30 Ιαν 2012

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ - 27/1/2012

Μαζική ήταν η προσέλευση των εργαζομένων του ν.Χατζηκώστα στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27/01. Παρά την τελευταία «κινηματική απραξία» του συλλόγου τον τελευταίο ενάμιση μήνα οι εργαζόμενοι δεν έχασαν την ευκαιρία να πιάσουν το νήμα από τις τελευταίες κινητοποιήσεις (είχαν προηγηθεί μαζικές παραστάσεις, πορεία από το νοσοκομείο, μαζικότατη συμμετοχή με πανό του συλλόγου στην απεργία της 18-19/10) και να δηλώσουν το παρών στην εκλογική διαδικασία καταδικάζοντας την πολιτική του συστήματος.

 Κατακόρυφη ήταν η πτώση του ΑΥΡΙΟ (ΠΑΣΚΕ) που συγκέντρωσε 109(από 283 στις προηγούμενες εκλογές) ενώ στάσιμη παρέμεινε η ΕΝΟΤΗΤΑ (ΔΑΚΕ) με 59(56)* που ευελπιστούσε να εκμεταλλευτεί την γενικευμένη δυσαρέσκεια που επικρατεί από την εφαρμογή των περικοπών-χαρατσιών-απολύσεων. Όμως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο..

 Καταφανέστατη ήταν η αναζήτηση διεξόδου από τους εργαζόμενους «προς τα αριστερά».. Η ΑΡΣΥ (ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ) σημείωσε άνοδο 71(52) ενώ πρώτη δύναμη αναδείχθηκε το ΕΑΜΥ-ΠΑΜΕ με 157(73) όπου και αποτυπώθηκε η έντονη προεκλογική τους κινητοποίηση παρά τις προηγούμενες αδράνειές τους.
 
Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ρίχνοντάς βάρος στην προπαγάνδιση της αναγκαιότητας συμμετοχής στις εκλογές στο φόντο της οικοδόμησης κινήματος εργαζομένων και κινητοποίησης του Συλλόγου σημείωσε άνοδο συγκεντρώνοντας 111 (82) ψήφους. Αποτέλεσμα που την ανέδειξε 2η δύναμη.

Περίπου αντίστοιχα ήταν τα αποτελέσματα για την ΠΟΕΔΗΝ όπου δεν συμμετείχαν οι περίπου 50 γιατροί που ψήφισαν στο Σύλλογο. Άξιο αναφοράς αποτελεί η σμίκρυνση της απόστασης μεταξύ ΠΑΜΕ(119) και ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ (116) και η πτώση της ΑΡΣΥ(40).

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ οφείλει να θέσει τις δυνάμεις της στην μετουσίωση αυτής της διάθεσης που εκφράστηκε εκλογικά σε αγώνα των ίδιων των εργαζομένων ενάντια στην πολιτική του συστήματος.

 
              *Σε παρένθεση τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών το 2009.
                Τα αποτελέσματα  :
 

Δ.Σ.
ΠΟΕΔΗΝ
ΕΔΡΕΣ ΣΤΟ Δ.Σ.
                                           ΕΑΜΥ-ΠΑΜΕ          
157(73)
119
3
         ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
111(82)
116
2
      ΑΥΡΙΟ(ΠΑΣΚΕ)
 109(283)
111
2
          ΕΝΟΤΗΤΑ(ΔΑΚΕ)
59(56)
72
1
      ΑΡΣΥ(κ.ο. ΑΝ.)
71(52)
40
1
  ΛΕΥΚΑ
16


