον τομέα της περίθαλψης. Εξίσου διαφωτιστικά είναι και τα στοιχεία που κατά καιρούς δημοσιοποιούνται και αφορούν τη σχέση μεταξύ δημόσιων (κρατικών) δαπανών υγείας και ιδιωτικών (ατόμων και ομάδων ατόμων), με τις δεύτερες να καταλαμβάνουν πλέον τη μερίδα του λέοντος.
Από δικαίωμα ατομική υποχρέωση
Ο πυρήνας της λογικής που διαπερνά το καπιταλιστικό σύστημα αφορά την κατάργηση του δικαιώματος στην περίθαλψη και τη μετατροπή του σε ατομική υποχρέωση. Μια σειρά δομές που είχαν αναπτυχθεί κάτω από άλλους συσχετισμούς δύναμης σήμερα κρίνονται ασύμφορες για το συλλογικό καπιταλιστή, αφήνοντας ταυτόχρονα το πεδίο ελεύθερο στην περιβόητη ιδιωτική πρωτοβουλία για να καλύψει το κενό. Ωστόσο, σε περιόδους κρίσης και με τη συνολικότερη αφαίμαξη των λαϊκών στρωμάτων σε παροξυσμό, το ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος τείνει να γίνει ο κανόνας. Και όπως παντού, τις “ακραίες” πλευρές αυτής της πολιτικής επιχειρούν να μπαλώσουν -με το αζημίωτο κατά κανόνα- “ενδιάμεσα” σχήματα τύπου ΜΚΟ κ.λπ., που έχουν κάνει το “κοινωνικό” ψωμοτύρι.
Ταξικό το ζήτημα
Αναδεικνύεται χωρίς περιστροφές ο ταξικός χαρακτήρας και του συστήματος της περίθαλψης. Η δυνατότητα δηλαδή των “εχόντων και κατεχόντων” να βρουν την υγειά τους, κατά το κοινώς λεγόμενο, και η δυσκολία ακόμα και αδυναμία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων να την επιδιορθώσουν, να την αποκαταστήσουν σε περίπτωση βλάβης. Πολύ περισσότερο που η κατάσταση της υγείας έχει άμεση συνάφεια με το περιβάλλον (κοινωνικό, οικονομικό κ.ά) που βιώνει κάθε ανθρώπινος οργανισμός και που είναι ο σημαντικότερος παράγοντας ασθενειών.
Αλλά ας δούμε ορισμένα επίκαιρα ζητήματα που έχουν σχέση με τις αντιλαϊκές-αντεργατικές πολιτικές που κλιμακώνονται και στη χώρα μας.
Ποιος πληρώνει το μάρμαρο;
Η μείωση των κρατικών δαπανών αποτελεί διακηρυγμένο στόχο και της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Αλλωστε γίνεται ρητή αναφορά στον τομέα της περίθαλψης και στα δύο πρώτα μνημόνια που ακολουθούνται κατά γράμμα. Στην κατεύθυνση αυτή προωθούνται μια σειρά μέτρα που έχουν ως στόχο όχι τη μείωση των δαπανών για την υγεία γενικώς (αυτό είναι ασύμβατο με τη φύση και τη λειτουργία του εκμεταλλευτικού συστήματος και τα συμφέροντα του μεγάλου ιμπεριαλιστικού κεφαλαίου) αλλά τη μετακύλιση του κόστους στην τσέπη του ασθενή με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Σήμερα όλοι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι προπληρώνουν για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή τους περίθαλψη μέσω των κρατήσεων που τους γίνονται στους μισθούς ή στις συντάξεις τους. Η συμμετοχή τους στις δαπάνες (φάρμακο 25%, διαγνωστικές εξετάσεις 15%) αποτελεί μια δεύτερη δίοδο απευθείας πληρωμής του κόστους. Οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι και οι μετανάστες είναι ακάλυπτοι και πληρώνουν φυσικά το σύνολο του ποσού της περίθαλψής τους. Φαίνεται ότι δεν φτάνει πλέον μόνο αυτό.
