3 Ιουν 2011

Λοβέρδος: Γιατί όχι ιδιωτικό ιατρείο και οι γιατροί του ΕΣΥ;

Aνατροπή του σκηνικού στην υγεία από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή είπε ότι αν συμφωνούν τα κόμματα μπορεί να υπάρξει ρύθμιση που θα επιτρέπει και στους γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν ιδιωτικό ιατρείο.
Η συζήτηση έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης για την προσθήκη στο ν/σ για τις μεταμοσχεύσεις, με την οποία επεκτείνεται στους πανεπιστημιακούς γιατρούς όλης της χώρας η δυνατότητα να έχουν ιδιωτικά ιατρεία στις πανεπιστημιακές κλινικές, όπως ισχύει σήμερα για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι, στο πλαίσιο αυτό, θα μπορούσε ίσως, το καταθέτει ως σκέψη είπε, να επεκταθεί η δυνατότητα αυτή και σε όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ και αν συμφωνούν τα κόμματα να φέρει σχετική ρύθμιση.
«Απόλυτα σύμφωνος», δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ Θανάσης Γιαννόπουλος και στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Κώστας Κιλτίδης, ενώ επιφυλάξεις εξέφρασε η εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Ουρανία Παπανδρέου.
Την κάθετη αντίθεσή τους εξέφρασαν οι εισηγητές του ΚΚΕ Χαράλαμπος Χαραλάμπους, ο οποίος έκανε λόγο για «ένα ακόμα χτύπημα κατά της δημόσιας υγείας», του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλης Κριτσωτάκης, που υποστήριξε ότι «θα οδηγήσει στην πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας», και της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης, που το χαρακτήρισε «τορπίλη μεγατόνων στα θεμέλια του ΕΣΥ».
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Τσούρας ανέφερε ότι, πέρα από την επέκταση του μέτρου για πανεπιστημιακούς γιατρούς επαρχιακών πόλεων και για τους γιατρούς του ΕΣΥ, υπάρχει και μια τρίτη λύση, να απαγορευθεί σε όλους να έχουν ιδιωτικά ιατρεία.

πηγη: healthview

Δεν υπάρχουν σχόλια: