31 Οκτ 2011

Η ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!

Μέρες χούντας θυμίζει η δίωξη του συναδέλφου Κώστα Τουλγαρίδη, μέλους του ΔΣ του συλλόγου «Κ. Σωτηρίου», πρώην μέλους του ΔΣ της ΔΟΕ και αναπληρωματικού αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής. Ξεθάβοντας τις πιο χουντικές και ανενεργές διατάξεις του κώδικα τον κατηγορούν για «αναξιοπρεπή διαγωγή υπαλλήλου εντός υπηρεσίας, άσκηση αδικαιολόγητης κριτικής των πράξεων της προϊσταμένης αρχής, απείθεια». Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με συνδικαλιστική δίωξη γιατί στο πρόσωπο του συνάδελφου Τουλγαρίδη Κώστα επιδιώκουν να ποινικοποιήσουν κάθε αντίδραση απέναντι στις αυθαιρεσίες και τις πολιτικές επιλογές Κυβέρνησης, υπουργείου Παιδείας και διοίκησης. Επιδιώκουν να χτυπήσουν τη συνδικαλιστική δράση, την υπεράσπιση των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και την πάλη ενάντια στην πολιτική της κατεδάφισης της δημόσιας εκπαίδευσης και τη βαρβαρότητα των Μνημονίων.

Ιδιώτες στο Δημόσιο και δεύτερο τσουνάμι εφεδρείας

Σάρωση του ελληνικού Δημοσίου, με «κούρεμα» φορέων, οργανισμών, υπουργείων, ανεξάρτητων αρχών και όλων των δομών του κράτους, που θα ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις και το 60%, και ένα δεύτερο «τσουνάμι» εφεδρείας, που θα συμπαρασύρει το 50% των υπαλλήλων των υπουργείων, ανακοινώνεται εντός των επόμενων ημερών.

Από ένα σύνολο 300.000 εργαζομένων στον στενό δημόσιο τομέα, σε χαμηλόβαθμες διοικητικές θέσεις, εκπαιδευτικής βαθμίδας δευτεροβάθμιας (ΔΕ), που βρίσκονται κοντά στην 3η ηλικία, σύμφωνα με το Εθνος της Κυριακής, θα αναζητηθούν εκείνοι που πρέπει να απολυθούν κατά προτεραιότητα. Ταυτόχρονα περικόπτονται δραστικά δομές, αρμοδιότητες και δαπάνες, ενώ μεγάλο μέρος του Δημοσίου εκχωρείται στον ιδιωτικό τομέα, με πρώτο έργο την ανάληψη από ιδιώτες των υποστηρικτικών μηχανισμών των υπουργείων.
Μετά το «haircut» του χρέους, η κυβέρνηση αποφασίζει πρωτόγνωρες και βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, σύμφωνα με τις επιταγές της εξειδικευμένης έκθεσης του ΟΟΣΑ που παραδόθηκε στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, και στον αρμόδιο υπουργό, Δημήτρη Ρέππα, το απόγευμα της 21ης Οκτωβρίου. Σε δραματικούς τόνους, το τελικό κείμενο της έκθεσης επισημαίνει την άμεση ανάγκη ανατροπών, καθώς, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται από όλες τις πλευρές, το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας συνδέεται άρρηκτα με το προβληματικό και δυσκίνητο Δημόσιο.
«Εάν αυτό δεν αλλάξει, δεν θα αποδώσει κανένα μέτρο δημοσιονομικής πολιτικής» ρητά αναφέρουν οι εμπειρογνώμονες του ΟΟΣΑ. Μάλιστα, η έλλειψη μεταρρυθμίσεων στη δημόσια διοίκηση, που έχει ως συνέπεια το ολικό «μπλοκάρισμα» των επενδύσεων, κατατάσσει την Ελλάδα ολοένα και πιο χαμηλά στον δείκτη της Παγκόσμιας Τράπεζας που μετρά τις ανταγωνιστικές οικονομίες του κόσμου (doing business). Η χώρα μας βρίσκεται στη θέση 141 από ένα σύνολο 180 χωρών που συμμετέχουν στη μέτρηση.

27 Οκτ 2011

TO «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΝΕΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Πιο μεγάλη η εξαθλίωση του λαού,
πιο βαθιά η εξάρτηση της χώρας