ΕΟΠΥΥ: το χρεοκοπημένο υπερταμείο
Σήμερα πάνω από το 90% των ασφαλισμένων ανήκουν στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (πρώην ασφαλισμένοι ΙΚΑ, Δημοσίου, ΟΑΕΕ, ΟΓΑ κ.λπ. Ταμείων). Οι τυμπανοκρουσίες που συνόδευσαν τη δημιουργία του έχουν δώσει σήμερα τη θέση τους στην ωμή πραγματικότητα. Γνωρίζαμε την επί δεκαετίες καταλήστευση των αποθεματικών των ταμείων. Σήμερα διαπιστώνουμε ότι το μεγάλο κόλπο της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ έχει στόχο να κλείσει πληγές του παρελθόντος και να υπερχρεώσει, εντέλει, τους ασφαλισμένους ώστε να πληρώνουν ολόκληρο το ποσό για την περίθαλψη από την τσέπη τους και στη συνέχεια να συνωστίζονται στους διαδρόμους του ταμείου περιμένοντας για μήνες ή και για χρόνια την καταβολή κάποιου ποσού. Και επειδή το ταμείο είναι μείον (έτσι προσπαθούν να μας πείσουν), βρισκόμαστε μπροστά σε ένα φαινόμενο άτυπης στάσης πληρωμών που επιχειρείται να γίνει αποδεκτό από τη λεγόμενη κοινή γνώμη σαν κάτι το αντικειμενικό. Άλλωστε ο ΕΟΠΥΥ χρωστά εκτός από τους κοινούς θνητούς και σε διαγνωστικά κέντρα, γιατρούς, φαρμακοποιούς και γενικά σε όποιον συναλλάσσεται μαζί του. Ποιος να πρωτοπληρωθεί λοιπόν;
Πιο ακριβά και από ροζ τηλέφωνο
Το σχόλιο ανήκει σε ασφαλισμένο που προσπαθώντας να κλείσει ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ στα διάφορα πενταψήφια νούμερα που διαφημίζονται από ραδιοφώνου και τηλεοράσεως δαπάνησε πολύ περισσότερο χρόνο και χρήμα απ' ότι αν πήγαινε στο γιατρό της γειτονιάς του. Βρήκαν η κυβέρνηση και το σύστημα τον τρόπο να χρυσώσουν τις διάφορες εταιρείες παροχής τηλεφωνικών υπηρεσιών μέσα κυριολεκτικά από τον πόνο του κόσμου. Δεν φτάνει ότι έχουν τους γιατρούς απλήρωτους για μήνες (τα πρώην αυτόνομα ταμεία τους χρωστούν από πέρυσι), τους αναγκάζουν να έχουν πλαφόν επισκέψεων ανά εβδομάδα ασθενών του ΕΟΠΥΥ. Εξαναγκάζουν έτσι τους ασθενείς να αναζητούν γιατρό ακόμα και για απλή συνταγογράφηση και στις περισσότερες των περιπτώσεων να καταβάλλουν αμοιβή στο γιατρό για να εξυπηρετηθούν και να αποφύγουν περαιτέρω ταλαιπωρία.

Αναγκαστική έξοδος για όσους συμπληρώνουν το 53ο έτος της ηλικίας τους και έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, αν και διαπρεπής συνταγματολόγος και επιμελής μαθητής του Αριστόβουλου Μάνεση, ειδικεύεται το τελευταίο διάστημα στα... μαθηματικά. Επιδίδεται σε συνεχείς προσομοιώσεις και στην επίλυση δύσκολων μαθηματικών εξισώσεων, προκειμένου να επιλέξει το καταλληλότερο σενάριο, το οποίο θα αποτρέπει τις μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, θα εξορκίζει τον δαίμονα της εργασιακής εφεδρείας και, ταυτόχρονα, θα κρατήσει «ζεστές» την απαίτηση της τρόικας και τη μνημονιακή δέσμευση της χώρας για την απομάκρυνση 150.000 υπαλλήλων ως το τέλος του 2015.