  ΑΚΥΡΑ
11



                 
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
νοσοκομείο Χατζηκώστα

29 Ιαν 2012

ΜΑΣ ΛΕΗΛΑΤΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ Ν' ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
    Το νέο Μισθολόγιο ήρθε να δώσει τη χαριστική βολή στις ήδη πετσοκομμένες αποδοχές μας. Από 150 – 400 ευρώ το μήνα ληστεύονται βίαια από τους εργαζόμενους υγειονομικούς βυθίζοντας μας στη φτώχεια και την ανέχεια. Γκρεμίστηκε με κρότο η προπαγάνδα ότι δήθεν εμείς οι χαμηλόμισθοι θα παίρναμε αυξήσεις.
     Ταυτόχρονα το μακρύ χέρι της κυβέρνησης των ανδρεικέλων ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ για λογαριασμό της τρόικας εφορμά με αύξηση των κρατήσεων, με παγίωση των χαρατσιών και της φοροληστείας, με αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.
     Και όλα αυτά για να μας φέρουν το 100 χρόνια πίσω, ν ' αρπάξουν ό,τι έφτιαξαν οι μεταπολεμικές γενιές, να μετατρέψουν σε δούλους και ραγιάδες εμάς και τα παιδιά μας. Θέλουν να μας διαλύσουν για να μη ξανασηκώσουμε κεφάλι. Μας θέλουν αναλώσιμους, απλά ανταλλακτικά στην κρεατομηχανή του σάπιου Ιμπεριαλιστικού – Καπιταλιστικού συστήματος.
     Νέο πιο βάρβαρο μνημόνιο ετοιμάζεται με κατάργηση 13 – 14ου μισθού, κατάργηση του κατώτατου μισθού των 600 ευρώ, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, μεγάλες περικοπές στις συντάξεις, μαχέρι στις κοινωνικές δαπάνες. Μόνο μια προτεραιότητα υπάρχει γι' αυτούς: Η τακτική – ομαλή πληρωμή τόκων και χρεωλυσίων στους ιμπεριαλιστές και το κεφάλαιο. Και μαζί το ξεπούλημα κάθε πλουτοπαραγωγικής πηγής και κερδοφόρων επιχειρήσεων της χώρας.
    Το τέλος της εφεδρείας δίνει τη θέση του σε άμεσες απολύσεις, 150 – 200 χιλιάδες υπαλλήλων. Με όχημα την αξιολόγηση αυτοί θα πεταχτούν από τη δουλεία ενώ σχεδιάζεται το τελικό χτύπημα με την άρση της μονιμότητας στην αναθεώρηση του Συντάγματος.
     Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, αντί να προχωρήσουν σε άμεσες απεργίες και να δώσουν τη δυνατότητα στην εργατική τάξη και τους εργαζόμενους που βράζουν να εκφράσουν μαζικά την οργή τους και ν΄ αντισταθούν συνεχίζουν το διάλογο με τους εργοδότες. Τί κοινό συμφέρον όμως έχουν το κεφάλαιο και οι εργαζόμενοι; Πόσο ταυτίζονται οι επιδιώξεις των αρπακτικών της ΕΕ και του ΔΝΤ με τους καημούς και τα ταξικά συμφέροντα του λαού μας;
    Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
    Δεν είναι η ώρα για κλάμματα και ηττοπάθειες. Η ζωή μας καλεί να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την πάλη μας, να σηκώσουμε τις γροθιές μας και να νοιώσουμε τη δύναμη που έχουμε εμείς τα εκατομμύρια των δημιουργών του πλούτου που ληστεύουν μια χούφτα εκμεταλλευτών.
Να παλέψουμε για να σπάσουμε τα δεσμά της εξάρτησης.
Να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα τους.
Να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
•    ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
•    ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

28 Ιαν 2012

ΠΡΟΤΑΣΗ-ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΕ συντονιστικο των συνελευσεων των νοσοκομειων Γενικού κρατικού Νίκαιας-Ευαγγελισμού-Αγ.Σαββα-ΨΝΑ μετά από τον εμπαιγμό και την απουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για μια ακόμη φορά προτάθηκε το παρακάτω πλαίσιο για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και αγώνα διαρκείας: 
26/1/2012

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  1. Ανατροπή του ενιαίου μισθολογίου. Όχι στο ενιαίο μισθολόγιο-φτωχολόγιο που συνδέει μισθούς-παραγωγικότητα!
  2. Καμμία περικοπή ωρών-άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων! Αυξημένο κονδύλι για το 2012 με βάση τις υγειονομικές ανάγκες του λαού, την αυξημένη προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία , και τα ασφαλή προγράμματα υπερωριών και εφημεριών.
  3. Καμμία εφεδρεία-καμμία απόλυση εργαζόμενου!
  4. ΟΧΙ στην αποδόμηση των ΒΑΕ- ένταξη ΟΛΩΝ των υγειονομικών και εργαζομένων στη δημόσια υγεία στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  5. ΟΧΙ στο κλείσιμο-συγχώνευση νοσοκομείων- ΚΥ- πολυϊατρείων!
  6. Δωρεάν σίτιση στο νοσοκομείο για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους.
  7. Αποκλειστική ευθύνη για να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια για τη λειτουργία του νοσοκομείου ανήκει στην διοίκηση του νοσοκομείου. Δεν μπαίνουμε σε καμμία λογική αντιπαράθεσης μεταξύ των εργαζομένων που προσπαθεί να δημιουργήσει κυβέρνηση και διοίκηση.
  8. Παρουσία δικηγόρου-εργατολόγου με τακτική μηνιαία παρουσία για ενημέρωση και διεκδίκηση ΟΛΩΝ των αιτημάτων των εργαζομένων.
  9. Να καταργηθούν οι εισφορές των εργαζομένων για τον κλάδο υγείας και όλες οι πληρωμές των ασθενών για υγειονομική περίθαλψη.
  10. ΕΝΙΑΙΟ, ΚΑΘΟΛΙΚΟ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ σύστημα υγείας-πρόνοιας με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της λογικής του κέρδους στην υγεία!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ-ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:
·      Συνελεύσεις σε ΟΛΑ τα νοσοκομεία Δευτέρα-Τριτη-Τετάρτη.
·       ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ολοήμερη επίσχεση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ΠΕΜΠΤΗ 1/2, ώρα 10:00, στο υπουργείο υγείας, με κάλυψη της ΠΟΕΔΗΝ.
    • Συντονιστικό γενικών συνελεύσων όλων των νοσοκομείων αμέσως μετά την κινητοποίηση για καθορισμό των περαιτέρω δράσεων-κινητοποιήσεων.
    • Καθημερινές κηνητοποιήσεις με κλείσιμο δρόμων και κλείσιμο εφημεριών σε κάθε νοσοκομείο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΟΕΔΗΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΣΚ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ-ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