Μετά από παζάρια, εκβιασμούς, πιέσεις και με την καθοριστική παρέμβαση Γερμανών και Γάλλων ιμπεριαλιστών, η σύνοδος κορυφής της ΕΕ κατέληξε σε άλλη μία «ιστορική» συμφωνία για την αντιμε-τώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και τη διαχείριση του ελληνικού χρέους μέσα σ’ αυτή.
Άλλη μία συμφωνία που προσπαθεί μέσα από προσωρινούς συμβιβασμούς να κερδίσει χρόνο ώστε να προστατέψει το οικοδόμημα της ΕΕ από τη βαθιά του κρίση, κομμάτι της συνολικότερης κρίσης που συγκλονίζει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα το οποίο αναζητά τη διάσωσή του στην επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις και τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και των λαών, στη ληστεία των πλουτοπαραγωγικών πηγών των εξαρτημένων χωρών. Κρίση που, παρά τις συμφωνίες και τους προσωρινούς συμβιβασμούς, οδηγεί στην επικίνδυνη παρόξυνση των ανταγωνισμών ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές και αφήνει ανοιχτά τα πιο επικίνδυνα για τους λαούς σενάρια.Η μείωση του χρέους της χώρας κατά 70 δισ. σε σχέση με τα 450 δισ. του συνολικού και τα 30 δισ. των πιστώσεων στις τράπεζες, που πλασάρεται από κυβέρνηση και Ευρωπαίους σαν δήθεν «κούρεμα» 50%, δεν είναι «χάρισμα» των ιμπεριαλιστών προς το λαό και τη χώρα, αλλά πλήρης υποθήκευση και με τη «βούλα» της επιτροπείας, της ασφυκτικής, καθημερινής επιτήρησης των εκπροσώπων του ιμπεριαλισμού.
ΚΑΜΙΑ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ! Αντίθετα, θα κλιμακωθεί η αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης και όλων των αστικών δυνάμεων και κομμάτων, σε όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Για ακόμα περισσότερη κατακρεούργηση των λαϊκών δικαιωμάτων, ακόμα μεγαλύτερη καταστολή των αγώνων, με στόχο να πληρωθούν στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, στους ιμπεριαλιστές δανειστές και πάτρωνες, οι πραγματικές αξίες από τον ιδρώτα των εργαζόμενων και τον κοινωνικό πλούτο που παράγει.

23 Οκτ 2011

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΣΤΟ ΨΝΑ


Συναδελφισσες και συνάδελφοι

Οι εργαζόμενοι όλης της χώρας  με την συντριπτική συμμετοχή τους στην 48 ωρη απεργία και την δυναμική παρουσία τους στις απεργιακές συγκεντρώσεις έδωσαν την ηχηρή τους απάντηση στην κυβέρνηση του Δ.Ν.Τ. της Τρόικας και της  Ε.Ε.
Η κυβέρνηση του Πασοκ απάντησε με βία χημικά καταστολή και αίμα.

Σε μια μαζικότατη γενική συνέλευση στο Ψ.Ν.Α. την Παρασκευή  21 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της κατάληψης των γραφείων της διοίκησης καθώς και των ταμείων των εξωτερικών ιατρείων.


ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  7.30 ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ


ΚΑΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ.


Κλιμακώνουμε αποφασιστικά:


Με συνέχιση των απεργιών διαρκείας, των καταλήψεων και των διαδηλώσεων.
 Με γενίκευση της απειθαρχίας απέναντι στους τυρρανικούς νόμους της κυβέρνησης και της τρόικας.
 Ούτε μια μέρα χαμένη.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


1.       Οι απεργίες και οι διαδηλώσεις του διήμερου 19-20 Οκτώβρη αποτέλεσαν ένα συγκλονιστικό σταθμό της ταξικής πάλης στη χώρα μας. Εκατομμύρια εργαζόμενοι απέργησαν και εκατοντάδες χιλιάδες πλημμύρισαν τους δρόμους της χώρας σε κινητοποιήσεις που σε επίπεδο μαζικότητας είχε να δει η χώρα 35 χρόνια.

2.       H δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ με μολότοφ, σφυριά και μάρμαρα είναι συνέχεια του ίδιου έργου που ζήσαμε την 5η Μάη με τους 3 νεκρούς της Marfin, αλλά και κατά την επίθεση σε δασκάλους συνδικαλιστές την πρώτη μέρα της 48ωρης που είχε αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό τεσσάρων από αυτούς. Ας σκεφτούν όλοι αυτοί που τζόγαραν στη στρατιωτικοποίηση της αντιπαράθεσης ποιους τελικά εξυπηρέτησαν. Για μας είναι καθαρό: Εξυπηρέτησαν την ίδια την κυβέρνηση, αλλά και όσους θέλουν να διαιωνίσουν την επιλογή της διάσπασης του κινήματος και των χωριστών πλατειών.  Εξυπηρέτησαν ακόμα τη λογική περιχαράκωσης και ιδιοκτησίας που έχει το ΠΑΜΕ για το κίνημα και την πρακτική των αποκλεισμών και τραμπουκισμών που και το ίδιο το ΠΑΜΕ εφαρμόζει απέναντι σε άλλες δυνάμεις του κινήματος ή σωματεία που δεν ελέγχει.

3.       Ακόμα πιο θλιβερό είναι το γεγονός ότι ένας διαδηλωτής, συνδικαλιστικό στέλεχος του ΠΑΜΕ, έχασε τη ζωή του λόγω της εκτεταμένης ρίψης χημικών, πράγμα που, όπως φαίνεται, θα περάσει στο ντούκου. Είναι σίγουρο ότι λόγω της πρωτοφανούς όξυνσης της κρατικής τρομοκρατίας, θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα. Δεν μπορεί αυτό το κεφαλαιώδες γεγονός να περνάει έτσι.