Το σενάριο που προκρίνεται μετά τις αλλεπάλληλες προσομοιώσεις ώστε να καταστούν πράξη αυτοί οι στόχοι είναι η δημιουργία συνθηκών «μαζικής φυγής» υπαλλήλων από το Δημόσιο. Η απόφαση αυτή μπορεί να σωρεύσει νέα οικονομικά βάρη για τα ήδη καταρρέοντα ασφαλιστικά ταμεία αλλά θεωρείται η πλέον καθαρή λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί γύρω από την απομάκρυνση 150.000 δημοσίων υπαλλήλων με στόχο τη μείωση των δημοσίων δαπανών. Ετσι, επιτελείς του υπουργείου έχουν καταλήξει στην εξής σολομώντεια λύση: Να δοθεί η ευχέρεια στους υπαλλήλους στους οποίους απομένουν δύο χρόνια να συνταξιοδοτηθούν να βγουν από τώρα στη σύνταξη χωρίς καν να τεθούν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας για το εναπομείναν ως τη συνταξιοδότησή τους χρονικό διάστημα.
Η ρύθμιση, η οποία είναι παραλλαγή της «προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας» που είχε θεσπίσει ο πρώην υπουργός Δημόσιας Διοίκησης κ. Δ. Ρέππας, προβλέπει ότι οι υπάλληλοι που συμπληρώνουν το 53ο έτος της ηλικίας τους και έχουν 33 χρόνια υπηρεσίας θα μπορούν να συνταξιοδοτούνται κάνοντας χρήση μιας σειράς «προνομίων», μεταξύ των οποίων και η αναγνώριση πλασματικών χρόνων υπηρεσίας, όπως είναι οι σπουδές κτλ. Σε αντίθεση όμως με τον «νόμο Ρέππα» που προέβλεπε ότι οι εν λόγω υπάλληλοι θα ετίθεντο για δύο χρόνια σε καθεστώς εφεδρείας με την καταβολή του 60% του μισθού τους, η ρύθμιση την οποία προωθεί ο κ. Μανιτάκης προβλέπει ότι θα μπορούν να αποχωρήσουν άμεσα από το Δημόσιο. Βεβαίως, το οικονομικό όφελος που θα προκύψει για τις δαπάνες του Δημοσίου θα είναι μικρό (ανάλογο με το οικονομικό όφελος που θα προέκυπτε από την εφεδρεία), αλλά εκτιμάται ότι με αυτόν τον τρόπο επιταχύνεται σημαντικά η μαζική έξοδος των δημοσίων υπαλλήλων.
Απόλυση των επιόρκων
Αυτή θα είναι η πρώτη «δεξαμενή» από την οποία η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αντλήσει το προσωπικό που θα αποχωρήσει από το Δημόσιο. Η δεύτερη θα είναι η απευθείας απόλυση, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες, των επίορκων δημοσίων υπαλλήλων, η οποία, όπως είχε αποκαλύψει «Το Βήμα», θα πραγματοποιηθεί μετά την αξιολόγηση του προσωπικού, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους και θα ολοκληρωθεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Οι υπάλληλοι που έχουν «μαύρες κηλίδες» στους ατομικούς φακέλους τους, οι οποίοι θα γίνουν φύλλο και φτερό από ειδικές ομάδες αξιολογητών που θα συσταθούν σε κάθε υπουργείο, θα απολύονται με συνοπτικές διαδικασίες.