2008
2012
ΨΗΦΙΣΑΝ
514

ΨΗΦΙΣΑΝ
486

ΕΓΚΥΡΑ
479

ΕΓΚΥΡΑ
441

ΛΕΥΚΑ ΑΚΥΡΑ
35

ΛΕΥΚΑ ΑΚΥΡΑ
45







2008
2012

ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ

ΨΗΦΟΙ
ΕΔΡΕΣ
ΠΑΣΚΕ
145
3
ΔΗΜ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ(ΠΑΣΚΕ)
105
3
ΔΑΚΕ
81
2
ΔΑΚΕ
32
0
ΕΣΑΚ(ΠΑΜΕ)
108
2
ΕΣΑΚ(ΠΑΜΕ)
132
3
ΑΣΚ
87
2
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
172
4
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
27
-
ΚΙΒΩΤΟΣ
31
1

-

26 Ιαν 2012

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ

AΥΡΙΟ ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Ρεπορταζ από τη σημερινή κινητοποίηση
Πραγματοποιήθηκε και σήμερα Τέταρτη 25-1-2012 μαζική συνέλευση όλων των εργαζομένων στον Ευαγγελισμό. Η συνέλευση απαίτησε να δεσμευτεί δημόσια σε μια σειρά αιτήματα, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Θεοδωρου. όπως τελικά έγινε.
Η σημερινή συνέλευση υλοποίησε τις έξης προτάσεις που είχαν αποφασιστεί χθες στη Γενική Συνέλευση, αλλά ανέδειξε και είχε θετικές απαντήσεις σε μια σειρά ζητήματα:

Συγκεκριμένα:
1. Έστειλε μια μεγάλη αντιπροσωπεία να αποκλείσει τα ταμεία για 5ευρω και τα απογευματινά ιατρεία
2. Στη διαπραγμάτευση με τον διοικητή πέτυχε 6μηνο διακανονισμό των κρατήσεων μας, από την εφαρμογή του μισθολογίου με προοπτική αυτό να γίνει ακόμα και 12μηνο, μιας και δεκάδες συνάδελφοι/ισσες έχουν χρεωστικό υπόλοιπο ή θα πάρουν ελάχιστα χρήματα για μηνιάτικο.
3. Προτείναμε και δεσμεύτηκε ο διοικητής να ανοίξει διαμερίσματα (δωρεές) του νοσοκομείου και να παραχωρηθούν σε συναδέλφους που αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα στέγασης.
4. Δήλωσε ότι θα επιτρέπει σε όσους συναδέλφους/ισσες αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα, να πηγαίνουν στη τραπεζαρία του νοσοκομείου (Πρέπει να πούμε πως μας είπε ότι μπορούν όλοι να τρώνε με 3,5 € και φυσικά αρνηθήκαμε)
Τέλος απείλησε με νομικά μέτρα αν προχωρήσουμε σε κλείσιμο εφημερίας
Μετά το τέλος της συνέλευσης μεγάλη αντιπροσωπεία 50 συναδέλφων από όλους τους κλάδους ενημέρωσε όλα τα τμήματα για την αυριανή νέα Γενική Συνέλευση και την Πορεία αύριο Πέμπτη 26/1 στο Υπουργείο Υγείας στις 9.30 το πρωί.
Να σημειώσουμε την αδιαφορία του μονοπαραταξιακού Διοικητικού Συμβούλιου του σωματείου (ΠΑΜΕ) για την επιτυχία της συνέλευσης και τω δράσεων, αφού δεν έβγαλε ούτε μια ανακοίνωση, έστω για τα μάτια του κόσμου.
Αντίθετα εμφανίστηκε, όταν είδε πως μαζεύτηκε κόσμος στη πύλη το πρωί.
Η επιτυχία της σημερινής μαζικής κινητοποίησης των εργαζομένων, οφείλεται στη Ανοιχτή Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα στην οποία πρωτοστατούν πολλοί νεοι συνάδελφοι/ισσες, καθώς και στην σημαντική συμβολή της Ενωτικής Πρωτοβουλίας (ανεξάρτητο αριστερό σχήμα στον Ευαγγελισμό). Αποτυπώνει την αυξανομένη διάθεση και συμμέτοχη πολλών εργαζομένων να αγωνιστούν για τα προβλήματα και να αντισταθούν στην επίθεση που δέχονται από τις πολιτικές του μνημονίου αψηφώντας τις απειλές και τους εκβιασμούς της διοίκησης και των παρατρεχάμενων σε αυτή.
Α. Κ.
ΠΗΓΗ http://ygeionomikoi.gr

24 Ιαν 2012

Η "πρωτοβουλία υγειονομικών ενάντια στα μέτρα" στην Ξάνθη, παίρνει 2 έδρες στις εκλογές για ΠΟΕΔΗΝ