4.       Η βίαιη επίθεση της αστυνομίας που ξεκίνησε αμέσως μετά την αποχώρηση του ΠΑΜΕ απέναντι σε όλα τα μπλοκ που βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας ήταν τελείως απρόκλητη και στόχευε να ολοκληρώσει τη διάλυση της διαδήλωσης.

5.       Παρά τις συγκλονιστικές αυτές κινητοποιήσεις, ο λαός και η εργατική τάξη της χώρας δεν κατάφεραν να μπλοκάρουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η γρήγορη ανασύνταξη των λαϊκών δυνάμεων, γιατί η επίθεση δεν πρόκειται να γνωρίσει καμία διακοπή. Πρέπει να ανοίξει η συζήτηση για το πώς ο αγωνιζόμενος λαός θα είναι πιο αποτελεσματικός στην επόμενη φάση της ταξικής αντιπαράθεσης που θα έρθει πολύ άμεσα. Να ανοίξει η συζήτηση για το πώς θα δυναμώσει μέσα στην ταξική πάλη ενάντια στο σύστημα, αρνούμενο τον αποπροσανατολισμό των εκλογικών αυταπατών στον οποίο πολλοί θα προσπαθήσουν να το σύρουν.

22 Οκτ 2011

Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Η ΧΩΡΑ!



Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΝΑ ΜΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ,
ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ!

Το ΚΚΕ(μ-λ) χαιρετίζει τους εκατοντάδες χιλιάδες απεργούς που επί δύο μέρες γέμισαν τους δρόμους και τις πλατείες στην Αθήνα και σε όλες τις πόλεις της χώρας απαιτώντας να μην ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο.
Η 48ωρη πανεργατική απεργία που κήρυξαν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων σε δημόσιους οργανισμούς, υπουργεία, ΔΕΚΟ, νοσοκομεία κ.λπ. τις τελευταίες εβδομάδες, έδειξε -για άλλη μια φορά- ότι οι εργαζόμενοι και ο λαός μας είναι πλέον αποφασισμένοι να αγωνιστούν για την ανατροπή της βαρβαρότητας που επιβάλλει η πολιτική της κυβέρνησης, για το διώξιμο της Τρόικας, του ΔΝΤ και των ευρωπαίων ιμπεριαλιστών. Και στην απόφασή τους αυτή, μέσα από μαζικές συνελεύσεις και με αγωνιστικές αποφάσεις στους χώρους δουλειάς και στα σωματεία, ξεπερνούν και τα εμπόδια που θέτουν οι κάθε λογής εργατοπατέρες.
Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την κρατική τρομοκρατία που, ιδιαίτερα τη δεύτερη μέρα οργάνωσε σχέδιο-«σκούπα» εκκαθάρισης του Συντάγματος εξαπολύοντας χημικό πόλεμο ενάντια στους διαδηλωτές. Στην πρόωρη διάλυση της μαζικότατης συγκέντρωσης στο Σύνταγμα συνέβαλε και η σύγκρουση των λαθεμένων και προβοκατόρικων στάσεων και πρακτικών γύρω από το ποιος είναι ο «ιδιοκτήτης» της πλατείας. Από τη μια, αυτών που έσπευσαν να περικυκλώσουν τη Βουλή ως ο «αυθεντικός ταξικός πόλος» και, από την άλλη, αυτών που εξαντλούν την ύπαρξή τους στον πετροπόλεμο. Αυτή η σύγκρουση έδωσε πάτημα στην κυβέρνηση να επισπεύσει την επίθεσή της στους διαδηλωτές. Και, δυστυχώς, είχε και νεκρό.
Ανεξάρτητα από την έκβαση της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο, οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν την αντίστασή τους στην πολιτική της τρόικας και των εντολοδόχων της (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ), για να αποτρέψουν την εφαρμογή του πολυνομοσχεδίου.
Ο μόνος δρόμος για την υπεράσπιση της ζωής τους είναι αυτός του αγώνα και της αντίστασης. Ούτε οι εκλογές ούτε οι όποιες συγκυβερνήσεις μπορεί να ετοιμάζονται.