Οι «μαύρες κηλίδες» δεν αφορούν μόνο υποθέσεις διαφθοράς ή χρηματισμού, αλλά και απροθυμία προσέλευσης στην εργασία, αδικαιολόγητη απουσία, άρνηση εξυπηρέτησης των πολιτών και εν γένει όλον σχεδόν τον πειθαρχικό κώδικα. Το ίδιο θα συμβεί και με τους υπαλλήλους οι οποίοι θα χαρακτηριστούν ανίκανοι μέσα από τη διαδικασία των γραπτών τεστ τα οποία θα πραγματοποιηθούν υπό την άμεση εποπτεία του ΑΣΕΠ και θα αφορούν όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες του προσωπικού στο Δημόσιο (ΠΕ, ΥΕ και ΔΕ). Η αξιολόγηση πάντως θα ξεκινήσει από τα στελέχη του Δημοσίου, έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν να γίνει από νωρίς και άμεσα ο διαχωρισμός της «ήρας από το στάρι», και, κυρίως, να μην είναι δυνατόν να τεθούν εμπόδια από τη δημοσιοϋπαλληλική ιεραρχία στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας της αξιολόγησης.
Η... θυσία των γηραιών

11 Σεπ 2012

Συγκέντρωση για το 7ο νοσοκομείο ΙΚΑ Παρασκευή 14/9, 12:00 μ., στο Αγία Όλγα (Ν. Ιωνία)


ΑΠΟΦΑΣΗ
7/9/2012
Η γενική συνέλευση των εργαζόμενων του  7ου νοσοκομείου ΙΚΑ (νυν παράρτημα Κωνσταντοπούλειο) την Παρασκευή 7/9/2012, και μετά από πρόταση στη σύσκεψη φορέων που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 5/9 για πραγματοποίηση συγκέντρωσης, αποφάσισε την πραγματοποίηση της συγκέντρωσης έξω από το Κωνσταντοπούλειο (Αγ. Όλγα) στη Ν. Ιωνία την Παρασκευή 14/9 στις 12:00 το μεσημέρι, με κεντρικό αίτημα την ανάκληση των μετακινήσεων εργαζομένων από το 7ο προς το Αγ. Όλγα που μόνο αποτέλεσμα έχουν την αποδυνάμωσή του 7ου .
Καλούμε τους φορείς που συμμετείχαν στη σύσκεψη, σωματεία από το χώρο της υγείας, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.
Κανένα νοσοκομείο να μην κλείσει.
Η γενική συνέλευση των εργαζομένων του
7ου νοσοκομείου ΙΚΑ

10 Σεπ 2012

Κινητοποίηση για το 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5/9 στο χώρο του πρώην 7ου νοσοκομείου του ΙΚΑ και μετά από πρόσκληση του σωματείου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί μαζική συγκέντρωση την Παρασκευή 14/9 στις 12 το μεσημέρι έξω από το Αγ. Όλγα με αίτημα να ανακληθούν οι μετακινήσεις εργαζόμενων προς αυτό.
Η διοίκηση του Αγ. Όλγα (επίσημα λέγεται Κωνσταντοπούλειο) πιστή στο ρόλο που της ανέθεσαν συμβάλει ιδιαίτερα στην αποδυνάμωση του 7ου εξαναγκάζοντας τους εργαζόμενους, από γιατρούς μέχρι διοικητικούς και νοσηλευτικό προσωπικό, να μετακινηθούν προς το κεντρικό νοσοκομείο στο όνομα της εύρυθμης λειτουργίας του Αγ. Όλγα!
Έχει συμβάλει στο να βγει το 7ο από τις εφημερίες, στη συκοφάντηση των εργαζόμενων σε αυτό και προσπαθεί φιλότιμα να τους διαιρέσει. Μπροστά στις αντιδράσεις τους δεν διστάζει να δίνει ακόμη και γραπτές εντολές οι οποίες, ακόμη και με βάση τους νόμους τους, δε στέκουν.