Στις 19/1 έγιναν εκλογές στο νοσοκομείο της Ξάνθης για εκλογή εκπροσώπων στο συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ, που θα γίνει στις 7-9/1. Στις εκλογές παρέμβηκε το σχήμα "πρωτοβουλία υγειονομικών ενάντια στα μέτρα". Η πρωτοβουλία παρεμβαίνει συνεχώς από το 2010 και με την επίμονη παρουσία της στο νοσοκομείο επιδιώκει να δώσει αγωνιστική διέξοδο στους εργαζόμενους του χώρου, να μαζικοποιήσει τις αντιστάσεις τους και να αναδείξει την κατεύθυνση της συλλογικής πάλης ενάντια στις λογικές της ανάθεσης και της μίζερης ηττοπάθειας. Σ΄ ένα κλίμα ιδιαίτερα βεβαρυμμένο από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, που ήρθε να περικόψει δραματικά τις ήδη ρημαγμένες αποδοχές των εργαζομένων, σ΄ ένα κλίμα έντονης δυσαρέσκειας απέναντι στις κυρίαρχες παρατάξεις ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και αποδέσμευσης από αυτές, η "πρωτοβουλία υγειονομικών ενάντια στα μέτρα", με ένα συνδυασμό έξι συναδέλφων καρπώθηκε σε σημαντικό βαθμό το κλίμα αυτό και στηρίχτηκε από πολλούς εργαζόμενους. Το μεγάλο ζητούμενο είναι μετά τις εκλογές η πρωτοβουλία να συσπειρώσει το μεγάλο αυτό κομμάτι εργαζομένων και να οργανώσει τις αντιστάσεις της στη γενικευμένη επίθεση που δεχόμαστε από τις εφαρμογές των μνημονίων και την καταιγίδα αντιλαϊκών μέτρων. Όσο για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ εκτίμησή μας είναι ότι θα υπάρξει γόνιμο έδαφος ώστε να αναδειχθούν οι δυνάμεις εκείνες που θα καταγγείλουν τη συμβιβασμένη και επικίνδυνη πολιτική της ηγεσίας της ομοσπονδίας και θα ανατρέψουν τον έως τώρα καταθλιπτικό συσχετισμό των κυρίαρχων παρατάξεων.
εκλογές  ΠΟΕΔΗΝ 2007
                         ΨΗΦΟΙ         ΕΔΡΕΣ
ΠΑΣΚΕ                206                4
ΔΑΚΕ                   86                 2
ΣΥΝ                      45                 1

εκλογές  ΠΟΕΔΗΝ 2012
                           ΨΗΦΟΙ        ΕΔΡΕΣ
ΠΑΣΚΕ                 116                2
ΔΑΚΕ                     81                2
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ       83                2
ΠΑΜΕ                    15                 _
ΛΕΥΚΑ                   10
ΑΚΥΡΑ                   12

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΓΙΑ ΒΑΕ.

ΑΦΟΡΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΒΑΡΙΑ ΩΣ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ? ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΒΑΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ? ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

21 Ιαν 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΞΑΝΘΗΣ Για τη συγκέντρωση και πορεία της 17ης Γενάρη και την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Με την ανακοίνωση που έβγαλε το ΠΑΜΕ, σχετικά με την πορεία της 17ης Γενάρη και τους «προβοκάτορες» της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, έδειξε για μια ακόμη φορά τη λογική που έχει τόσο πάνω στο ζήτημα της αλληλεγγύης στους εργατικούς αγώνες, όσο και γενικά στην ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Λογική «ιδιοκτησίας» και περιχαράκωσης, λογική κομματοκεντρική, που δείχνει ότι ο πραγματικός του στόχος δεν είναι η διεύρυνση του μετώπου πάλης των εργαζομένων –τόσο αναγκαία για την απόκρουση της βάρβαρης επίθεσης του συστήματος- αλλά η διεύρυνση της κομματικής του ομπρέλας και η απόσπαση πολιτικής υπεραξίας.
Είναι αυτή η λογική που το οδήγησε να διοργανώσει χωριστή συγκέντρωση στην Αθήνα την ημέρα της Παναττικής απεργίας, την ίδια στιγμή που προώθησε και χαιρέτησε την κήρυξη αυτής της απεργίας από τα Εργατικά Κέντρα της Αττικής, διασπώντας έτσι το κίνημα αλληλεγγύης, αλλά και τα σωματεία που βρίσκονται σε μακρόχρονους αγώνες (Χαλυβουργία – ALTER, Ελευθεροτυπία κλπ).
Είναι αυτή η λογική που εκφράστηκε και στην Ξάνθη με την προσπάθεια ένταξης των σωματείων DIANA, ΣΕΚΑΠ και ΡΟΔΟΠΗ κάτω από την δικιά του ομπρέλα, σε τέτοιο βαθμό που να μη τους δώσει καν το λόγο στη συγκέντρωση της Τρίτης, αντί να υποστηρίξει τον από τα κάτω και με ευθύνη των εργαζομένων σ’ αυτά τα σωματεία συντονισμό, που θα ευνοούσε την εκδήλωση της πιο πλατειάς αλληλεγγύης στους αγώνες τους.

19 Ιαν 2012

Ομόφωνη καταγγελία της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και των Κέντρων Υγείας

Εμείς οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Άρτας και τα Κέντρα υγείας του Νομού καταγγέλλουμε στον ελληνικό Λαό και ιδιαίτερα στο Λαό της Άρτας και των γύρω νομών την προσπάθεια που εκδηλώθηκε με έγγραφο της Διοίκησης του Νοσοκομείου προς τις προϊσταμένες των κλινικών με το οποίο ζητά να ορίσουν το ελάχιστο προσωπικό που απαιτείται (που ήδη το νοσοκομείο μας λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό) για την λειτουργία των Τμημάτων ΑΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΥΧΤΕΣ, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ασθενών και του προσωπικού.
Αυτή η ενέργεια αποσκοπεί προφανώς στον περιορισμό της δαπάνης που απαιτείται για την λειτουργία του νοσοκομείου τις Κυριακές – αργίες – νύχτες, σε βάρος των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας με ότι αυτό συνεπάγεται για την ζωή των ασθενών και με αυτό τον τρόπο ο Κρατικός Προϋπολογισμός για το 2012, που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου ΠΑΣΟΚ—ΝΔ— ΛΑΟΣ που οδηγεί σε αδυναμία πληρωμής για το δεύτερο 6μηνο του 2012 και σε στάση πληρωμών σε Υγεία – Πρόνοια να καλύψει πιθανά (το κονδύλι για αργίες – νύχτες) 2 μήνες ακόμη.
Για την Υγεία, η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης ανέρχεται σε 337 εκ. ευρώ!
Την ίδια ώρα, αυξάνουν τις δαπάνες για το ΝΑΤΟ κατά 1,1 δις ευρώ!
Καλούμε τους προϊσταμένους να μην υποκύψουν στον εκβιασμό της διοίκησης.

-ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ: - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ – «ΕΦΕΔΡΕΙΑ».
Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
- ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΑΡΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ των δημόσιων μονάδων Υγείας Πρόνοιας από τον Κρατικό προϋπολογισμό.
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.
Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
Κατάργηση των πληρωμών των ασθενών.
- ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ σε μισθούς και συντάξεις.
Να καταργηθούν τα φοροχαράτσια.
Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς που να καλύπτουν το κόστος ζωής.
Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων.

Πηγή: Epirus Gate

16 Ιαν 2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ 1η ΥΠΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ 7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
7ου ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΕΙΟ
(ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΥΤΑΤΖΟΓΛΟΥ)
13/01/2012
ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Με έκτακτη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 12/01/2012 καταδικάζουμε τις προσπάθειες υπονόμευσης, απαξίωσης του νοσοκομείου μας που εκφράζεται:

1. Μη κάλυψη των κενών θέσεων των παθολόγων που οδήγησαν στην μετακίνηση των ειδικευομένων παθολόγων και το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής.
2. Ενοποίηση κλινικών (δεν είναι συγχώνευση είναι ένταξη και όχι δουλοπαρική σχέση)
3. Με την αυθαίρετη μετακίνηση των ειδικευομένων χειρουργών.
4. Με την αυθαίρετη μετακίνηση και νοσηλευτικού προσωπικού.
5. Με την αντιεπιστημονική- προφορική απόφαση να μη γίνονται χειρουργεία κατά την εφημερία των χειρουργικών κλινών, επιστημονικοί ακροβατισμοί εις βάρος των ασθενών με δύο μόνο γιατρούς στη διάρκεια της εφημερίας.
6. Πλήρης απαξίωση των εργαζομένων επιστημονικά αλλά και οικονομική εξαθλίωση με την κατάργηση των εφημερίων και υπερωριών.

Καλούμε την 1η ΥΠΕ να πάρει θέση εγγράφως, απέναντι σε αυτές τις αυθαίρετες πρακτικές αλλά και να τηρήσει τις υποσχέσεις της.
Ζητούμε:
α)Την κάλυψη των κενών θέσεων Παθολόγων Ιατρών
β)Την επαναφορά των ειδικευομένων στο Νοσοκομείο μας
γ)Το άνοιγμα της λίστας των ειδικευομένων
δ) Καμία μετακίνηση προσωπικού
ε)Την πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου και την ένταξη του στις εφημερίες στο ΕΚΑΒ
στ)Την γνωστοποίηση των οργανισμών (οργανόγραμμα – οργανικές θέσεις)

Δεν θα δεχθούμε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμιση της δημόσιας υγείας με υπονόμευση της εργασίας μας

Το Δ.Σ του σωματείου

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
Οι εργαζόμενοι στο πρώην 7ο νοσοκομείο ΙΚΑ με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στην 1η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) για να θέσουν τα αιτήματα της αναπλήρωσης των κενών θέσεων παθολόγων και προσωπικού, επαναλειτουργίας της παθολογικής κλινικής, επαναφορά των ειδικευόμενων από το Κωνσταντοπούλειο, πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου, καμία περικοπή εφημεριών, άνοιγμα λίστας ειδικευόμενων.
Ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ τους ανακοίνωσε πως αυτή τη βδομάδα η παθολογική κλινική θα … «ανάψει διακόπτες», ότι θα καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις και πως το νοσοκομείο θα λειτουργεί πλέον πλήρως!!
Ενώ λοιπόν εργαζόμενοι και ασθενείς ζουν τη διάλυση του νοσοκομείου ο διοικητής ακούστηκε ευχάριστος στα αυτιά των εργαζόμενων! Αρκετοί μάλιστα αναρωτήθηκαν γιατί δεν πραγματοποίησαν την παράσταση πιο πριν!
Οι εργαζόμενοι λοιπόν θα είναι στο νοσοκομείο και φυσικά θα περιμένουν μετά χαράς να υλοποιηθούν οι υποσχέσεις.
Παλεύουν για τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους αλλά και για την περίθαλψη που μπορεί να προσφέρει στους κατοίκους της δυτικής Αθήνας το νοσοκομείο. Αρκεί να μην περάσει το σχέδιο διάλυσής του! Και βεβαίως θα ξαναβρεθούν στην 1η ΥΠΕ εάν αποδειχθεί ότι δεν … «ετελείωσε»!!!
Ρ.Σ.