17 Οκτ 2011

Πορεία των εργαζόμενων του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ μαζί με κατοίκους

Πορεία στους δρόμους των Πατησίων έκαναν σήμερα οι εργαζόμενοι του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ στους δρόμους των Πατησίων, περνώντας από τη Παμμακάριστο κατέληξαν και πάλι στο 7ο. Μαζί τους πορεύτηκαν φορείς και κάτοικοι της περιοχής, η Επιτροπή Ενάντια στο Κλείσιμο των Νοσοκομείων - Κάτοικοι και Συλλογικότητες της περιοχής, το Στέκι Νεολαίας Πατησίων - Κυψέλης, ο Σύλλογος Γυναικών Πατησίων - Κυψέλης και η Επιτροπή Ανέργων Πατησίων - Κυψέλης. Το κλίμα ήταν αγωνιστικό και η απόφαση όλων, εργαζόμενων και κατοίκων, είναι να μην κλείσει το νοσοκομείο.
Παράλληλα καλούσαν όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία και να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια. Οι εργαζόμενοι μοίραζαν κείμενο - γράμμα (από κάτω ανάρτηση) προς τους κατοίκους όπου εξηγούν γιατί βρίσκονται σε κατάληψη και για ποιο λόγο κινητοποιούνται. Η αντίδραση του κόσμου ήταν θετική εκφράζοντας τη συμπαράστασή του και την αντίθεσή του στο κλείσιμο του 7ου αλλά και οποιοδήποτε άλλου νοσοκομείου. Η κατάληψη των διοικητικών υπηρεσιών συνεχίζεται και οι ασθενείς δεν πληρώνουν τις εξετάσεις. 
Ακολουθούν κι άλλες φωτογραφίες:

Γράμμα των εργαζόμενων του 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ προς τους κατοίκους

Προς τους κατοίκους των Πατησίων και όχι μόνο!
Οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου Θεραπευτηρίου του ΙΚΑ με αυτό το κείμενο απευθυνόμαστε στους κατοίκους των περιοχών που καλύπτει το νοσοκομείο μας, αλλά και όλης της Αθήνας.
Βρισκόμαστε σε διαρκή αναβρασμό και κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα μιας και είμαστε, όπως όλοι μας, μέρος της επίθεσης που εξαπολύει η κυβέρνηση κατά κάθε δικαιώματος του Ελληνικού λαού, κατά της ζωής μας.
Βλέπουμε εκτός από τη μεγάλη μείωση των μισθών μας, τις απολύσεις μέσω της λεγόμενης εφεδρείας που αφορά και μας, παρά τα αντίθετα λεγόμενα, ότι η κυβέρνηση στο όνομα του νοικοκυρέματος, του χρέους και της κρίσης έχει επιλέξει να υποβαθμίσει την δωρεάν υγεία έως και να την καταργήσει.

16 Οκτ 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Αν όχι τώρα, πότε; Μαζικός ξεσηκωμός παντού!
 
Συνάδελφοι εργαζόμενοι,
 
Το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης - Ε.Ε.- ΔΝΤ και οι υποστηριχτές του επιτίθενται σκληρά για να μας μετατρέψουν στην κυριολεξία σε σκλάβους. Βάζουν ταφόπλακα στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες και το ΕΣΥ, για χάρη των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Δεν σταματάνε πουθενά, θέλουν να σαρώσουν τα πάντα.
Εμείς οι εργαζόμενοι και οι γιατροί στη δημόσια υγεία βλέπουμε την δουλειά, το εισόδημα, τη ζωή μας να γίνεται σμπαράλια. Οι περικοπές στους μισθούς μας θα ξεπεράσουν το 40%. Χαράτσια και κεφαλικοί φόροι απομυζούν και την τελευταία σταγόνα από το πενιχρό εισόδημα και τις όποιες αποταμιεύσεις έχουν απομείνει στον κόσμο. Απειλούν και τη δουλειά μας με τις χιλιάδες απολύσεις που ετοιμάζουν, την «εργασιακή εφεδρεία» όπως έχουν το θράσος να τη λένε.
ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΑΙΡΕΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, παρά τα ψέματα που εξακολουθούν να διαδίδουν τα διάφορα παπαγαλάκια για να μας διασπάσουν!
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
 
-Πολύμορφες καθημερινές αγωνιστικές δραστηριότητες με συγκεντρώσεις, συνελεύσεις, κλείσιμο τακτικών χειρουργείων και εξωτερικών ιατρείων, μπλοκάρισμα των ταμείων πληρωμής επισκέψεων από τους ασθενείς.
-Συμμετοχή στη στάση εργασίας την Πέμπτη 13/10 μαζί μα άλλα νοσοκομεία, συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Υπ. Υγείας και στη διαδήλωση στο Υπ. Οικονομικών.
-Καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ και έμπρακτη διαμαρτυρία στα γραφεία της γιατί ακόμα και αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν κλιμακώνει τον αγώνα, δεν συντονίζει τους αγωνιζόμενους χώρους, στηρίζει αντικειμενικά την κυβέρνηση και την άθλια πολιτική της.
-Συμμετέχουμε στο συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων, συνελεύσεων και αγωνιστικών ομοσπονδιών, καθώς και στη μεγάλη συνάντηση την Κυριακή 16/10 όλων των συντονιστικών αγώνα από διάφορους κλάδους με στόχο τη συγκρότηση πανελλαδικής πρωτοβουλίας αγώνα που θα σπάει τα όρια της γραφειοκρατικής καθήλωσης και θα προωθήσει άμεσα τον ενωμένο νικηφόρο αγώνα και την απεργιακή κλιμάκωση διαρκείας. 
-Καλούμε στη συμμετοχή όλων των εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ (εκτός των ελάχιστων συναδέλφων που θα αποτελέσουν το προσωπικό ασφαλείας) ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΕΙΣΜΟ της 19, 20 Οκτωβρίου για την ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής του κοινωνικού πολέμου.
 