Οι μετακινήσεις αυτές λοιπόν συμβάλουν στο άδειασμα του 7ου ώστε να έρθει αργότερα ο κ. Μουσιώνης της Α' ΥΠΕ (άξιο τέκνο του Λοβέρδου και όλων των τροϊκανών υπουργών) να πει ότι οι παράγκες δεν χρειάζονται και ότι δεν θα πληρώνει ο ελληνικός λαός εργαζόμενους που δεν χρειάζονται ή για να κάθονται! Αυτό που δεν είναι κατανοητό είναι γιατί πρέπει να πληρώνονται κάτι τέτοιοι τύποι, που σκοπό της ζωής τους έχουν βάλει τη διάλυση του ελληνικού λαού.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν κάτοικοι των γύρω περιοχών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε τη Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, τη Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου Διαμερίσματος, την ΑΝΑΣΑ, τη Λαϊκή Συνέλευση Ακ. Πλάτωνα-Κολωνού-Σεπολίων κ.ά.. Συνδικαλιστές από το χώρο της υγείας και της εκπαίδευσης, από άλλα νοσοκομεία, συλλογικότητες ανέργων, το Κίνημα Δεν Πληρώνω αλλά και αρκετοί μεμονωμένοι κάτοικοι. Συμμετείχαν και εργαζόμενοι από το Γ.Ν. Πατησίων, από την Επιτροπή Αγώνα.
Προηγήθηκε η απαίτηση να αποχωρήσει η αστυνομία από το νοσοκομείο (δύο περιπολικά στάθμευαν προκλητικά μπροστά στην είσοδο του νοσοκομείου) και αφού αυτό έγινε τότε ξεκίνησε η συζήτηση.
Ειπώθηκαν πολλά σε αυτή. Για τις επιδιώξεις της κυβερνήσεων και των υπαλλήλων τους αλλά και για την ανάγκη να αντισταθούν οι εργαζόμενοι σε όλους τους χώρους.
Ιδιαίτερες ήταν οι στιγμές όταν μιλάγανε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο 7ο που εδώ και πάνω από ένα χρόνο αγωνίζονται να κρατήσουν το νοσοκομείο ζωντανό, που αυτές τις μέρες ζουν ακόμη πιο έντονα την κατάσταση διάλυσης ενός χώρου ο οποίος πριν την ίδρυση του ΕΟΠΠΥ (αρκετοί εργαζόμενοι "επέλεξαν" την μεταφορά τους εκεί, μετά την κατάργηση του ΙΚΑ) και την συγχώνευσή του με το Αγ. 'Ολγα ήταν πολύ ζωντανός και πρόσφερε σημαντικές υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους όχι μόνο των γύρω περιοχών αλλά όλης της Αθήνας. Να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο είναι ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα "μικρά" νοσοκομεία της Αττικής και γνωστό επί δεκαετίες για την μονάδα αιμοκάθαρσης που διαθέτει. Έκδηλη η αγωνία τους για το νοσοκομείο αλλά και για τη δουλειά τους μιας και όταν κλείσει παύουν να υπάρχουν οι οργανικές θέσεις και τίποτα δεν τους εξασφαλίζει ότι δεν θα βρεθούν στην ανεργία. Να πούμε εδώ ότι το "τυράκι" της εξασφάλισης της θέσης εργασίας με τη μετακίνηση στο Αγ. Όλγα ή σε άλλο νοσοκομείο δεν ισχύει μιας και δεν μεταφέρεται και η οργανική θέση. Οι μετακινηθέντες εργαζόμενοι εξακολουθούν να υπολογίζονται στο 7ο!
Η σύσκεψη ανέδειξε την αποφασιστικότητα όλων να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων, την ένταση των κινητοποιήσεων να μην κλείσει το νοσοκομείο που θα σημάνει την αρχή για το κλείσιμο κι άλλων, ιδιαίτερα του γειτονικού Γ.Ν. Πατησίων που βρίσκεται σε παρόμοια κατάσταση.
Οι εργαζόμενοι στη συνέλευσή τους την Παρασκευή 7/9 αποφάσισαν την συγκέντρωση έξω από το Αγ. Όλγα που ήταν και πρόταση της σύσκεψης που προηγήθηκε.
Παράλληλα μέσα από αυτές τις διαδικασίες αναδείχθηκε ακόμη πιο έντονα, ιδιαίτερα τώρα που η "νέα" κυβέρνηση  περνά στην ένταση της επίθεσης και σε αυτό το χώρο, η ανάγκη να συντονιστούν οι εργαζόμενοι των τριών νοσοκομείων της περιοχής αλλά και όλων όσων έχει δρομολογηθεί το κλείσιμό τους σε όλη την Αττική.

1 Σεπ 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ
7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

ΑΥΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Και ενώ ο δολοφόνος χτυπάει τρεις φορές, οι κυβερνήσεις χτυπάνε άπειρες….
Δεν έχει τέλος η προσπάθεια διάλυσης στο χώρο της υγείας. Οι μνημονιακές πολιτικές
που οδηγούν ακόμη και σε κλεισίματα τμημάτων ή και ολόκληρων νοσοκομείων (εξ’ ονόματος του λαού πάντα) θέτουν σε κίνδυνο θέσεις εργασίας αλλά και εντελώς κυνικά οδηγούν στη μοναδική επιλογή ή να πληρώνουμε για την περίθαλψη ή να πεθαίνουμε.
Η διασύνδεση με το Κωνσταντοπούλειο (και αφού είχε προηγηθεί αποψίλωση με τις συνταξιοδοτήσεις, αλλά και με τις μετακινήσεις στον ΕΟΠΥΥ) βρήκε το νοσοκομείο μας με την παθολογική κλινική να απομένει με έναν μόνο παθολόγο που λόγω των «σοφών» επιλογών των κυβερνήσεων δεν στελεχώθηκε ποτέ.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟ 7ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ;

Από κινητοποίηση εργαζόμενων και κατοίκων και στα τρία νοσοκομεία των Πατησίων
Οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ εδώ και πάνω από ενάμιση χρόνο βρίσκονται μέσα σε ένα συνεχή πόλεμο νεύρων από μεριάς κυβερνήσεων, διοίκησης του Κωνσταντοπούλειου (Αγ. Όλγα) και της Α' ΥΠΕ. Όλοι αυτοί ενωμένοι και ταγμένοι στην εξυπηρέτηση των εντολών των ΔΝΤ και ΕΕ κάνουν ότι μπορούν για να κλείσουν, ανάμεσα σε άλλα, και το πρώην 7ο νοσοκομείο του ΙΚΑ που μετά τις συγχωνεύσεις διοικείται από το Αγ. Όλγα.
Η μέθοδος είναι απλή. Ή αποδεκατίζουμε μια και καλή ένα νοσοκομείο (όπως π.χ. το 6ο στην Αλεξάνδρας) ή, σε περίπτωση που υπάρχουν αντιδράσεις από εργαζόμενους και κατοίκους, το απαξιώνουμε σιγά σιγά για να έρθει εκείνη η ώρα που θα φαίνεται ότι το νοσοκομείο δεν έχει λόγο ύπαρξης οπότε το κλείνουμε!
Αυτό είπε άλλωστε ξεκάθαρα σε συνάντηση αντιπροσωπείας των εργαζομένων του νοσοκομείου ο διοικητής της Α' ΥΠΕ  Μουσιώνης ο οποίος δήλωσε ότι δεν μπορεί ο ελληνικός λαός(!) να πληρώνει άχρηστα νοσοκομεία για να ...κάθονται οι εργαζόμενοι σε αυτά! Στις οργισμένες αντιδράσεις των εργαζομένων το μόνο που είχε να πει ήταν ότι, αυτός και η παρέα του, τη δουλειά για την οποία έχουν ταχθεί θα την κάνουν.