Ενημέρωση από τη γενική συνέλευση στο ΨΝΑ-Δαφνί. Ψηφίστηκε η συμμετοχή στην απεργία της 17ης Γενάρη.

Παρά το μεγάλο μούδιασμα που επικρατεί σε πολλούς χώρους εργασίας και ειδικά στο δημόσιο τομέα, πραγματοποιήθηκε σήμερα γενική συνέλευση στο ΨΝΑ-Δαφνί με συμμετοχή 150 και πάνω εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων. Και σήμερα και χθες έγινε ενημέρωση για την αναγκαιότητα της συμμετοχής στις συνελεύσεις τμήμα το τμήμα. Τα βασικά θέματα προς συζήτηση ήταν: 1. απλήρωτες υπερωρίες εργαζομένων, ειδικά των αορίστου χρόνου 2. συμμετοχή στην παναττική απεργία 17 Γενάρη. Κατα την ενημέρωση από το προεδρείο του σωματείου οι εργαζόμενοι έμαθαν ότι βρίσκονται εντελώς στον αέρα ως προς την αποζημίωση των υπερωριών ενώ ταυτόχρονα γνωστοποιήθηκε η επιστροφή ποσού 600.000 από τη διοίκηση προς στο υπουργείο σε ένδειξη καλής θέλησης και σιδερένιας πίστης...Ως προς τις δικαστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, που ήδη έχουν χρονίσει, σχετικά με επιδόματα, έγινε γνωστή η πάγια τακτική του δημοσίου να εφεσιβάλει τις θετικές πρωτόδικες αποφάσεις όπως και στην δική μας περίπτωση. Την ίδια στιγμή που ο νομικός σύμβουλος του νοσοκομείου έχει λάβει αναδρομικά τα διεκδικήσιμα ποσά βάσει της πρωτόδικης απόφασης.
Μετά από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων αλλά και άλλων εργαζομένων (δυστυχώς λίγων) αποφασίστηκαν τα εξής για τη διεκδίκηση των υπερωριών: 1. Επίσχεση εργασίας των αορίστου χρόνου 2. Κυλιόμενες συνελεύσεις μπροστά στην πύλη για όλους τους εργαζόμενους 3. Κλείσιμο εφημεριών, αρχής γενομένης από την επόμενη Τετάρτη 4. Διαδήλωση στο υπουργείο υγείας την επόμενη εβδομάδα. Για την υλοποίηση των αποφάσεων ορίστηκε επιτροπή αγώνα με ευρεία συμμετοχή εργαζομένων.
Για την παναττική απεργία και παρά την αρχική ομόφωνη απόφαση του ΔΣ, ΠΑΣΚΕ/ΔΑΚΕ διαχώρισαν τη θέση τους και προσπάθησαν να μη ληφθεί απόφαση απεργίας. Απέτυχαν όμως. Δυνάμεις του ΠΑΜΕ και της ΑΡΣΥ θέτοντας σαν προτεραιότητα την ταξική αλληλεγγύη αλλά και την οργάνωση των εργαζεμένων από τα κάτω, ώστε να υπερφαλαγγιστούν οι συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ,ΑΔΕΔΥ,ΠΟΕΔΗΝ, κατάφεραν να δώσουν τον τόνο και τελικά η συνέλευση να πάρει απόφαση υπέρ της απεργίας με μεγάλη διαφορά. Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο Δαφνί και πρόκειται για το πρώτο νοσοκομείο της Αττικής που παίρνει απόφαση συμμετοχής.

12 Ιαν 2012

ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΓΕΝΑΡΗ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ             Ελευσίνα   12/01/2012

ΘΡΙΑΣΙΟY NOSOKOMEIOY                         Αρ.  Πρωτ  117  

 Προς Την Εκτελεστική Επιτροπή-Γενικό Συμβούλιο ΠΟΕΔΗΝ

  
Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο Ελευσίνας αποφάσισε τη συμμετοχή του στην Παναττική απεργία στις 17/1/2012 με την μορφή της στάσης εργασίας 7πμ-3 μμ  και καλεί την ομοσπονδία να επεκτείνει την κινητοποίηση σε 24ωρη απεργία σε όλα τα νοσοκομεία την ίδια ημέρα.
  
 Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων


17 ΓΕΝΑΡΗ: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Μέτωπο Αντίστασης στη βαρβαρότητα!