• Δεν θα πληρώσουμε εμείς το χρέος και την κρίση.
• Όχι στο νέο μισθολόγιο – «πεινολόγιο». ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ. Ζητάμε για όλους αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, μείωση των ωρών εργασίας και των ορίων συνταξιοδότησης.
• Διεκδικούμε πραγματικά δημόσια και δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια, συγκοινωνίες, δημοτικές υπηρεσίες. Μαζικές προσλήψεις για τα παραπάνω, όχι καταργήσεις και συγχωνεύσεις, όχι στις απολύσεις και την εφεδρεία.
• Παλεύουμε για σταθερή δουλειά για όλους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, απαγόρευση των απολύσεων, επίδομα στους ανέργους ίσο με το βασικό μισθό.
• Αρνούμαστε την πληρωμή όλων των χαρατσιών και των κεφαλικών φόρων, δεν θα μας εξαθλιώσουν.
 
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

15 Οκτ 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Μετά από τη μαζικότερη μέχρι τώρα γενική συνέλευση του Θριάσιου νοσοκομείου Ελευσίνας, που έγινε την Παρασκευή 14 Οκτώβρη αποφασίστηκε 2ημερο δράσης για τη Δευτέρα 17/10 και την Τρίτη 18/10 με δυο 4ωρες στάσεις εργασίας (11-3 π.μ.) & συνδιοργάνωση μαζί με τους δασκάλους και τους καθηγητές της περιοχής κινητοποίησης  την Τρίτη 18/10/2011 και ώρα 11:00π.μ. στην Πλατεία Λαού στην Ελευσίνα.
 Αποφάσισε επίσης τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη με ραντεβού στο Μουσείο στη συγκέντρωση του συντονιστικού πρωτοβαθμίων σωματείων την Τέταρτη 19/10 (Στουρνάρη και Πατησίων)  και εξουσιοδότησε την επιτροπή αγώνα να διερευνήσει για την Πέμπτη 20/10 τη δυνατότητα κοινής προσυγκέντρωσης και πορείας ως  το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Τέλος καλεί τους εργαζομένους να πάρουν μέρος στο πανδημοσιουπαλληλικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα  το Σάββατο το πρωί 15/10 αλλά και το απόγευμα στη παγκόσμιο κάλεσμα και συμμετέχει στη συνάντηση του συντονισμού των πρωτοβαθμίων σωματείων την Κυριακή 11μμ στο Πολυτεχνείο. 

13 Οκτ 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ 7Ο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΚΑ

Οι εργαζόμενοι στο 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ θεωρούμε ότι από τη μια η έλλειψη παθολόγων, η έλλειψη προσωπικού, η απόφαση να μην έρχονται έκτακτα περιστατικά με το ΕΚΑΒ κατά την γενική εφημερία μας (όταν γίνει η συνεφημέρευση με το Κων/πούλειο).
Από την άλλη οι δηλώσεις του Λοβέρδου για 50% μείωση κλινών και τμημάτων, η κατάργηση των κενών οργανικών θέσεων με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε ανεξάρτητα οργανισμών.
Όλα οδηγούν στην απαξίωση και το κλείσιμο του νοσοκομείου.
Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το νοσοκομείο και τη ζωή μας.
Ζητάμε:
1.    Πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου
2.    Άμεση στελέχωση της παθολογικής κλινικής
3.    Άμεση κάλυψη των κενών θέσεων
4.    Ούτε ένα κρεβάτι λιγότερο, ούτε ένας εργαζόμενος λιγότερος.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ:
Κατάληψη των γραφείων της διοίκησης και των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου από την Πέμπτη 13/10.
Στα πλαίσια της κατάληψης θα καλύπτονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά από την Παρασκευή.
Την Πέμπτη 13/10 συμμετέχουμε στη συγκέντρωση των νοσοκομείων στο υπουργείο Υγείας με 4ωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί.
Καλούμε φορείς της περιοχής για να αποφασίσουμε από κοινού δράσεις.
Νέα γενική συνέλευση για τον καθορισμό των επόμενων κινητοποιήσεων

11 Οκτ 2011

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

Ανοιχτή Συγκέντρωση στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας (σταθμός ΗΣΑΠ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ)

την ΤΡΙΤΗ 11/10/2011 ΩΡΑ 5.30μμ

H Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του Νοσοκομείου στις 3/10/2011 αποφάσισε τα παρακάτω:

· Να εγκριθεί ο νέος Οργανισμός του Νοσοκομείου όπως καταρτίστηκε και προβλέπει 100 οργανικές κλίνες σύμφωνα με το ΦΕΚ αρ. 1681/28-7-2011.
· Να μη μετακινηθεί καμία κλινική – τμήμα, να ενισχυθούν τα τμήματα που έχουν άμεσες ανάγκες (π.χ. αξονικός τομογράφος) και να αναβαθμιστεί η λειτουργία του Νοσοκομείου ώστε να συνεχίσει να εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες της περιοχής ευθύνης του (πληθυσμός αναφοράς 1.000.000 κάτοικοι).
· Να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις των εργαζομένων όλων των κλάδων και όλων των κατηγοριών.
· Να γίνει άμεσα επίσημη ενημέρωση από τη νέα Διοίκηση για τον τρόπο λειτουργίας των διασυνδεομένων νοσοκομείων, προκειμένου να σταματήσει η αναστάτωση των εργαζομένων η οποία έχει προκληθεί από τα σενάρια διάλυσης του Νοσοκομείου Πατησίων
Κατόπιν αυτών:
Καλούμε τους κατοίκους και όλους τους φορείς της περιοχής σε Ανοιχτή Συγκέντρωση που θα γίνει στην Πλατεία Αγίας Βαρβάρας (σταθμός ΗΣΑΠ ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ) την ΤΡΙΤΗ 11/10/2011
ΩΡΑ 5.30μμ.

Oι αντιδράσεις των εργαζομένων στο 7ο Νοσοκομείο ΙΚΑ ενοχλούν

Όπως γράφαμε στην ανάρτησή μας  οι εργαζόμενοι του πρώην 7ου Νοσοκομείου ΙΚΑ  με την αντίδρασή τους πέτυχαν να ακυρώσουν τα σχέδια για συρρίκνωση του νοσοκομείου με την κατάργηση ουσιαστικά του χειρουργικού τμήματος αλλά και της παθολογικής που εδώ και μήνες υπολειτουργεί. Στην ίδια ανάρτηση υπάρχει και δήλωση της προέδρου το σωματείου όπου επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι με αυτή τους την αντίδραση ανάγκασαν τη διοίκηση του Κωνσταντοπούλειου (Αγία Όλγα) να "ακυρώσει" την δήθεν ατομική απόφαση του διευθυντή της χειρουργικής. Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων στα σχέδια του κλεισίματος του νοσοκομείου έχει ενοχλήσει και προκαλεί αντιδράσεις αλλά και ...αποκαλύψεις.


Η απάντηση του διευθυντή Χειρουργικού Τομέα του Κωνσταντοπούλειου στάλθηκε και δημοσιεύτηκε στο ygeianet.gr και είναι η παρακάτω (οι υπογραμμίσεις δικές μας):

10 Οκτ 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ


Λαμβάνοντας υπόψη τη γενικευμένη επίθεση της κυβέρνησης στους μισθούς και στο δικαίωμα μας στη δουλειά  έτσι όπως εκφράζεται μέσα από το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης όπως επίσης τις προτάσεις του κινήματος για καταλήψεις διοικήσεων, κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις  αποφασίζοντας:

Κατάληψη των γραφείων διοίκησης και των διοικητικών υπηρεσιών του νοσοκομείου από την Τέταρτη 12/10/20011 έως και την Παρασκευή 14/10/2011.
Στα πλαίσια της απόφασης το νοσοκομείο θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας. καλύπτοντας μόνο τα επείγοντα περιστατικά, και την τακτική εφημερία.

Την Τρίτη 11/10 συμμετέχουμε με κλιμάκιο εργαζομένων 
στην κατάληψη της Β ΔΥΠΕ.
ενώ η απεργιακή επιτροπή προετοιμάζει τις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών

Την Τέταρτη 12/10 στις 2 μμ στο χώρο του νοσοκομείου ,καλούμε σύσκεψη πρωτοβαθμίων σωματείων δημοσιοϋπαλληλικών οργανώσεων της περιοχής
με στόχο τον τοπικό συντονισμό και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Την Πέμπτη 13/10 συμμετέχουμε στη κινητοποίηση των νοσοκομείων
έξω από το υπουργείο υγείας στις 11:30 πμ. (αναχώρηση πούλμαν 11:00 πμ.)

Την Παρασκευή 14/10 στις 12μμ συγκαλείται νέα γενική συνέλευση με στόχο την ανανέωση του προγράμματος δράσης με συνέχιση των καταλήψεων και την μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 19/10/2011.

9 Οκτ 2011

Να μην περασει το πολυνομοσχεδιο!!!

Να μην περάσει το πολυνομοσχέδιο-«Μεσοπρόθεσμο 2»
που χτυπάει όλους τους εργαζόμενους!
Να παραλύσει όλο το Δημόσιο!  Να ξεσηκωθεί όλος ο εργαζόμενος λαός!
ΑΜΕΣΑ συνελεύσεις, απεργίες, καταλήψεις!
Το πολυνομοσχέδιο «απολύσεις - εφεδρεία - μισθολόγιο φτώχειας - περικοπή συντάξεων - κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων» μαζί με τη νέα φοροεπιδρομή διαλύει κάθε ψήγμα υποφερτών συνθηκών για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Πριν ακόμα ξεβραχνιάσουν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης από τις κραυγές τους ενάντια στους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, ήρθε και η ουσιαστική κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αφορά τον ιδιωτικό τομέα!
Ουσιαστικά, το πολυνομοσχέδιο αποτελεί ένα «Μεσοπρόθεσμο 2» με τεράστιες επιπτώσεις για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους και όχι μόνο για τους δημόσιους υπαλλήλους, σε συμβάσεις, εισόδημα, δουλειά, συντάξεις. Τη σοβαρότητα του πράγματος πάνε να την περάσουν «στο ντούκου» τα ΜΜΕ και οι εργατοπατέρες.
Αποδεικνύεται καθαρά πως η ιμπεριαλιστική-καπιταλιστική επίθεση δεν έχει ούτε όρια ούτε περιορισμένα θύματα. Κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ, με τη στήριξη ΝΔ και ΛΑΟΣ δεν έχουν κανένα σκοπό να σταματήσουν. Δεν υπάρχει όριο στα «όνειρά» τους για τους «μισθούς» μας. Ούτε τα 600 ούτε τα 300 ευρώ τούς είναι ικανοποιητικά, ούτε οι 30.000 ούτε οι 150.000 απολύσεις τούς είναι αρκετές. Στόχος τους είναι η πλήρης συντριβή των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, η πλήρης υποδούλωσή τους και η ταυτόχρονη κατάργηση κάθε ψήγματος δημόσιας κοινωνικής παροχής (παιδεία, υγεία κ.λπ.)
Αποδεικνύεται όμως καθαρά και κάτι ακόμα: οι εργατοπατέρες των συνδικαλιστικών ηγεσιών κυριολεκτικά «τα έχουν φτύσει». Ούτε θέλουν ούτε μπορούν…
Και εμείς οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να πάμε άλλο έτσι. Δεν μπορούμε να περιμένουμε πότε οι ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ θα αποφασίσουν τις κατακερματισμένες, ασύνδετες απεργίες τους για να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους.
Πρέπει να δοθεί μάχη. Για να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο, η φοροεπιδρομή και η αντιδραστική, αντεργατική πολιτική. Να προχωρήσουμε άμεσα σε:
·       ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, τις αμέσως επόμενες μέρες. Σε εργασιακούς χώρους που τα ΔΣ αρνούνται να συγκαλέσουν συνελεύσεις, να προσπαθήσουμε να τις συγκαλέσουμε οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Η μεγαλύτερη, αντίστοιχα, προσπάθεια πρέπει να γίνει και σε χώρους του ιδιωτικού τομέα που υπάρχουν σωματεία ή επιτροπές αγώνα.
·       Αποφάσεις για ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ κινητοποιήσεις:
1)      Που θα προωθούν τη λογική της διάρκειας (Θα μπορούσε να είναι 48ωρες επαναλαμβανόμενες με συνελεύσεις κάθε δεύτερη μέρα ή ό,τι προκύψει στη ζωντανή διαδικασία των συνελεύσεων).
2)      Που θα οργανωθούν από απεργιακές επιτροπές (που θα έχουν ορίσει οι συνελεύσεις) και όχι από τα ΔΣ.
3)      Στο βαθμό που αρκετά πρωτοβάθμια σωματεία εκδηλώσουν μέσα από τις συνελεύσεις τους πρόθεση να κινηθούν σε τέτοια κατεύθυνση, είναι απαραίτητος ο συντονισμός των σωματείων αυτών για να μπει στη φάση υλοποίησης η απεργιακή κινητοποίηση. Ο συντονισμός αυτός πρέπει να γίνει ανεξάρτητα από τα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια όργανα. Πρέπει ακόμα να είναι πραγματικός κι όχι να αποτελεί το εφαλτήριο για ποικίλα «καπέλα» στόχων και πλαισίων.
·        Από Δευτέρα 10 Οκτώβρη, ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ Υπουργείων, Διοικήσεων και Ταμείων Νοσοκομείων και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης όπου θα πραγματοποιούνται συνελεύσεις των εργαζομένων. Καταλήψεις που δε θα αποτελούν το τηλεοπτικό άλλοθι των συνδικαλιστικών ηγεσιών για να καλύψουν την απραξία τους, αλλά θα αποτελούν ζωντανά κέντρα συζήτησης και αγώνα.
ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΟΘΟΥΜΕ! Υπερασπιζόμαστε τις ζωές μας!
Να ανατραπεί το πολυνομοσχέδιο!
ΟΧΙ σε απολύσεις, εφεδρεία, μισθολόγιο, φοροεπιδρομή, κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων!
Ο αγώνας στα χέρια των εργαζομένων!
9/10/2011

Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών
Ταξική Πορεία

ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΙ



ΤΕ
ΠΕ
ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΒΑΘΜΟΣ
ΜΙΚΤΑ
ΚΑΘΑΡΑ
ΒΑΘΜΟΣ
ΜΙΚΤΑ
ΚΑΘΑΡΑ
0-1
ΣΤ
1037
755
ΣΤ
1092
792
1,1-2
ΣΤ
1037
755
ΣΤ
1092
792
2,1-3
ΣΤ
1037
755
ΣΤ
1092
792
3,1-4
Ε
1141
826
Ε
1201
867
4,1-5
Ε
1141
826
Ε
1201
867
5,1-6
Ε
1164
842
Ε
1225
884
6,1-7
Ε
1164
842
Ε
1225
884
7,1-8
Ε
1187
858
Ε
1250
899
8,1-9
Ε
1187
858
Ε
1250
899
9,1-10
Δ
1312
938
Δ
1381
981
10,1-11
Δ
1312
938
Δ
1381
981
11,1-12
Δ
1339
955
Δ
1409
999
12,1-13
Δ
1339
955
Δ
1409
999
13,1-14
Δ
1365
971
Δ
1437
1016
14,1-15
Δ
1365
971
Δ
1437
1016
15,1-16
Γ
1509
1061
Γ
1589
1111
16,1-17
Γ
1509
1061
Γ
1589
1111
17,1-18
Γ
1539
1080
Γ
1620
1131
18,1-19
Γ
1539
1080
Γ
1620
1131
19,1-20
Γ
1570
1099
Γ
1653
1150
20,1-21
Γ
1570
1099
Γ
1653
1150
21,1-22
Γ
1602
1119
Γ
1686
1169
22,1-23
Γ
1602
1119
Γ
1686
1169
23,1-24
Γ
1634
1139
Β
1906
1296
24,1-25
Γ
1634
1139
Β
1906
1296
25,1-26
Β
1811
1241
Β
1906
1296
26,1-27
Β
1811
1241
Β
1944
1318
27,1-28
Β
1811
1241
Β
1944
1318
28,1-29
Β
1847
1262
Β
1944
1318
29,1-30
Β
1847
1262
Β
1983
1340
30,1-31
Β
1847
1262
Β
1983
1340
31,1-32
Β
1884
1283
Β
1983
1340
32,1-33
Β
1884
1283
Β
2023
1363
33,1-34
Β
1884
1283
Β
2023
1363
34,1-35
Β
1922
1305
Β
2023
1363




ΥΕ
ΔΕ
ΕΤΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
ΒΑΘΜΟΣ
ΜΙΚΤΑ
ΚΑΘΑΡΑ
ΒΑΘΜΟΣ
ΜΙΚΤΑ
ΚΑΘΑΡΑ
0-1
ΣΤ
780
577
ΣΤ
858
631
1,1-2
ΣΤ
780
577
ΣΤ
858
631
2,1-3
ΣΤ
780
577
ΣΤ
858
631
3,1-4
Ε
858
631
Ε
944
690
4,1-5
Ε
858
631
Ε
944
690
5,1-6
Ε
875
643
Ε
963
703
6,1-7
Ε
875
643
Ε
963
703
7,1-8
Ε
893
655
Ε
982
717
8,1-9
Ε
893
655
Ε
982
716
9,1-10
Ε
911
667
Ε
1002
730
10,1-11
Ε
911
667
Ε
1002
730
11,1-12
Ε
929
680
Δ
1085
788
12,1-13
Ε
929
680
Δ
1085
788
13,1-14
Ε
947
693
Δ
1107
802
14,1-15
Ε
947
693
Δ
1107
802
15,1-16
Δ
987
720
Δ
1129
818
16,1-17
Δ
987
720
Δ
1129
818
17,1-18
Δ
1006
733
Δ
1152
833
18,1-19
Δ
1006
733
Δ
1152
833
19,1-20
Δ
1027
747
Γ
1248
898
20,1-21
Δ
1027
747
Γ
1248
898
21,1-22
Δ
1047
761
Γ
1273
914
22,1-23
Δ
1047
761
Γ
1273
914
23,1-24
Δ
1068
776
Γ
1299
930
24,1-25
Δ
1068
776
Γ
1299
930
25,1-26
Δ
1089
790
Γ
1325
946
26,1-27
Δ
1089
790
Γ
1325
946
27,1-28
Γ
1135
821
Γ
1351
963
28,1-29
Γ
1135
821
Γ
1351
963
29,1-30
Γ
1157
837
Β
1498
1054
30,1-31
Γ
1157
837
Β
1498
1054
31,1-32
Γ
1181
853
Β
1498
1054
32,1-33
Γ
1181
853
Β
1528
1073
33,1-34
Γ
1204
869
Β
1528
1073
34,1-35
Γ
1204
869
Β
1528
1073