Δεν θα σταματήσουν...
Είναι πια ξεκάθαρο σε όλο το λαό, σε όλους τους εργαζόμενους: η επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφάλαιου ενάντια στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης όχι μόνο δεν πρόκειται να σταματήσει, όχι μόνο δεν πρόκειται να ανακοπεί, αλλά θα δυναμώνει ολοένα και περισσότερο. Τόσο όσο της επιτρέπει ο συσχετισμός δύναμης. Τόσο όσο της επιτρέπουμε εμείς.
Είναι πια ολοφάνερο ότι το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα, το σύστημα της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης της εργατικής τάξης και των λαών, βουτηγμένο στην κρίση και τους ανταγωνισμούς και προσπαθώντας να περισώσει την κερδοφορία του, φορτώνει όλο και περισσότερα βάρη στους εργαζόμενους. Με πρόσχημα την έξοδο από την κρίση, ισοπεδώνονται οι κατακτήσεις ενός ολόκληρου αιώνα αγώνων. Την ίδια στιγμή που ολόκληροι λαοί ζουν στο πετσί τους τη βιαιότητα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, τον πόλεμο, την ερήμωση.
Στη χώρα μας, το ντόπιο αστικό μπλοκ εξουσίας, όλοι αυτοί που «ορκίζονται» στο όνομα της «σωτηρίας της χώρας» δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να επιβεβαιώνουν τη δουλικότητά τους στα ξένα ιμπεριαλιστικά αφεντικά τους, τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Χωρίς την παραμικρή αναστολή, έχουν παραδώσει το λαό και τη χώρα, αλυσοδεμένους, στις ορέξεις του ιμπεριαλιστικού κεφάλαιου και των οργανισμών του (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ).
Για δυο ολόκληρα χρόνια, με τα απανωτά μνημόνια και τους αντιλαϊκούς-αντεργατικούς νόμους που τα υλοποιούν, η βαρβαρότητα επελαύνει, ο κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας απλώνεται πάνω από την κοινωνία: απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων και των εργασιακών σχέσεων, χαράτσια... Και σήμερα τα ξένα αφεντικά της τρόικας απαιτούν από τη διορισμένη κυβερνητική συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ακόμη πιο επώδυνα για το λαό μέτρα. Γι’ αυτούς και την πολιτική τους, η «σωτηρία» της χώρας περνάει μέσα από την καταστροφή του κόσμου της δουλειάς. Μέσα από την βίαιη καταστολή κάθε φωνής αντίστασης. Μέσα από την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ακόμη και μέσα από την επιβολή καθεστώτος έκτακτης ανάγκης!
... αν δεν τους σταματήσουμε!

Όμως, αυτή η επέλαση της βαρβαρότητας ξυπνάει μαζικά και τις λαϊκές-εργατικές συνειδήσεις. Στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές πληθαίνουν καθημερινά οι εστίες αντίστασης. Χιλιάδες λαού και εργαζομένων επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης και του συλλογικού αγώνα, παίρνουν την υπόθεση στα δικά τους χέρια. Γιατί αντιλαμβάνονται ότι είναι ο μόνος που τους απομένει και ο μόνος που μπορεί να βάλει φρένο στην επίθεση.
Από το μεγαλειώδη αγώνα στη Χαλυβουργία, τις κινητοποιήσεις στον ΑΛΤΕΡ, στην Ελευθεροτυπία και την ΕΡΤ, από τη Λουκίσας ΑΒΕΕ και την 3Ε Εκτυπωτική μέχρι τις λαϊκές πρωτοβουλίες ενάντια στα χαράτσια, λαός και εργαζόμενοι βάζουν τη δική τους σφραγίδα στις εξελίξεις. Υπερασπίζονται το παρόν και το μέλλον τους, το ταξικό τους συμφέρον. Χτίζουν νέους δεσμούς αλληλεγγύης κόντρα στην απομόνωση και το φόβο που θέλει να επιβάλει το σύστημα. Ανοίγουν το δρόμο για τις πρώτες σημαντικές νίκες
Μέσα από αυτήν την κίνηση διαλύονται και οι αυταπάτες γύρω από τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και όλους αυτούς που είχαν μετατρέψει τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα σε σφραγίδες ή κομματικά παραμάγαζα. Όλους αυτούς που βολεύονταν από τη διάλυση του εργατικού κινήματος και την καλλιέργεια της αντίληψης της ανάθεσης. Αλλά και όλους αυτούς που σήμερα, αναπαράγοντας τις εκλογικές αυταπάτες, προβάλλουν ως λύση τις κάλπες.
Μέσα από αυτήν την κίνηση θα υπηρετηθεί και η υπόθεση ενός πλατιού Μετώπου Αντίστασης λαού και εργαζομένων, πέρα από επίπλαστους διαχωρισμούς. Για την ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής. Για την πραγματική προοπτική του λαού και της εργατικής τάξης: μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

·    ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ!
·    ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!
·    ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ!

11 Ιαν 2012

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΓΕΝΑΡΗ

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ
ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 150.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συνάδελφοι-ισες στις 17 Γενάρη απεργούμε σε όλη την Αττική
Για να υπερασπιστούμε έναν απεργιακό αγώνα 70 ήμερων που έχει συγκεντρώσει γύρω του την αλληλεγγύη πρωτόγνωρων κομματιών του λαού μας, έναν αγώνα που έχει στόχο να σταματήσει τον κατήφορο της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων , της κατάργησης του 8ωρου και της ενίσχυσης της μερικής απασχόλησης, της μισής δουλειάς για τις μισές απολαβές, που έχει γίνει σύστημα σε όλα τα εργοστάσια το τελευταίο διάστημα. Έναν αγώνα που έχει κάνει πράξη το σύνθημα ή όλοι στη δουλειά ή όλοι στον αγώνα, διεκδικώντας την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων τους, έναν αγώνα ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση που αδίστακτα το μαύρο μέτωπο ΕΕ, ΔΝΤ, κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ επιδιώκει να ρίξει όχι μόνο τους εργάτες της χαλυβουργίας αλλά όλο το λαό μας.
Συνάδελφοι-ισες στις 17 Γεναρη απεργούμε σε όλη την Αττική.
ΓΙΑΤΙ έρχεται και η δική μας σειρά για να βρεθούμε μπροστά στα ίδια διλήμματα που βρέθηκαν οι εργάτες της χαλυβουργίας. Γιατί η τρόικα απαιτεί και άλλο αίμα θυσία στο βωμό του χρέους, των κουρεμάτων και των δόσεων, απαιτεί νέες μειώσεις μισθών και καταργήσεις δώρων, κατάργηση του κατώτατου μισθού και αν αυτά περάσουν θα ξαναρθεί η δική μας σειρά και στο δημόσιο, σε όσους θα έχουν απομείνει
ΓΙΑΤΙ η τρόικα πιέζει και η κυβέρνηση προσαρμόζεται σε νέες 150.000 απολύσεις στο δημόσιο που από αυτές πλέον δεν εξαιρείται η υγεία. Για αυτό μιλανε για αξιολόγηση του δημοσίου, για αυτό σκοπεύουν να καταργήσουν οργανικές θέσεις, για αυτό μειώνουν τα κρεβάτια, για αυτό μειώνουν τις παροχές στο λαό, προετοιμάζοντας τους νέους υπεράριθμους στο δημόσιο και τις νέες ιδιωτικοποιήσεις στην υγεία και στα νοσοκομεία.
Συνάδελφοι-ισες στις 17 Γενάρη απεργούμε σε όλη την Αττική
ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΜΕΤΩΠΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ κοινής δράσης και αλληλεγγύης όπως ακριβώς δείχνει την ανάγκη και έχει οικοδομήσει η απεργία της χαλυβουργίας παρά τη γραμμή του διαχωρισμού που προωθεί το ΠΑΜΕ που αναγκάστηκε μεν να προσαρμόσει, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει.
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

17 Γενάρη: συλλαλητήριο αλληλεγγύης και στα Γιάννενα

Σε σύσκεψη που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, τη Δευτέρα 9/1/2012 μετά από πρωτοβουλία της Ταξικής Πορείας, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τρίτη 17 Γενάρη (ημέρα Παναττικής απεργίας αλληλεγγύης στους απεργούς της Ελληνικής Χαλυβουργίας) με συγκέντρωση στην Περιφέρεια Ηπείρου (πρώην νομαρχία) στις 6μμ ενώ παράλληλα θα υπάρχει προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης .

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν αριστερές οργανώσεις, συνδικαλιστικές παρατάξεις και συλλογικότητες, έγινε περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί σε σχέση με τα εργατικά ζητήματα σε τοπικό επίπεδο.

'Ολες οι απόψεις συμφώνησαν στην αναγκαιότητα να απαντηθεί η επίθεση, που δέχεται ο εργαζόμενος λαός από τους εργοδότες, την συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου και την τρόικα, από τους ίδιους τους εργαζομένους.

Ως προς το ζήτημα των χαλυβουργών αναγνωρίστηκε η σημασία του αγώνα και της απεργίας των εργαζομένων για δύο και επιπλέον μήνες. Η νίκη των εργαζομένων στην Ελληνική Χαλυβουργία θα είναι νίκη όλων των εργαζομένων, όλου του λαού.

Από την Τετάρτη 11 Γενάρη έως και τη Δευτέρα 16 Γενάρη αποφασίστηκε η προπαγάνδιση του απογευματινού συλλαλητηρίου της 17ης με παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων, σε γειτονιές της πόλης καθώς και σε όσες συνελεύσεις πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποιηθούν.



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ







Read more: http://antigeitonies.blogspot.com/2012/01/17.html#ixzz1j7hNcF8Z

3 Ιαν 2012

Την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο Epirus Gate (δημοσιεύτηκε στις 29 Δεκεμβρίου 2011)
Την πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας που συρρικνώνει και απαξιώνει τη δημόσια υγεία και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Άρτας σε συνέντευξη τύπου σήμερα το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Πρόκειται, όπως είπαν, για μια «ανθρωποκτόνο» πολιτική η οποία θα στοιχίσει και στους πολίτες και στους εργαζόμενους.
Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου διεκδικούν δεδουλευμένα (νυχτερινά και αργίες) από το 2009 μέχρι σήμερα και συγκεκριμένα όπως ανέφεραν: είναι 5 μήνες απλήρωτοι για το 2011, 3 μήνες για το 2009 και κάποιοι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι 2 έως 3 μήνες για το 2010. 
Σκοπός της συνέντευξης ήταν η ανάδειξη των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν στο χώρο της υγείας και στα οποία αναφέρθηκαν αναλυτικά τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κ.Υ. Άρτας Γιώτα Σαλαώρα, Βένη Πολύζου, Γρηγόρης Καραγιάννης και Λεωνίδας Γεωργούσης ενώ παραβρέθηκε ύστερα από πρόσκληση του Συλλόγου και ο Μιχάλης Γιαννάκος, αναπληρωτής γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ.